Tereny Valfden > Dział Wypraw
Poszukiwania
Isentor:
//Skąd wzięło się te 500 grzywien?
//Wypada napisać chociaż kto i w jaki sposób pozyskał te przedmioty, nie zaś wypisać tylko zdobycze.
--- Cytat: Creed w 11 Styczeń 2015, 11:47:37 ---To co teraz z nimi zrobimy oddamy Horacemu czy dzielimy się po połowię? - Spytał elf po czym poszedł zebrać bronie z bandytów.
//Pozyskuję
Nazwa broni: sztylet podżegacza
Rodzaj: sztylet
Typ: jednoręczny
Ostrość: 23
Wytrzymałość: 30
Opis: Wykuty z 0,62kg stali Valfdeńskiej o zasięgu 0,3 metra.
2x
Nazwa broni: pistolet podżegacza
Rodzaj: pistolet skałkowy
Obuch: 15 + obuch materiału pocisku
Opis: Wykonany z 0,57kg stali Valfdeńskiej i 0,37kg drewna o zasięgu do 50 metrów.
50x
Nazwa amunicji: żelazny nabój
Rodzaj: nabój
Obuch: 23
Wytrzymałość: 25
Opis: Wykonany z 0,01kg żelaza i 0,0075kg niebieskiej rudy.
x4
Nazwa broni: miecz bandyty
Rodzaj: miecz
Ostrość: 13
Wytrzymałość: 15
Opis: Wykuty z 0,94kg mosiądzu o zasięgu 0,9 metra.
x4
Nazwa broni: sztylet bandyty
x4
Nazwa broni: sztylet bandyty
--- Koniec cytatu ---
//Gracz napisał, że pozyskuje te przedmioty. Wtedy momentalnie prowadzący wyprawę powinien mu podać statystyki tych przedmiotów, zaś gracz powinien je pozyskać. Tak więc chciałbym zobaczyć na podstawie karty postaci: http://marantwiki.tawerna-gothic.pl/index.php/U%C5%BCytkownik:Creed. Jak gracz zabrał ten ekwipunek, ponieważ na chwilę obecną uznaję, że nie zabrał z wyprawy niczego, bo niczego do ekwipunku nie wpisał.
Creed Canue:
//Ale ja te rzeczy przetopiłem dlatego nie mam w ekwipunku.
Isentor:
//Przetopiłeś te rzeczy na wyprawie? Najpierw musiałeś je jakoś zabrać, one zaś w magiczny sposób nagle znalazły się w hucie, gdzie już je przetopiłeś. nigdzie w wyprawie nie jest napisane jak zostały przez ciebie zabrane, w historii karty postaci również nie ma wzmianki o tym, że kiedykolwiek niosłeś te przedmioty. Prowadzący wyprawę zignorował moje pytania więc będą konsekwencje.
--- Cytat: Szeklan z Tihios w 11 Styczeń 2015, 14:31:04 ---Lorn:
(brak)
Zdobycze:Creed:
500 grzywien
--- Koniec cytatu ---
Grzywny okazały się fałszywkami.
--- Cytat: Szeklan z Tihios w 11 Styczeń 2015, 14:31:04 ---Nazwa broni: Uszkodzony sztylet podżegacza
Opis: Wykuty z 0,62kg stali Valfdeńskiej o zasięgu 0,3 metra. Uszkodzony
2x
Nazwa broni: Uszkodzony pistolet podżegacza
Rodzaj: pistolet skałkowy
Obuch: 15 + obuch materiału pocisku
Opis: Wykonany z 0,57kg stali Valfdeńskiej i 0,37kg drewna o zasięgu do 50 metrów. Uszkodzony
x4
Nazwa broni: Uszkodzony miecz bandyty
Rodzaj: miecz
Ostrość: 13
Wytrzymałość: 15
Opis: Wykuty z 0,94kg mosiądzu o zasięgu 0,9 metra. Uszkodzony
x4
Nazwa broni: Uszkodzony sztylet bandyty
x4
Nazwa broni: Uszkodzony sztylet bandyty
Lorn:
(brak)
--- Koniec cytatu ---
--- Cytat: Creed w 12 Styczeń 2015, 15:49:14 ---//Ale ja te rzeczy przetopiłem dlatego nie mam w ekwipunku.
--- Koniec cytatu ---
Creedowi wydawało się, że przedmioty zabrał Lont, zaś Lontowi, że zabrał je Creed. W ostatecznym rozrachunku wyszło na to, że żaden z nich nie zabrał owych przedmiotów.
//Podsumowanie jest następujące. Nie otrzymałeś 500 grzywien jak i wymienionych przedmiotów. Usuń 500 grzywien ze swojego mieszka oraz zdobyte przedmioty. Jeśli dokonałeś już ich sprzedaży sprawę rozwiąże straż miejsca. Nie można doliczać sobie talentów i przedmiotów z nie zamkniętego wątku wyprawy, gdyż tylko zamknięte wątki uznane są za poprawne i zaakceptowane przez Mistrza Gry.
//Prowadzący wyprawę otrzymuję karę w postaci 500 grzywien, którą należy uiścić w skarbcu miejskim do tygodnia czasu.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej