Tereny Valfden > Dział Wypraw

Test kruka #20 Eddar

<< < (14/19) > >>

Anette Du'Monteau:
Nieznajomym okazał się krótko przystrzyżony krasnolud. Nosił dość nietypowy kapelusz, a na jego ramieniu siedział szczur. Zwieszę wydało kilka pisków na twój widok.
-Wiejemy, a co innego chłopcze. Za mną. Krasnal ruszył tylko sobie znanymi ścieżkami i skrótami. Na szczęście tępo dostosował tak, żebyś mógł za nim podążać bez większych trudności.

Eddar aeb Shar:
- Nie potrzebowałem pomocy - mruknął jeszcze Eddar. Poprawił kuszę u boku i ruszył za nieznajomym.

Anette Du'Monteau:
-Ta jasne. Po prostu mi łatwiej jak biegniesz za mną niż tachać zwłoki. Biegliście tak przez pewien czas, aż w końcu dotarliście do jakiegoś zakamarka. Krasnolud zaczął nieco odpoczywać. Szczur na jego ramieniu wydawał się nadzwyczaj zadowolony. Może udzieliła mu się nieco adrenalina.
-No dobra chłopcze, to jak ci poszło?

Eddar aeb Shar:
- Mam to, po co przyszedłem. Nie musiałem nikogo zabijać, po części dzięki tobie, więc dzięki. Może zdradzisz mi, kim właściwie jesteś?
Krasnolud otarł pot z czoła i splunął. Taki bieg bardzo go zmęczył. Trzeba będzie popracować nad kondycją.

Anette Du'Monteau:
-Ragni, syn Blakroga. Byłem w okolicy i uznałem, że sprawdzę jak ci idzie. No i wpadłem akurat w porę. Tym razem. Następnym razem będziesz musiał sobie poradzić pewno samo.

//: Odblokowano postać: Ragni aep Blakrog Oczywiście nie wiesz na razie czym się zajmuje itd. Możesz mieć podejrzenia.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej