Tereny Valfden > Dział Wypraw

Cień skryty w mroku

<< < (26/52) > >>

Nawaar:
- W środku znalazłem dużą salę z kolumnami, która wypełniona była resztkami ludzkich kości i zwierząt walającymi się wszędzie. Były tam również zniszczone zbroje i bronie, ale najgorsze było kiedy zobaczyłem ludzkie posągi. Wyglądały tak prawdziwie, że aż nierealnie po prostu jakby została zdjęta skóra z żywego człowieka i pozostawiona w formie posągu, ale to nie wszystko te postacie były różne i takie samo było ich zachowanie. Zobaczyłem posągi magów, łowców, wojowników no i ich ekspresje na twarzy jedna przedstawiała przerażenie a na innych chęć walki, jakby coś chciały zaatakować a teraz najlepsze kiedy tak sobie je oglądałem usłyszałem nagły dźwięk przesuwanych łańcuchów, ale niestety nie mogłem wyczuć dokładnej lokalizacji. Dlatego postanowiłem się cofnąć do was i opowiedzieć, co zobaczyłem. Macie jakieś pomysły,co to mogło być?

Progan:
Progan wysłuchał całej relacji Silvy.
- Tutaj przysłał nas Lithan. Jeśli coś tutaj zamieszkało bez jego wiedzy, musimy to sprawdzić...  Mamy misję. Musimy ją wykonać.

Nawaar:
- No to ją wykonajmy, bo ja też nie mam zamiaru się cofać, po naszych dotychczasowych wyczynach. Jednie ostrzegłem was o czyhającym tam niebezpieczeństwie. Chodźcie za mną.
Powiedział już pewnie, kiedy się uspokoił ale wciąż pamiętał tamtą salę dlatego do kuszy dobył także miecz i ponownie zapuścił się w czeluści jaskini.

Lithan le Ellander:
Tunel ciągnął się przez kilkadziesiąt metrów, potem rozwierał się na wielką salę. Grota była naprawdę duża, na tyle duża, że jej koniec nie był dla was widoczny nawet przy zmysłach Silvy. W grocie wielkie stalagnaty stworzyły kolumny, pomiędzy nimi było trochę kości, trochę szczątek zbroi i broni. Były też tam kamienne posągi przedstawiające łowców, wojowników i magów. Posągi były ludzkich rozmiarów, doskonale odwzorowane. Przedstawiały atakujące lub przestraszone postaci. Usłyszeliście nikły dźwięk łańcuchów, jakoby wsuwanych po skalnej pochyłości.

Nawaar:
Dhampir wiedział już, co zastaną ale był ciekaw reakcji Progana i Kenshina. Człowiek mógł teraz obejrzeć na wałsne oczy, co przekazał mu Silvaster jednak dźwięk łańcucha znów był słyszalny skądś, ale nadal nie można było tego stwierdzić. Dziecię świtu zapytało teraz Progana rozglądając się dookoła w celu lepszej lokalizacji dźwięku.
- Progan jak myślisz, co wydaje te dźwięki?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej