Autor Wątek: Zwiad  (Przeczytany 20502 razy)

Description:

Offline DarkModders

• Weteran
  • Reputacja: 5662
    • Karta postaci

Odp: Zwiad
« Odpowiedź #80 dnia: 15 Styczeń 2015, 20:56:17 »
- Już sie robi - powiedział idąc zza bar wychodząc po chwili z trzema talerzami i flaszką pavulona.
Jaszczur wziął talerz a pod pache wsadził flaszke pavulona. Podszedł do stolika gdzie siedzieli kompani stawiając na niej flaszke i talerz wypieczonej dziczyzny.
- Pojemy sobie dzisiaj - powiedział z uśmiechem biorąc kawał dzika.

Offline Thoran

• Obywatel
  • Reputacja: 1034
    • Karta postaci

« Odpowiedź #81 dnia: 15 Styczeń 2015, 23:25:03 »
Podczas rozpoczętej już przez kamratów zabawy w gospodzie, zajmowałem się zapewnieniem jak najlepszych "usług" dla naszego konika zwanego przez towarzyszy Miodkiem. I tak po krótkiej rozmowie ze stajenny nasz koń pociągowy otrzymał całkiem dobrej jakości owies, który pałaszował z niespotykanym entuzjazmem. Widocznie słowa niziołka dotyczące niedokarmienia zwierzęcego towarzysza nie były tylko i wyłącznie kupiecką grą, a miały jakieś uzasadnienie w stanie faktycznym. Do tego boks w którym się znalazł też należał do tych z wyższej półki o ile można było go tak nazwać, bo trzeba przyznać, że w środku wszystko nowością nie pachniało. Nakarmiony i napojony Miodek w spokoju mógł oddać się błogiemu wypoczynkowi. Także w tym względzie moje mini zadanie zostało wykonane poprzez co zyskałem spokój ducha dotyczący losu naszego zwierzaka. Powoli bez zbędnego pośpiechu opuściłem stajnie zamieniając jeszcze kilka słów z młodym stajennym , który niezwykle zainteresowany był opowieściami z różnych stron świata. Widocznie taki przywilej młodości, chęć poznawania i odkrywania nowego oraz nieznanego. Po wyjściu ze stajni słońca już zaszło całkowicie. Podróż w takich warunkach nie wróżyła nic dobrego np chyba, że chcieliśmy stracić koło od wozu lub coś w tym stylu. Na szczęście jednak popasać nie musieliśmy w przydrożnym rowie, ale w całkiem przytulnej gospodzie. W środku tłumów może nie było, ale karczma nie świeciła pustkami. W końcu trakt był często uczęszczany więc większość klientów stanowili wędrowni handlarze, zwykli podróżnicy czy różnej maści najemnicy. Nie ociągając się odnalazłem wzrokiem dwójkę towarzyszy, którzy już zabrali się zarówno za alkohol jak i świeżo upieczoną dziczyznę. Konsumpcja przebiegała całkiem sprawnie, przepijana posiadanym alkohole, który sądząc po zapachu oraz "efekcie gardłowym" mógł być jedynym w swoim rodzaju pavulonem ulubionym trunkiem krasnoluda Yarpena.
- Całkiem zacna potrawa o trunku nie wspominając. - powiedziałem, gdy zaspokoiłem swój pierwszy głód. Ogień w kominku trzaskał wesoło, brakowało jedynie jakiejś ludowej kapeli, która mogłaby przygrywać dla strudzonych podróżą wędrowników. Rozciągnąłem się wygodnie na krześle i powoli zaczynałem robić się śpiący.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #81 dnia: 15 Styczeń 2015, 23:25:03 »

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #82 dnia: 16 Styczeń 2015, 19:11:01 »
Jaszczur zajadał sie dalej jednak nie popijał pavulona. Od czasu, kiedy stracił ręke alkohol przestał mu smakować.
- Po takiej podróży należy sie porządna wyżerka - powiedział do Thorana biorąc kubek z wodą do łapy biorąc porządnego łyka. ÂŻełądek miał już pełny. Osunął sie troche na krześle wpatrując sie chwile w ogień w kominku. Noc robiła sie gwieździsta a księżyc dość mocno już świecił. Spojrzał w strone kompanów podnosząc sie i siadając porządnie na krześle.
- Przydałoby sie nocleg załatwić.

Offline Melkior Tacticus

• Król
  • Reputacja: -3620
    • Karta postaci

« Odpowiedź #83 dnia: 17 Styczeń 2015, 12:47:08 »
//kontynuowane będzie? ;[

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #84 dnia: 17 Styczeń 2015, 15:42:52 »
//Nie wiem. Ja sam raczej tego nie pociągne  ;[

Offline Thoran

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #85 dnia: 17 Styczeń 2015, 17:39:39 »
Tak oto trójka strudzonych wędrowców po krótkiej aczkolwiek rzeczowej rozmowie z karczmarzem udała się na zasłużony odpoczynek do wynajętych właśnie podczas powyższej rozmowy pokoi. Zmęczenie podróżą oraz pełne brzuchy zapełnione na mini biesiadzie odbywającej się z przed kilkoma chwilami szybko dały o sobie znać i sen zmorzył ich w oka mgnieniu. Nawet odgłosy głosnej i radosnej zabawy odbywającej się w głównym holu karczmy nie były w stanie sprawić problemów z zaśnięciem.

//Nie wiem po co ta panika, jak kogoś nie ma przez 1 dzień. Przecież nie ma obowiązku zapisywania strony na dzień xP Pieniędzy nie odejmowałem bo sam pisałeś, że podliczysz nas przy opuszczaniu karczmy.

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #86 dnia: 17 Styczeń 2015, 17:48:32 »
//Ja tylko pilnuje  :*

Noc minęła Wam spokojnie.

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #87 dnia: 17 Styczeń 2015, 17:56:38 »
Jaszczur wreszcie sie wyspał. ÂŁóżko nie było zbyt wygodne ale cóż, taki urok podróżowania. Promienie słońca wpadające do pokoju zbudziły go stawiając na nogi. Ubrał niepłytowy pancerz w sposób jaki polecił mu Jack. Przełożył peleryne i przełorzył przez pas topór po czym skierował sie w strone schodów. Nawet z samego rana w karczmie było już tłoczno. Zabawa wrzała już dłuższy czas. Wypatrzył nawet kilku pijaków śpiących z pyskiem w piwie. Zszedł na dół oczekując na przyjście kompanów.

Offline Xvier aep Deler

• Weteran
  • Reputacja: 2469
    • Karta postaci

« Odpowiedź #88 dnia: 17 Styczeń 2015, 21:12:32 »
Krasnoluda zbudziły go delikatne promienie słońca wpadające do jego pokoju oraz śpiew ptaków. Było jeszcze wcześnie, jednak była to idealna pora na kontynuowanie podróży. Xvier narzucił na siebie znoszony płaszczyk, na plecy wrzucił tarczę Szeklana, a topór wepchnął za pas. Po tych czynnościach coś spostrzegł, spostrzegła delikatnego kapcia w mrodzie, najzwyczajniej w świecie dopadł go kac. Musiał się czymś przytruć biedaczyna, bo po takich dawkach alkoholu u krasnoluda to się nie zdarza, albo sam trunek był marny. Nie myśląc wiele zszedł on na dół po wodę, a jak się okazało na dole czekał już prawowity właściciel tarczy. Skinął on głową w stronę kompana, a następnie podszedł do baru i skierował się typowymi krasnoludzkimi słowami do barmana.
- Dej pan piwa!
Chwilę później piwko już czekało w kuflu gotowe do spożycia. Xvier nie myśląc wiele złapał za niego i wypił całą zawartość na raz, coby się nie rozdrabniać. Następnie podszedł on do kompana.
- Doberek! - wypowiedział już bardzo zadowolony z życia.

//Surprise i'm black!

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #89 dnia: 18 Styczeń 2015, 09:23:41 »
- Dobry! - powiedział z uśmiechem na twarzy podając ręke na przywitanie. Krasnolud tankował już swoje paliwo codzienne.
- Dobre piwo tu serwują? Napiłbym sie.

Offline Thoran

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #90 dnia: 18 Styczeń 2015, 10:50:40 »
- Panowie już i tak sporo czasu straciliśmy na te wszystkie zbędne dla nas wygody. Piwa napijemy się po powrocie.- powiedziałem do towarzyszy, którzy już rana raczyli się piwem.
- Teraz panowie to szykujcie sakiewki bo nadszedł czas rozliczenia. - dodałem i zawróciłem się do karczmarza.
- Dobry panie czas nam w drogę, więc nadszedł czas zapłaty. Więc zapytam krótko i treściwie. Ile ?

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #91 dnia: 18 Styczeń 2015, 14:48:35 »
- 130 grzywien mości panowie.

Offline Xvier aep Deler

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #92 dnia: 18 Styczeń 2015, 16:04:44 »
Krasnolud uścisnął dłoń jaszczura i odpowiedział:
-Ujdzie w tłumie, ambrozje to to nie so. - w międzyczasie wtrącił sie Thoran, już chciał jechać, a karczmarz wyskoczył z ceną 130 grzywien, był to istny kosmos.
- Panie jakie 130 grzywien. ÂŁep mie boli, alkohol marny. 70. - wtrącił się.

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #93 dnia: 18 Styczeń 2015, 16:37:02 »
- Za same pokoje 90 grzywien.

Offline Thoran

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #94 dnia: 18 Styczeń 2015, 17:38:44 »
- Zachciało się luksusów ? To trzeba płacić. No bez ociąganie to wyjdzie po 43 grzywny. Ja dorzucę jedną żeby się zgadzało i wszystko będzie grało.- powiedziałem do kompanów.

1217g - 44g= 1173g

Offline Xvier aep Deler

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #95 dnia: 18 Styczeń 2015, 18:05:55 »
- A chuj łapej.

// 330-43=287

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #96 dnia: 18 Styczeń 2015, 20:38:06 »
Jaszczur westchnął bezradnie. Wyciągnął sakiewke zza pasa i otworzył ją.  Jego oczom ukazało sie 25 grzywien. Widząc to zrobił kwaśną mine po czym odpowiedział Thoranowi.
- Ja tam mogłem nawet na stoliku spać. Dam 25 grzywien. To moje ostatnie pieniądze - powiedział dając barmanowi grzywny.

25 - 25 = 0 grzywien

Offline Thoran

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #97 dnia: 18 Styczeń 2015, 21:03:22 »
- To teraz mówisz...było nie zamawiać tyle żarła. No nic w takim razie pokryję resztę.- powiedziałem do obecnych i podałem odliczone naprędce grzywny.
- Teraz powinno się zgadzać. ÂŻyczę miłego dnia panie karczmarzu. Chodźmy panowie bo stracimy z miesiąc zanim tam dojedziemy.
Po ty słowach wyszedłem z karczmy i udałem się prosto do stajni, gdzie czekała na nas Miodkowa szkapa. Widać było, że chłopaczek stajenny zadbał o nią, gdyż powitała mnie radosnym parsknięciem. Nie ociągając się wyprowadziłem ją z boksu i zaprzęgłem do naszego wypożyczonego wozu. Po czym wsiadłem na kozła i czekałem na kompanów, gdyż cała ta podróż zaczynała mnie już nużyć.

1173g - 18g = 1155g

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #98 dnia: 18 Styczeń 2015, 21:10:29 »
Jaszczur wyszedł z karczmy udając sie prosto do wozu. Wskoczył na niego zajmując sobie miejsce przy prawej części wozu.
- Jedźmy panowie bo nie dojedziemy tam nigdy

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #99 dnia: 18 Styczeń 2015, 21:24:11 »
//Przewińmy nieco...

Jechaliście spokojnie wśród uroków natury gdy nagle jakieś 50m. przed wami ujrzeliście to:

Dwa słodkie szczurki jadły jakieś zwłoki leżące obok wywróconego wozu.

Dzień ok. 13:00

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #99 dnia: 18 Styczeń 2015, 21:24:11 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18