Tereny Valfden > Dział Wypraw
Test kruka #20 Eddar
Eddar aeb Shar:
- O jakich szeregach właściwie mowa? Przylazłem tu z ciekawości, drogę wskazała mi jakaś kobieta. Kim właściwie jesteście? Czy może teraz jesteśmy?
Anette Du'Monteau:
-Należymy do Krwawych Kruków. ÂŁączymy i jednoczymy wszystkich bandytów, rzezimieszków oraz morderców na terenie Valfden. A przynajmniej się staramy. Każdy z nas je wyjęty spod prawa, dlatego nie należy mówić o tym otwarcie. No chyba, że chcesz żeby cię wpakowali do więzienia i potem ścieli. - odrzekł goblin. -Organizujemy napady, włamania, porwania, zabójstwa, szpiegujemy na życzenie i co tylko dusza zapragnie. Trzeba jednak pamiętać że między nami panują pewne zasady. Nie jesteśmy jakąś tam bandą. - dodał.
Eddar aeb Shar:
- No tak, ciekawa zgraja. Nie przepadam za mordowaniem, ale czego się nie robi dla pieniędzy. Napady, włamania, porwania... to wszystko brzmi świetnie. Idealna robota dla znudzonego życiem krasnoluda. Jakie są te zasady?
Anette Du'Monteau:
-Jedna główna. Odpowiadasz sam za własne czyny. Nikt będzie cię z nich rozliczał prócz siebie samego. U nas nie masz że coś jest dobre czy złe. U nas jest jedynie robota. Albo ją wykonasz, albo wypad i ktoś inny się tym zajmie.
Eddar aeb Shar:
- Liczyłem bardziej na coś w stylu - kruk nie zabija kruka. Ale cóż, dostosuję się. Mogę się od was czegoś nauczyć?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej