Autor Wątek: Wyzwolenie Zuesh  (Przeczytany 59816 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline TheMo

• Lord Elekt
  • Reputacja: 4478
    • Karta postaci

Odp: Wyzwolenie Zuesh
« Odpowiedź #320 dnia: 04 Styczeń 2015, 20:03:52 »
Chwycił rękojeść obiema dłońmi i zaczął wykonywać mieczem ruchy przód-tył. Ostrze zagłębiało się w róg, a na ziemię spadał mały pył w postaci spiłowanej osłony. Gdy był tak w połowie zaczęły go boleć ręce. Wszak miecz lekki nie jest. I gładki, co jeszcze utrudnia zadanie. W końcu, po dłuższym czasie takiej roboty miecz opadł na ziemię odcinając róg od reszty ciała demona.
-Uff, w końcu. Silva, będziesz go musiał trochę naostrzyć, jak wrócimy.
Oddał Kharima właścicielowi.

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

« Odpowiedź #321 dnia: 04 Styczeń 2015, 20:08:01 »
//Szeklan traci przytoność

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #321 dnia: 04 Styczeń 2015, 20:08:01 »

Offline Nawaar

• Lord Elekt
  • Reputacja: 11037
    • Karta postaci

« Odpowiedź #322 dnia: 04 Styczeń 2015, 20:10:26 »
Dhampir nie mógł wziąć teraz miecza, bo trzymał ledwo żywe zwłoki jaszczura i położył go delikatnie na ziemię. Bydlak swoje warzył, ale to nie miało takiego znaczenia na obecną chwilę. Gdy jaszczuroczłek leżał na ziemi podniósł miecz.
- Dawno go nikim nie zabiłem to dlatego. Słuchajcie trzeba jakieś nosze skombinować. Dajcie najlepiej skrzydło od drzwi. Nadadzą się idealnie na taką okazje, a potem przeniesiemy go na statek..

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #323 dnia: 04 Styczeń 2015, 20:12:50 »
.

Offline Melkior Tacticus

• Król
  • Reputacja: -3620
    • Karta postaci

« Odpowiedź #324 dnia: 04 Styczeń 2015, 20:14:03 »
- To wyjmij drzwi, ja tu pilnuje by nie zdechł...

//Kurde  ;[ znowu

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
  • Reputacja: 8788
  • Im więcej wiem, tym więcej wiem, że nic nie wiem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #325 dnia: 04 Styczeń 2015, 20:14:26 »
- Behtrezen, za nami! Osłaniajcie wymarsz, bądźcie czujni. Ruszamy w stronę sztabu dowodzenia, Evening idziesz ze mną. Gordianie - zwrócił się do Pierwszego Kapitana Valfden - wychodzi na to, że statek jest pod Twoim dowództwem do czasu aż nie rozeznamy się w sytuacji.
Anioł wskazał mieczem kierunek Bractwu i zszedł z Aragornem i Evening ze statku. Ich okute w rudę buty uderzyły o bruk nadbrzeża. Gdzieś tam z boku najpewniej kroczył również Dragosani, bo jak to tak by było, że by nie ruszył z nimi. Bethrezen rozlokowywał dziesiątki rycerzy po całej szerokości pasa, którym podążali. Jednostki uzbrojone w buzdygany, kiścienie i młoty, schowane za mocnymi tarczami z godłem Bractwa. Czujni, wzrok schowany za przyłbicami hełmów lustrował otoczenie. Smród spalenizny dochodzący od zabudowań wwiercał się w nozdrza, lecz oni byli twardzi. Oni byli elitą, oni byli rycerstwem królestwa Valfden. Bethrezen Hatton ze swoją dziesiątką robił za szpicę, obok niego w szyku szli dracon, anioł i jego narzeczona. Po niedługiej chwili dotarli do placu przed burdelem, gdzie zajęli obronne pozycje przy ścianach i gruzowiskach. Każdy był uważny, rozglądał się wokół. Evening, Aragorn i Funeris weszli do środka. Ujrzeli tam kilku Kunan, którzy ślęczeli nad mapą portu w towarzystwie Melkiora Tacticusa. Poeta wzrokiem szukał Szablastozębnego.
- Zartat jest z Wami, bracia - powiedział, przekraczając próg.

Offline TheMo

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #326 dnia: 04 Styczeń 2015, 20:15:41 »
-Kurwa, zemdlał nam tutaj. Czekaj, coś skombinuję.
Skorzystał z tego, że byli obok sztabu. Podszedł do wejścia i otworzył drzwi na oścież, co bardzo zdziwiło kunan siedzących w środku. Jeszcze bardziej ich zdziwiło to, że zaczął je ściągać.
-Wybaczcie, nasz towarzysz potrzebuje tych drzwi. Rozumiecie, ofiary walki, straty wojenne.
Wziął, teraz już prowizoryczne nosze i podszedł z nimi do towarzyszy. Położył je na ziemi.
-Dobra, połóżmy go.

Offline Mohamed Khaled

• Weteran
  • Reputacja: 3650
  • Bóg napisał tak wstęp, szanuj ludzi, kurwy tęp.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #327 dnia: 04 Styczeń 2015, 20:17:45 »
- Boje się pomyśleć, co będzie jak przyjdzie tu jakiś inny demon.. albo co gorsza Behemot.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #328 dnia: 04 Styczeń 2015, 20:20:45 »
No to nosze były już zorganizowane, więc dhampir wziął truchło jaszczura i delikatnie położył go na, "Noszach". Drzwi dały radę, bo były z porządnego drewna zrobione. Tak oto pacjent leżący na noszach mógł zostać zabrany do statku. Tam grupa medyków mogła się nim odpowiednio zająć. Teraz Silvaster podniósł drzwi z jednej strony, by ktoś mógł podnieść z drugiej.
- Themo zabierzmy go na statek.

Offline Mohamed Khaled

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #329 dnia: 04 Styczeń 2015, 20:26:25 »
- Szefie, co teraz robimy? Jeden z naszych jest ranny, a to dopiero początek desantu.

Offline Dragosani

• Moderator
  • Reputacja: 11794
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #330 dnia: 04 Styczeń 2015, 20:27:55 »
Dragosani istotnie wyruszył wraz z Bractwem. Po pierwsze, nie chciał siedzieć na statku, chciał dowiedzieć się nieco o sytuacji. Wolał też nie rzucać się w wir walki. Nie bez planu, szczególnie, że słońce jeszcze świeciło na niebie. Aż żałował, że nie ma tu z nim innych wampirów. Najlepiej Gunsesa i Nikolaja. Wtedy nocą zesłali by demonom małe, prywatne piekło. Uśmiechnął się lekko pod maską. Idąc przez plac w stronę sztabu rozglądał się. I zastanawiał się, jak Kunanie zareagują na jego demoniczną rękę. Musieli tutaj nienawidzić wszystkiego co ma związek z demonami. Jednak nie krył się z nią, nie zakładał na nią rękawicy. Zatrzymał się przed budynkiem. Nie zamierzał pchać się na naradę, jeśli nie zajdzie taka potrzeba stanął więc sobie w cieniu budynku, rozglądając się czujnie. Był gotów do ewentualnej akcji.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #331 dnia: 04 Styczeń 2015, 20:31:55 »
Nie zastali Szablastozębnego, był za to ktoś o wiele poważniejszy i starszy z wyglądu.

- To zajebiście, z całym szacunkiem jakim darze Pana pierzasty rycerzu ale darujmy sobie zbędne ceremoniały i powitania. Generał Vargas, dowodze obroną portu i łataniem kilku łajb "w razie gdybyście sie spóźnili". Zaatakowały wczoraj o 4:55 rano. Trzymamy centrum miasta, port i twierdze Khe. Problem w tym że między nami a Khe są demony. A i po mieście lata takie wielkie 6m bydle.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #332 dnia: 04 Styczeń 2015, 20:35:29 »
- Behemot... nienawidzę skurwieli - skwitował Funeris, instynktownie kładąc sobie dłoń na zagojonych już dawno żebrach.

Offline TheMo

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #333 dnia: 04 Styczeń 2015, 20:36:59 »
Podszedł od drzwi i ustawił się tyłem do nich. Kucnął i podniósł przednią ich stronę.
-Nie ma co zwlekać, idziemy. Niech ktoś nas ubezpiecza od demonów.
Drzwi był już poziomo, pozostało tylko donieść rannego na statek. Tak, aby nie nabawił się większych ran. Ruszyli równym krokiem przez miasto, a raczej to, co z niego zostało.

Offline Gordian Morii

• Weteran
  • Reputacja: 10161
  • Nothing is true...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #334 dnia: 04 Styczeń 2015, 20:40:11 »
//:3 strony pierdolenia :P

Gdy cała chorda zeskoczyła z okrętu i pognała na łeb na szyję walczyć z demonicznym gównem, Gordian został z tyłu zabezpieczając okręt.
- Wy dwaj na grotmaszt, następni na foka. Zwinąć mi je ciasno, ale w razie czego mają się rozwinąć na prośbę... Jak mi spierdolicie robotę, to nie ręczę za siebie. - mówił instruując orków, którzy już mknęli po sznurowaniach w górę masztu.

- Wy podnieście mi kotwicę. Musimy odwrócić okręt dziobem do wyjścia. Cholera wie czy nie trzeba będzie stąd spierdalać, więc ruchy panowie, ruchy.
Tak darł się i krzyczał i ponaglał, jak to miał w zwyczaju. Gdy statek obrócił się o 180 stopni posłuszny sterom czterech orków zeskoczyło na brzeg i przywiązało cumy.
- Zostańcie na okręcie w pełnej gotowości. Jakby trzeba było spieprzać, to w 5 minut wszystkie żagle mają stać. - to powiedziawszy zszedł na brzeg i ruszył za tłumem, coby się do czegoś przydać.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #335 dnia: 04 Styczeń 2015, 20:41:04 »
Towarzysze niosąc na rękach rannego ruszyli w stronę statku, ale szyli powoli żeby nie zwiększyć obrażeń Szeklana leżącego na drzwiach. Teraz mieli chwilę czasu, by porozmawiać nim coś ich zaatakuje z nieboskłonu.
- Istna masakra, a to dopiero początek. Strach pomyśleć, co będzie dalej. W sumie nie zastanawiałeś się, co się dzieje z Adamusem? Nie widać go ani nie słychać.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #336 dnia: 04 Styczeń 2015, 20:41:52 »

- Tak go nazywacie? Fajnie, a jak Was zwą pierzasty przyjacielu? I ciebie czarny smoku.
- Aragorn Tacticus, głównodowodzący tej ekspedycji.
- Ciesze się, miło mi będzie dopiero jak pozbędziemy się wspólnie tych choler... Ptrzebuje wsparcia na zachodnie flance.

Offline Mohamed Khaled

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #337 dnia: 04 Styczeń 2015, 20:43:54 »
Przekręcił kark, na tyle mocno, że kości mu strzeliły.
- Och.. - rozruszał trochę barki, rozgrzewając je. - Ciężko będzie, naprawdę ciężko.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #338 dnia: 04 Styczeń 2015, 20:46:46 »
- Funeris Venatio - powiedział Fuenris. Skinął głową i wskazał jednocześnie na kobietę stojącą obok nich. - A to Evening Antarii.
- Mogę poprosić o krótki rys sytuacji i wskazanie mi na owej mapie w jak czarnej dupie się znajdujemy?

Offline TheMo

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #339 dnia: 04 Styczeń 2015, 20:47:47 »
I tak sobie szli przez miasto uważając na rannego towarzysza.
-Początek? No to zanieśmy go tam i wracajmy, bo mi adrenalina piętami wyskoczy.
Starali się utrzymywać równe tempo. Themo uważnie patrzył też na drogę, w końcu to on był z przodu i prowadził resztę towarzyszy.
-Adaś? Albo się zaszył w jakimś okopie albo na stole demonów. Ale teraz raczej nie chędoży żadnych kocic.
Po jakimś czasie wędrówki im oczom ukazał się statek.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #339 dnia: 04 Styczeń 2015, 20:47:47 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18