Tereny Valfden > Dział Wypraw
Zwiad
DarkModders:
W Miodowie jeszcze nie był. Poszedł za Xvierem dotrzymując mu kroku. Idąc tak przeżucił przez lewy bark kawałek płaszcza.
Melkior Tacticus:
Dotarliście na skraj wsi.
Xvier aep Deler:
- Oho, prawie żeśmy som. Teraz najlepiej bydzie sołtysa znaleźć, powienien kajsik tu na krzesełku siedzieć. A tak swoja drogą Szeklanku, to żem slyszoł ze sklep mosz. Nie chcioł byś płatnerza? Ty mie załatwiasz taniej materiały, a jo ci kuje na zamówienie? - zwrócił sie krasnolud do towarzysza starając sie robić w miarę duże kroki, żeby nie spowalniać marszu.
Thoran:
Tak oto w pięknej wiosce nieopodal naszego zamczyska Bastardo spacerował sobie pewien wojownik, który niedawno powrócił z wyprawy przeciwko demonom. Tą osobą byłem oczywiście ja, a w wioseczce starałem się uspokoić skołatane nerwy, mocno nadszarpnięte podczas demonicznej wojny. Jakże wielkie było moje zdziwnie, gdy zobaczyłem dwójkę kamratów z organizacji którzy ochoczo wkraczali do Miodowa. HA pewnie miodku im zabrakło tam na górze i skubańce wybrali się uzupełnić zapasy
- Witajcie panowie co tutaj robocie ?
DarkModders:
Jaszczur popatrzył sie w strone wioski po czym dodał:
- Z chęcią Cie przyjme. Każda para rąk do roboty sie przyda. - powiedział klepiąc po barku Xviera. Wtedy też zobaczył Thorana zmierzającego w ich strone.
- Po konie Thoran idziemy. Idziesz z nami?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej