Autor Wątek: Wyzwolenie Zuesh  (Przeczytany 59794 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mohamed Khaled

• Weteran
  • Reputacja: 3650
  • Bóg napisał tak wstęp, szanuj ludzi, kurwy tęp.
    • Karta postaci

Odp: Wyzwolenie Zuesh
« Odpowiedź #380 dnia: 05 Styczeń 2015, 13:00:16 »
Kruk nadal rozmyślał, niewiele zastanawiając się nad tym, czy przeżyje czy nie. Oczywiście, wolał wyjść z tego cały, jako sprzymierzeń Kunan... ale teraz liczyło się to, czy dadzą radę cokolwiek zrobić.
« Ostatnia zmiana: 05 Styczeń 2015, 13:03:35 wysłana przez Mohamed »

Offline Patty

• Moderator
  • Reputacja: 7093
  • Wszechwiedzy nie mam, lecz wiem różne rzeczy
    • Karta postaci

« Odpowiedź #381 dnia: 05 Styczeń 2015, 13:15:25 »
Gdy tylko dojrzałam krzyczącego kota na placu natychmiast opadłam w dół, pikując ostro i jednocześnie składając skrzydła, upodobniając się do dziwacznego, czarnego pocisku. Tuż przed ziemią rozłożyłam szeroko skrzydła, na ostatnich metrach ostro wytracając prędkość i opadłam delikatnie na ziemię, szybko podchodząc do dowódcy.
- Przybywam ze sztabu - rzuciłam od razu, nie tracąc ponownie czasu na przywitanie - Plan jest taki, ostrzelamy demony z okrętu, którym przybyliśmy, ale musicie być gotowi i od razu uderzyć, weźmiemy ich na dwa baty.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #381 dnia: 05 Styczeń 2015, 13:15:25 »

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

« Odpowiedź #382 dnia: 05 Styczeń 2015, 13:22:00 »

- Dobra, ale wpierw musze cofnąć ludzi z przedpola twierdzy byście mi ich nie pozabijali. Jesteś aniołem jak Funeris nie? Wnosze więc że umiesz siać śmierć... otworze wrota a ty napierdalaj! Kunanin zbliżył się do murów twierdzy.
- Trąbić na odwrót, otworzyć brame. Teraz!

Offline Gordian Morii

• Weteran
  • Reputacja: 10161
  • Nothing is true...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #383 dnia: 05 Styczeń 2015, 13:28:49 »
Koteły coś tam robiły, a Gordian kolejny raz zszedł z okrętu i ruszył nieśpiesznym krokiem w kierunku placu. Nie uszedł daleko, gdy zobaczył lecącą Patty, a zaraz za nią Funerisa, który leciał w jego kierunku... nie czekając wrócił na okręt.
- Kurwa trzeci raz nie zejdę..

Offline Patty

• Moderator
  • Reputacja: 7093
  • Wszechwiedzy nie mam, lecz wiem różne rzeczy
    • Karta postaci

« Odpowiedź #384 dnia: 05 Styczeń 2015, 13:28:54 »
- Nie nie, to Funeris jest aniołem jak ja - poprawiłam odruchowo kota i sięgnęłam po kiścień, przygotowując się do walki. Pobrałam nieco energii magicznej, potrzebnej mi do wzmocnienia własnego organizmu.
- Anosh! - wymruczałam inkantację i uwolniłam kolejną dawkę energii - Grashiz!

//ÂŁaska siły i mocy
« Ostatnia zmiana: 05 Styczeń 2015, 13:40:12 wysłana przez Patricia de Drake »

Offline Thoran

• Obywatel
  • Reputacja: 1034
    • Karta postaci

« Odpowiedź #385 dnia: 05 Styczeń 2015, 13:36:25 »
- Skoro mamy zapewnić ostrzał trzeba szykować broń.- powiedziałem zbliżając się do gadających Bekartów i ładując kuszę kolejnym srebrnym bełtem.
- Tam pewnie czeka nas dużo gorsza zabawa od tej w której wyłączyli nam jaszczura. Właśnie będzie żył ? - zapytałem.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #386 dnia: 05 Styczeń 2015, 13:37:03 »
Brama wzmacniana stalowymi belkami powoli się otworzyła, kunanie rozpoczęli strategiczny odwrót osłaniani przez kuszników rozmieszconych na blankach. Ty obserwowałaś to z góry. Liczne ogrze paskudy atakowały kunan.

//Zabij kilka osłaniając odwrót i wracaj

Dużo x http://marantwiki.tawerna-gothic.pl/index.php/Ogrzy_demon

Offline Nawaar

• Lord Elekt
  • Reputacja: 11037
    • Karta postaci

« Odpowiedź #387 dnia: 05 Styczeń 2015, 13:37:41 »
Dhampir ściągnął kuszę i zaraz rozpoczął ładowanie srebrnego bełta w tym czasie przemówił.
- Będzie żył! Gordian się nim zajął. To prowadź! Jestem gotów.
 Powiedział w stronę elfa i człowieka, po czym wskazał na naładowaną już kuszę, w której srebrny bełt świecił tak jak i jego cały pancerz. Strzelcem nie był najgorszym wśród całej kompani choć oni używali tych o większym zasięgu.

Offline Xvier aep Deler

• Weteran
  • Reputacja: 2469
    • Karta postaci

« Odpowiedź #388 dnia: 05 Styczeń 2015, 13:44:21 »
I znowu trzeba było coś zrobić, tyle ze potencjał bojowy krasnoluda był tu marny...
- Szefunciu... A ja niestety nigdy nie strzelałem. Stać koło was i patrzeć?

Offline Melkior Tacticus

• Król
  • Reputacja: -3620
    • Karta postaci

« Odpowiedź #389 dnia: 05 Styczeń 2015, 13:48:05 »
- Tak. Każdy kto ma łuk albo kusze za mną! - krzyknął i poprowadził oddział w stronę wskazanego budynku, widzieli stąd walczących pod fortem jak i linię "frontu" złożoną z prowizorycznych barykad z wozów. Kręciło się tam sporo kunan. Weszli do wskazanego budynku. I od razu skierowano ich na dach, kunańscy żołnierze nie ukrywali zadowolenia z posiłków.
- Rozstawić się na zachodniej części dachu! Melkior Tacticus, Bękarty Rashera kto tu dowodzi? - spytał jednego z kotów wchodzącego w skład 13 osobowego oddziałku kuszników.
- Jeszce dwie godziny temu on - wskazał na przykryte ciało - Teraz po prostu napierdalamy...

Offline Mohamed Khaled

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #390 dnia: 05 Styczeń 2015, 13:52:27 »
ÂŚciągnął czym prędzej kuszę z pleców, sprawdził czy jest naładowana i czekał na dalsze rozkazy. Kunanie wyraźnie ucieszyli się z tego, iż przybyły posiłki, więc i on się ucieszył. Niby był mordercą na zlecenie, dla pieniędzy. Ale był tego człowiekiem, którego krzywda innych ras w jakiś sposób smuciła.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
  • Reputacja: 11037
    • Karta postaci

« Odpowiedź #391 dnia: 05 Styczeń 2015, 14:01:57 »
Dhampir oczywiście pobiegł za elfem jego kusza była gotowa, więc pozostało dobrze się rozejrzeć dookoła aby poznać jeszcze strategiczne miejsca na ewentualną ucieczkę w celu ratowania życia. Silvaster po drodze do budynku zauważył kilka miejsc na ewentualną kryjówkę, które sobie dobrze zakodował w głowie. Widział również linię frontu i ciała poległych, "zwierzaków" trochę szkoda mu było, ale to tak jedynie przez chwilę. Teraz wbiegł do środka za resztą towarzystwa tam szybkim tempem ruszyli na dach. Widok nowych towarzyszy zadowolił kuańskich wojowników. A, więc tak wygląda nadzieja. Powiedział w sobie myślach gdy spojrzał w ich skrzliste oczy w tym czasie również zapytana o dowództwo, ale pech chciał że szef oddziału strzelniczego zmarł, więc ktoś musiał przejąć jego obowiązki i tym kimś był Melkior.
- Rozkazy!     
Zabrzmiało donośnie z ust dhampira.

Offline Shandris

• Konkordat puszczy i kniei
  • Reputacja: 281
    • Karta postaci

« Odpowiedź #392 dnia: 05 Styczeń 2015, 14:08:01 »
Do tej pory stałam za plecami wszystkich wojowników ale gdy usłyszałam że potrzebni są strzelcy, ruszyłam za nietuzinkowym oddziałem, któremu przewodził jakiś młody elf. ÂŁuk był napięty od czasu zejścia na ląd, a strzała wciąż czekała gotowa w moim ręku.

Offline Dragosani

• Moderator
  • Reputacja: 11794
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #393 dnia: 05 Styczeń 2015, 14:14:45 »
Plan został ustalony. Anioły poleciały powiadomić o nim konkretne jednostki. Więc i Drago powinien się przygotować do walki. Wszedł w drzwi byłego burdelu, aby ukryć się przed promieniami słońca i zsunął nieco maskę z twarzy. Wyciągnął jedną z fiolek z krwią, które miał zawsze przy sobie i odkorkował ją. Następnie wypił zawartość w kilku łykach. Nie pożywiał się już od pewnego czasu, więc świeża dawka krwi wypełniła ulgą jego spragnione jej ciało. Zakorkował pustą butelkę i wsunął ją na miejsce. Naczynie na pewno się przyda, jeśli będzie okazja, aby je napełnić. Przetarł usta dłonią i nasunął maskę na twarzy. Wyszedł na zewnątrz. Słońce wciąż niestety wisiało na niebie, niczym wielkie oko bogów, którzy przeklęli wampiry z własnych, dziecinnych powodów. ÂŻałosnych jak oni sami. Był dzień, lecz Dragosani, wampir w którego żyłach płynęła krew demonów, był gotów do walki. Sprawdził, czy bułat wysuwa się gładko z pochwy. Wyciągnął pistolet i nabił go. Nie, żeby przydał mu się wielce w walce z pomiotami Otchłani, ale zawsze lepiej mec broń gotową do strzału. Zabezpieczył broń i wsunął do kabury. Sprawdził, czy sztylet także gładko wysuwa się z pochwy. Poprawił jeszcze maskę, aby ściśle przylegała do twarzy i ruszył w stronę barykady Kunan. Czuł jak adrenalina powoli zaczyna krążyć w jego żyłach, jakby organizm wiedział o nadchodzącej bitwie. Demoniczna część jego osoby szeptała cicho Spokój to kłamstwo, jest tylko pasja. Lecz spokojna, czysta i klarowna część umysłu odpowiadała donośnym głosem Nie ma emocji, jest spokój. I wampir był spokojny. Taką drogę wybrał.

Offline Xvier aep Deler

• Weteran
  • Reputacja: 2469
    • Karta postaci

« Odpowiedź #394 dnia: 05 Styczeń 2015, 14:17:01 »
W całej tej sytuacji krasnolud poczuł sie nieco zagubiony, nie uzyskał jasnej odpowiedzi, albo był po prostu zbyt głupi żeby ją zrozumieć, a że już wcześniej szedł z kompanami to snuł się za nimi dalej .

Offline Thoran

• Obywatel
  • Reputacja: 1034
    • Karta postaci

« Odpowiedź #395 dnia: 05 Styczeń 2015, 14:18:36 »
Szczerze powiedziawszy to powątpiewałem w skuteczność naszego ostrzału względem hordy demonów buszujących nieopodal, ale cóż nie ma co wyrażać w tłumie na głos takich myśli bo może spowodować to obniżeniem morale przez naszych współtowarzyszy. Dlatego też w milczeniu udałem się na wyznaczone przez dowództwo miejsce i oczekiwałem na oddanie pierwszej salwy. Akurat  może okazać się, że jednak nasza pomoc na coś się przyda. Bo tam raczej będą dużo większe bydlaki niż te z którymi walczyliśmy przed kilkoma chwilami.

Offline Melkior Tacticus

• Król
  • Reputacja: -3620
    • Karta postaci

« Odpowiedź #396 dnia: 05 Styczeń 2015, 14:23:53 »
- Ci z przed twierdzy się wycofują, czyli dostali wiadomość. - powiedział patrząc na przedpole i usadawiając się za workiem z piaskiem o który oparł "Matyldę". - Strzelać bez rozkazu!

44x Ogrzy demon

//Są 50m od budynku, walczą z Kunanami. Proszę, piszcie dokładnie w które miejsce trafiacie

Offline Mohamed Khaled

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #397 dnia: 05 Styczeń 2015, 14:29:05 »
Gdyby Kruk znał myśli Thorana, może i by mu zawtórował, ale.. nie znał. To prawda, ostrzał z kusz, tudzież łuków mógł niewiele zdziałać przeciw hordzie, ale liczyło się to, by dopiec im najlepiej jak potrafią, prawda?
Szybkie przeładowania, wymierzania i strzały odbywać musiały się co chwilę, by nie zboczyć. No i oczywiście ryzyko, że w ten sposób zwrócą na siebie uwagę behemotów, które na pewno gdzieś grasują. A wtedy.. no cóż, nie miło by było.

Rozkaz został wydany, Kruk czym prędzej wychylił się i, opierając kuszę na ramieniu, począł szukać najbliższego celu. Strzelać bez rozkazu, tak brzmiał rozkaz. Wymierzył w pierwszego demona, który był w zasięgu jego kuszy, przymrużył lewe oko i wziął głęboki oddech, wstrzymując go na czas jakiś. Adrenalina napłynęła mu do głowy, obraz wyostrzył się najbardziej jak potrafił.
Puf! Bełt został zwolniony, wraz z nim emocje, które z ogromnym przyśpieszeniem pocisku poleciały w kark demona. Grot wbił się pod brodą, krew trysnęła, choć ten nadal stał i walczył z Kunanami.

24 bełty zostało
« Ostatnia zmiana: 05 Styczeń 2015, 14:33:14 wysłana przez Mohamed »

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #398 dnia: 05 Styczeń 2015, 14:38:41 »
- Nie ma emocji jest spokój. Co nie Drago? - spytał podchodząc do Draga w oczekiwaniu na Funerisa i ruch Gordiana, w ręku trzymał ostatnie dwa papierosy z ostatniej paczki którą zabrał Kherowi - Należały do Sada, zapalisz?

Offline Dragosani

• Moderator
  • Reputacja: 11794
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #399 dnia: 05 Styczeń 2015, 14:46:25 »
- Czasem trudno jest zachować spokój - odparł wampir. - Ale akurat ty chyba o tym doskonale wiesz, nawet lepiej ode mnie. - Aragorn wszak nie słynął ze spojonej natury. Gdy dracon zaproponował mu papierosy, pokręcił głową.
- E tam. Musiałbym chyba pod maskę sobie go wcisnąć - odmówił żartobliwie. Znaczy odmówił naprawdę, ale z żartobliwym powodem. Zerknął na Aragorna, zastanawiając się, czy i on ma dochować tajemnicy. Oczywiście sam nie zamierzał jej łamać, więc nie oczekiwał po Tacticusie, że ten coś tam zdradzi. Tak tylko sobie rozmyślał.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #399 dnia: 05 Styczeń 2015, 14:46:25 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything