Tereny Valfden > Dział Wypraw

Jak tam na dole?

<< < (8/17) > >>

Anette Du'Monteau:
Obudziłeś się równie nagle co wcześniej zasnąłeś. Obudził cię jakiś dziwny zapach. Na szczęście nie byłeś ani skrępowany ani uwięziony. Gdy odzyskałeś ostrość widzenia zauważyłeś niską postać przed sobą. Był to krasnolud o siwej brodzie. Wpatrywał się w pustą przestrzeń widoczną z okna. Dostrzegłeś też że wspiera się na lasce.
-Proszę, hultaj szybko wstał. Rozgość się.

Silion aep Mor:
Sil nagle szybko sie wybudzil, zobaczyl przed soba siwobrodego krasnoluda.
- Wulfdan ty chędożony...
- Jak to tak, krasnolud na krasnoluda napadac?
- Wysłano mnie tu z misją!

Anette Du'Monteau:
-Ostrożność przede wszystkim synu. Nie nauczyli cię żeby nie ufać nieznajomym? Wchodzić z pochodnią do domu...przed tobą jeszcze sporo treningu. - skomentował krasnal. -Nell, weź no dwie szklanki i przynieś coś dobrego. Dopiero teraz dostrzegłeś żylastego elfa, który stał za Tobą, zaraz przy drzwiach do pokoju. Nell skinał głową i zniknął bezszelestnie. Po chwili pojawiły się z dwoma szklankami i jakimś ciemnym napojem, prawdopodobnie winem.

Silion aep Mor:
- Dziekuje! - zwrocil sie do elfa biorąc szklanke.
- To twoj niewolnik? - rzekl wskazujac na elfa.
- Moze wchodzenie z pochodnia bylo nie rozsadne ale nie moglem poczekac do rana, ale pozwol ze zaczne od poczatku.
Falkmar kazał mi spotkać się z tobą podobno ważna sprawa! Przyjechałem tutaj konno z Jedrkiem. No wiesz taki wysoki elf.
- Falkmar gadał coś o jakimś Wewnetrznym Kręgu - rzekł biorąc lyk wina.
- Swoja droga pyszne wino.

Anette Du'Monteau:
-Nie uwłaczaj Nellowi, to mój najlepszy ochroniarz. - odparł. -Cenie sobie gdy ktoś mówi wprost, ale musisz się nauczyć nieco dyskrecji synek. - powiedział krasnal i walnął cię lagą w głowę. -To była pierwsza lekcja. A teraz słuchaj. Praca dla Wewnętrznego Kręgu to nie żarty. Mogę cię jakoś wkręcić, ale to nastąpi stopniowo, rozumiemy się? I masz nad sobą pracować! - podniósł głoś i laskę w geście groźby.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej