Tereny Valfden > Dział Wypraw

Wschodnie perypetie

<< < (22/28) > >>

Anette Du'Monteau:
Kroki były coraz bliższe, a widoczność dziwnie zmniejszyła się. Z ukrycia zauważyłeś kontury dwóch postaci. Jedna była spora, chyba nawet większa niż dorodny ork. Druga zaś raczej postury elfa lub człowieka, a to też i nie zbyt umięśnionego. Chyba chcieli o czymś porozmawiać.

Creed Canue:
Creed będąc za wózkiem milczał i nie ruszał się żeby nie wystraszyć tych postaci, bo elf najpierw chciał podsłuchać rozmowe a potem jeśli to będzie konieczne zabić ich.

Anette Du'Monteau:
Z daleka mogłeś usłyszeć rozmowę z którą postacie niezbyt się kryły.
-Czego chce mały człowieczek? Czemu wzywa Vlubtoga? - zapytała duża postać.
-Przykre...Czy to jest życie jakiego oczekiwałeś, Vlubtog? Zarządzać drobnymi akcjami z haraczem z wnętrza jaskini? - spytała mniejsza.
-Vlubtog cię zmiażdży! - ryknął.
-Och, naprawdę? Odważysz się przekroczyć tą granicę i zaryzykować własne życie? - mówiła postać spokojnym tonem. -Możesz spróbować mnie zabić - i przegrać - albo wybrać sobie drugą mozliwość.
-Jaka możliwość druga? - spytał ten duży.
-Dołączysz do mnie i zapewnię ci dostatek oraz siłę.
-Więc Vlubtog ma dwa wybory: zginie albo będzie bogaty i silny? - zapytał sam siebie. -Vlubtog wybiera możliwość drugą. Mniejsza postać zaśmiała się.
-Tak myślałam że spojrzysz na to z mojej strony. - powiedziała. -Wezwę cię do siebie kiedy nadejdzie dla nas świt.
Wokół zrobiło się dziwnie ciemno. Jakiś dym czy opary zasłoniły sylwetki nieznajomych, a gdy ustąpiły nikogo już tam nie było.

Creed Canue:
Elf po udanym podsłuchiwaniu wyszedł zza wozu i powolnym krokiem udał się w stronę wyjścia z tunelu ale po drodze uważnie patrzył pod nogi czy nie zostawili jakiś śladów bo był już prawie pewny że to byli bandyci bo rozmawiali o podejrzanych rzeczach i swoich układach.

Anette Du'Monteau:
Udało ci się bezpiecznie opuścić tunel nie zwracając na siebie niczyjej uwagi. Teraz do ciebie należała decyzja co zrobić z tą wiedzą.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej