Tereny Valfden > Dział Wypraw
Bycza głowa
Sajid ibn Ahmann:
Karczma - miejsce pożywienia, spoczynku, a przede wszystkim źródło informacji. Sajid bez wahania poszedł do karczmy, aby zasięgnąć tam słowa o miejscu przebywania Kar'zana, przywódcy i zarządcy miasta portowego, w którym przebywał. Rozejrzał się za karczmarzem, nie znał bowiem specyfiki taureńskich gospód. Zapewne ten rzucał się będzie w oczy.
Devristus Morii:
Karczamarz jak to karczmarz musiał być na widoku, aby obsługiwać i mieć oko na towarzystwo w karczmie. Stałza ladą barową i słuchał opowieści jakiegoś zapijaczonego Raanara.
Sajid ibn Ahmann:
Ranaarom też zdarzało się porządnie wypić? No tak, w końcu nie tylko ludzie wiedzą co to piwo. Sajid potrzebował Karczmarza, więc jakiś pijaczyna nie mógł mu teraz zbytnio przeszkodzić. Podszedł do schowanego za szynkwasem gospodarza i rzekł:
- Witaj. Jestem Sajid, syn Ahmanna. Przybyłem tutaj, aby porozmawiać z zarządcą, Kar'zanem. Gdzie go znajdę?
Devristus Morii:
- Kar'zan teraz przyjmuje towary we statku w zachodniej cześci portu. Na razie się do niego nie dostaniesz. Musisz umówić się na wizytę
Sajid ibn Ahmann:
Niezła szycha z niego, skoro trzeba się specjalnie na wizyty umawiać. - pomyślał i zapytał karczmarza:
- Gdzie mogę umówić wspomnianą wizytę? Nie ukrywam, że zależy mi na czasie, nie lubię czegoś odkładać w nieskończoność. - nie chciał też celów swojej misji pierwszej lepszej osobie, zresztą Sajid nigdy do takich ludzi nie należał.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej