Tereny Valfden > Dział Wypraw
Jak tam na dole?
Silion aep Mor:
- Auu... - krzyknal krasnolud dostajac po glowie
- Koles nigdy wiecej tego nie probuj!
- Czekaj, czekaj spokojnie, po kolei, nawet nie wiem czym jest ten krag a ty mnie chcesz do niego wkrecic! I kto tu jest bezposredni?!
- A ty elfie wybacz zniewage.
Anette Du'Monteau:
-Taki młody i takie niepojęty...Wewnętrzny Krąg sprawuje piecze nad ciemną stroną interesów "wolnego" miasta Ekkerund. Chyba nie sądzisz, że wszystko na tym świecie odbywa się w świetle majestatu prawa? Mój drogi, nawet pod tymi górami dzieje się więcej niż tylko wydobycie minerałów czy produkcja wszelkiego żelastwa. Każdy kij ma dwa końce, nie?
Silion aep Mor:
Krasnolud wsluchal sie w odpowiedz po czym rzekl:
- Rozumiem, co mam dla ciebie zrobic zebyś mnie wkręcil? A tak miedzy nami dobra kasa z tego bedzie?
- Elfie nie masz moze jakiegoś bestiariusza do pozyczenia? Ostatnio śnią mi się dziwne bestie, Chcialbym je zidentyfikować!
Anette Du'Monteau:
Nell bez słowa wskazał na półkę po twojej prawej stronie. Leżało na niej kilka ładnie oprawionych tomiszczy.
-Na razie nic wielkiego. Wybadasz nieco sytuację, bo na głęboko wodę nie ma co cię puszczać. Szkoda by było sobie znów plamić łapy krwią. mam rozumieć, że zainteresowany?
Silion aep Mor:
Sil podszedl do polki i obejrzal tytuly
- "Tajemnicze stworzenia i bestie" to moze byc to. - rzekl sciagajac ksiege z polki, otworzyl ja akurat na stronie gdzie narysowana byla rycina jednego ze stworzen ktore mu sie snily. Spojrzal na ksiege po czym ja zamknal i rzekl:
- Wulfdanie, moglbym ja pozyczyc i przeczytac pozniej? Teraz jakos nie ma czasu czytac.
- A wracajac do tematu.
- Hmm... raczej jestem zainteresowany, taki juz moj fach przeciez, postaram sie nic nie sknocic. Co mam zrobic?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej