Autor Wątek: Wyzwolenie Zuesh  (Przeczytany 59750 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dragosani

• Moderator
  • Reputacja: 11794
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

Odp: Wyzwolenie Zuesh
« Odpowiedź #440 dnia: 05 Styczeń 2015, 18:08:57 »
Podobnie jak Funeris postąpił z krwią, Drago zaniósł róg do sztabu. Tam położył go obok flakonów anioła, aby później go wziąć. Teraz mógłby tylko przeszkadzać. Potem wrócił na plac i podszedł do Aragorna i reszty. Rozmawiali właśnie z jakimś kotowatym. Drago usłyszał jego imię, gdy podchodził.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
  • Reputacja: 8788
  • Im więcej wiem, tym więcej wiem, że nic nie wiem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #441 dnia: 05 Styczeń 2015, 18:10:49 »
- Rad jestem widzieć Cię całego, Szablastozębny. Oto obiecany korpus szkoleniowy. Tylko może jednak z wymianą doświadczeń poczekamy na zakończenie tego burdelu, dobrze?

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #441 dnia: 05 Styczeń 2015, 18:10:49 »

Offline Melkior Tacticus

• Król
  • Reputacja: -3620
    • Karta postaci

« Odpowiedź #442 dnia: 05 Styczeń 2015, 18:14:50 »
- Behemot od północy. Powiedział spokojnie. Zaraz... Behemot?! - Behemot! W ich stronę, tj. budynku na którego dachu byli strzelcy pędził sześciometrowy bydlak gotujący się do szarży na ich pozycję.
- Xvier! Leć po wsparcie!

80m od nas

1x http://marantwiki.tawerna-gothic.pl/index.php/Demoniczny_behemot

//Jest to boss. Także tego

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

« Odpowiedź #443 dnia: 05 Styczeń 2015, 18:22:46 »

- A ja już chciałem przynieść kawe i ciasteczka by zasiąść przy kominku w celu omówienia spraw ważnych. - mimo tragedii i wszech obecnej śmierci kunanin miał humor, a to znaczyło że morale jest wysokie - Ale to może poczekać.

Offline TheMo

• Lord Elekt
  • Reputacja: 4478
    • Karta postaci

« Odpowiedź #444 dnia: 05 Styczeń 2015, 18:25:45 »
//Mały soundtrack
-Ożesz w kurwę!
Zaklął i przystawił kuszę do ramienia. Starał się uspokoić dłonie, które się trzęsły. Wziął kilka głębokich wdechów. Nie pomogło to bardzo. Zwolnił jedynie zabezpieczenie i wycelował z łeb demona.
-Panowie, mamy wojnę do wygrania. Nawet jakby miał wielkość pałacu w Efehidionie to i tak nas nie zatrzyma. Udowodnijcie, żeście prawdziwi wojownicy! Naprzód Bękarty!
Wygłosił krótką mowę, która to chyba najbardziej uspokoiła jego, gdyż ręce przestały się trząść. Teraz mógł spokojnie przymierzyć. Nacisnął na spust. Srebrny bełt pomknął prosto na wielkiego potwora i trafił go w oko, opóźniając przygotowania do szarży. Odłożył kuszę na plecy, gdyż nie zdążyłby jej ponownie załadować. Wyjął miecz i zrobił kilka kroków w przód. Druga dłonią wyciągnął srebrny sztylet zza pasa i czekał.

26 srebrnych bełtów zostało
1x demoniczny behemoth (bez lewego oka)

Offline Nawaar

• Lord Elekt
  • Reputacja: 11037
    • Karta postaci

« Odpowiedź #445 dnia: 05 Styczeń 2015, 18:29:03 »
Dhampir już miał wszystko odłożyć, kiedy pojawiło się to... Wielkie bydle. Większe od pozostałych jakie dotąd widział i to się nazywa być skurczysynem z otchłani. Silvaster na chwilę spojrzał w głąb siebie i coś go w środku ruszyło. Zaczął czuć typowy elfi strach jego ręce zadrżały, a nogi lekko ugięły. Nie spodziewał się takiego obrotu spraw i chyba mu się wtedy zdawało, ale jakby zauważył czarną rękę, która sięga po jego duszę. Czyżby to była śmierć? Bękart momentalnie oblał się potem, że aż nie mógł przemówić a nawet dobrze dojrzeć. Jedynie, co mógł powiedzieć to.
- Napierdalać, Napierdalać!
Wtedy też bez celowania posłał bełta w bestię, który o dziwo poleciał w jego głowę. Silvaster liczył na to, że coś poczuje nim przyjdzie, po niego by go zabić.

23 bełty zostają

1x demoniczny behemoth (bez lewego oka) i ranny w głowę. 

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #446 dnia: 05 Styczeń 2015, 18:34:50 »
//50 metrów od strzelców, rozpędza się i szarżuje przywali w budynek za kilka sekund

Offline Dragosani

• Moderator
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #447 dnia: 05 Styczeń 2015, 18:37:52 »
Słysząc okrzyk wieszczący nadejście behemota, Drago podbiegł do budynku, na którym stali strzelcy. W kilka sekund wspiął się po jego ścianie na dach. Tam podbiegł do krawędzi. I ujrzał behemota. Wielką górę mięśni i dzikiej wściekłości. Walcząc otwarcie mogliby mieć problem. Albo i nie, spore siły tutaj mieni. Niemniej jednak należało spróbować zyskać przewagę. Drago połączył swoją jaźń z fragmentem Krwawego Kryształu i pobierając jego moc, wyzwolił ją w zaklęciu Paraliżu.
- Aresh iaash! - krzyknął i skierował mentalne uderzenie w umysł behemota. Miał wielką nadzieję, że zadziała.

Offline Gordian Morii

• Weteran
  • Reputacja: 10161
  • Nothing is true...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #448 dnia: 05 Styczeń 2015, 18:38:09 »
Gordian w tym czasie bezpiecznie odprowadził okręt od brzegu. Nie mniej zauważył pędzącego bydlaka.
- Chłopaki jak myślcie co by zrobił Aragorn jakbyśmy pierdolnęli w niego z pościgowych? - zagadnął marynarzy, którzy w tym szykowali się do rzucania cumów.
- Bo ja wiem? Wyrwałby nam nogi z dupy? - odparł jeden z nich
- Wiesz jak to jest bez ryzyka, nie ma zabawy, ale masz rację. W końcu tam blisko są Ci cali Kunanie, Ostrzał w ich stronę mógłby być odebrany co najmniej dwuznacznie. Dokujemy.
Po tych słowach razem "zaparkowali" fregatę przy jak się teraz okazało przekrzywionej przystani.
- Wiedziałem, że coś jest nie tak. Pilnujcie okrętu. Idę tam coś się poplątać pod nogami.

Offline Thoran

• Obywatel
  • Reputacja: 1034
    • Karta postaci

« Odpowiedź #449 dnia: 05 Styczeń 2015, 18:39:43 »
- Pany gdzie rodzą się takie bydlaki ? - zapytałem retorycznie, po czym przymierzyłem naładowaną wcześniej kuszą. Celowanie było utrudnione ze względu na popłoch jaki powstał podczas pojawienia się wielkiego stwora oraz poprzez to, że jak mi się zdawało aż ziemia się trzęsła, gdy to bydle się do nas zbliżało normalnie jak w Jurrasic Parku. Podniosłem kuszę wycelowałem na tyle ile mogłem i wypuściłem po raz kolejny srebrny bełt. Srebrny błysk i w ułamku sekundy bełt trafił dziada prosto w klatę. Co prawda nie tam gdzie dokładnie celowałem, ale zawsze to coś. Bydle szarżowało, a tutaj niespodziewanie jakiś osobnik zaczął jak mi się zdaje czarować...

28x bełtów pozostaje

1x demoniczny behemoth (bez lewego oka) i ranny w głowę oraz w klatkę piersiową.

Offline TheMo

• Lord Elekt
  • Reputacja: 4478
    • Karta postaci

« Odpowiedź #450 dnia: 05 Styczeń 2015, 18:42:13 »
Themo zobaczył szarżującego demona. Na podstawie jego masy, prędkości, gęstości powietrza, twardości rogów, tarcia powierzchni, kierunku wiatru i ruchu księżyców względem Marantu ta bestia wpierdoli się w budynek dokładnie za... Niedługo. Stwierdził, że podchodzenie tak blisko to zły pomysł i cofnął się. Stanął w jednej linii z wampirem przybyłym na pomoc. Nie pozostawało mu nic innego, jak tylko czekać na uderzenie. Chociaż miał jeszcze jeden pomysł, ale on mógłby być jego wiekiem do trumny. Ale zawsze warto zaryzykować

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #451 dnia: 05 Styczeń 2015, 18:45:24 »
Behemot padł sparaliżowany. Melkior zrobił tak:  <huh>

//Sparaliżowany na następne 8h/lub post z walką

Offline Gordian Morii

• Weteran
  • Nothing is true...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #452 dnia: 05 Styczeń 2015, 18:45:39 »
- Albo nie... Zostaję.. Ktoś musi w końcu pilnować tyłów... Czy jakoś tak. - powiedział widząc szarżującą na towarzyszy bestię.
- Drabinkę! - zawołał i zaraz po tym z burty zleciała drabinka, po której wspiął się na pokład. Podszedł do dział pościgowych i pogłaskał spiżowe odlewy.
- Wiecie co. Przynieście mi z ładowni dwie ciężkie kule, ale namoczcie szmaty dobrze, żeby podpaliły się zaraz po wylocie. - zalecił, gdyż jak każdy wiedział ciężkie kule prócz olbrzymiej siły obalającej posiadały również możliwość podpalanai celu. Nie było to jakoś super użyteczne w walce z piechotą, ale z takim bydlakiem? Kto wie?

Offline DarkModders

• Weteran
  • Reputacja: 5662
    • Karta postaci

« Odpowiedź #453 dnia: 05 Styczeń 2015, 18:46:10 »
Jaszczur podniósł się lekko z posłania. Przeszkadzała mu w tym tarcza, którą nie zdążył nawet ściągnąć. W ręce nadal nie miał czucia. Nie mogąc wrócić na pole bitwy jaszczur podniósł się lekko opierając o ściane.
- Cholerny demon - powiedział sprawdzając ranę ręką.

Offline Xvier aep Deler

• Weteran
  • Reputacja: 2469
    • Karta postaci

« Odpowiedź #454 dnia: 05 Styczeń 2015, 18:54:38 »
I dokonało się, pierwsza bitwa tego wieczoru zostala wygrana, wszystkie demony pomiędzy oddzialem z valfden, a kotami zostala pokonana.  Pytanie tylko czy wygrana zostanie, także wojna? Gdy wszyscy lapali oddech po wygranej bitwie, nagle ziemia zaczeła drżec  i dało się także slyszec niesamowity huk, a obok oddziału strzelców wyrósł 6 metrowy bydlak z rogami. Xvier zamarł, wiedzial ze powinien spodziewac się dziwnych rzeczy jednak, takiego bydlaka nie przewidywał. Potwór wyglądał dosłownie tak jak opisywano go w legendach. Krasnolud w przebłysku świadomości zrozumial że ma biec po wsparcie. Ruszył z dachu jak torpeda w losowym kierunku byle uciec od demona, dopiero po drodze ziruenitowal się ze przecież ma biec po wsparcie. Pierwsze co mu przyszło to głowy to SZTAB!, ktoś w końcu dalej musiał wydawac rozkazy.

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #455 dnia: 05 Styczeń 2015, 18:58:09 »
- Niech ktoś zetnie mu łeb. - powiedział posyłając srebrny bełt w czaszkę demona, grot dotarł do mózgu ale dla pewności trzeba by był go ściąć. Tak co by na pewno nie wstał.

Offline Dragosani

• Moderator
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #456 dnia: 05 Styczeń 2015, 19:06:05 »
Behemot leżał. Najpierw sparaliżowany, teraz jeszcze ze srebrnym bełtem w czole. Czyli prawdopodobnie był martwy. Ale z demonami nigdy nie wiadomo. Drago złapał za bułat i zeskoczył z dachu budynku. Podbiegł do potwora, zanim ewentualnie jego witalność, czy co tam, go ożywi i zaczął uderzeniami zakrzywionego ostrza z czarnej rudy odcinać mu łeb. Skóra potwora byłą wyjątkowo twarda, nawet dla jego doskonałego ostrza. Ale kiedyś musiała puścić. Wampir ciął raz po raz, wkładać w to najwyższy kunszt walki bułatem i swoją niemała siłę. Już teraz w umyśle miał wizję kawałka rogu behemota na naszyjniku. Trzeba było tylko uciąć mu łeb, aby nie wstał. Więc wampir ciął jego szyję.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
  • Reputacja: 11037
    • Karta postaci

« Odpowiedź #457 dnia: 05 Styczeń 2015, 19:09:51 »
Dhampir zbiegł, po schodach po drodze wyciągając oburęcznego Kharima. Gdy behemot leżał znów odczuł spokój i widzenia nagłej śmierci odeszły od niego. Teraz spokojnie oddychając dobiegł również do wampira gdzie zaczął już ucinać jego łeb. Silvaster postąpił podobnie i również starał się z całych sił tnąc go w łeb poczwary nim zdąży się wyleczyć bądź regenerować.

Offline Gordian Morii

• Weteran
  • Nothing is true...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #458 dnia: 05 Styczeń 2015, 19:11:42 »
A Gordian wystrzelił z działa! Ale nie w Dragosaniego i Silvastera! Oj nie! Wystrzelił w górę, tak na wiwat. (albo żeby zwabić kolejną hordę przeciwników) ba raczej to nie byli wszyscy.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #459 dnia: 05 Styczeń 2015, 19:12:50 »
//Ucięliście łeb w końcu

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #459 dnia: 05 Styczeń 2015, 19:12:50 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18