Tereny Valfden > Dział Wypraw

Bycza głowa

(1/17) > >>

Sajid ibn Ahmann:
Nazwa wyprawy: Bycza głowa
Prowadzący wyprawę: Devristus
Wymagania do uczestnictwa w wyprawie: 50% walki dowolną bronią
Uczestnicy wyprawy: Sajid ibn Ahmann

Sajid wykonał tak jak mu polecono i udał się do Delona, jednego z Taurenów, który miał wtajemniczyć go w szczegóły misji, której zobowiązał się podjąć. Pewnym krokiem doszedł do wskazanego miejsca, ukłonił się dwornie i przedstawił.
- Jestem Sajid, syn Ahmanna, co mam dla Ciebie zrobić?

Devristus Morii:
- Wysłałem ostatnio jednego z z moich uczniów do portu leżącego u podstaw tego wzniesienia, ale do tej pory nie wrócił. Powinno zająć mu to kilka godzin, a nie całą dobę. Czy będziesz tak miły i sprawdzisz co się z nim stało?

Sajid ibn Ahmann:
Znowu jakieś tajemnicze zniknięcia? Ostatnio dużo się słyszało o takich rzeczach. Sajid jednak nie bał się zadania. W jego domu, na pustyni ojciec szkolił w nim dyscyplinę, pozbawiał go strachu i uczył jak znosić cierpienia. Coś takiego nie było więc dla niego pierwszyzną.
- Oczywiście, zaraz udaje się w drogę. Kogo lub czego mam tam szukać?

Devristus Morii:
- Kiedy będziesz na dole udaj się do Kar'zana, który zarządza portem. U niego powinieneś uzyskać jakieś informacje o moim uczniu, bo wszystkie papiery muszą mieć jakiego podpis.

Sajid ibn Ahmann:
- Zrozumiałem. Udam się niezwłocznie. - Sajid sprawdził, czy miał przy sobie cały ekiwpunek i opuścił Opactwo. Natychmiast rozejrzał się za wzniesieniem, pod którym miał znajdować się port, gdzie należało rozpocząć poszukiwania i tam skierował swoje kroki. Liczył, iż droga przebiegnie bez zarzutu, podobnie jak poszukiwania nie okażą się drogą przez mękę. Ale w sumie wszystkiego można było się spodziewać, dlatego wciąż czujny szedł do swojego celu.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej