Tereny Valfden > Zakończone wyprawy
Wyzwolenie Zuesh
Xvier aep Deler:
Po raz kolejny... Xvier i Themo ledwie zaczęli konsumpcje pirackiego trunku i im coś przeszkodziło. Tym dało się słyszeć straszny huk i cały pokład zaczął się trząś. Krasnolud natychmiastowo przewrócił sie i prawie zwymiotował.
- ÂŁo Kurwysku! - krzyknął próbując się podnieść, niestety średnio mu się to udawało.
Nawaar:
Dhampir przypomniał sobie pytanie kociego karczmarza z Zuesh.
- Kunański karczmarz zapytał mnie jak demony znalazły się na asteroidzie? Wtedy jeszcze nie interesowałem się tym zagadnieniem więc nie mogłem mu odpowiedzieć, ale Ty jesteś obeznany w temacie to pomyślałem, że znasz odpowiedź na to pytanie.
Kończąc zauważył, że statek w końcu ruszył wszak padły pierwsze rozkazy i krypa powoli opuszczała port z Atusel.
DarkModders:
Jaszczur ruszył do żagli. Odwiązał line z żaglem i rozłożył pierwszy poprawiając go jeszcze. Sznur mocno zawiązał żeby wiązaninie puściły przy silniejszym wietrze. Po tym zabrał sie za kolejne żagle, których na fregatach było multum. Po rozwinięciu pozostałych powiązał je silniej. Opuścił je tak jak kazano, do połowy. Teraz statek mógł płynąć z pełną parą. Nie widząc innego zajęcia poszedł szukać kompanów. Nie mogąc znaleść nawet Silvastera czy Melkiora zeszedł pod pokład z ciekawości. Słysząc jakieś szmery zszedł po schodach na sam dół spotykając tam Xaviera i Themo. Podszedł do nich po czym powiedział:
- Co tam panowie macie? - zapytał widząc flaszke.
Hagmar:
- Wedle jednej z pierdyliarda teorii w tym kawałku skały było swoiste więzienie dla demonów. Oraz mogła tam być pieczęć do Otchłani. Odpowiedział ustawiając okręt na wyjście z portu.
Nawaar:
Dhampir posłuchał, po czym zakonotował sobie te słowa w głowie. Teraz mógł spokojnie płynąć na wyspę, bo miał odpowiedź dla jednego z kunan. Dzięki czemu będzie mógł się znów napić winka za darmo, a mieli tam dobre wino. Dowiedziawszy się tego co chciał zapytał jeszcze o jedną rzecz.
- Dziękuję tej informacji potrzebował jeden z kunan. Pamiętasz tego karczmarza od którego dostałem mapę? Był tym wszystkim bardzo zainteresowany, ale mniejsza oto chciałem się jeszcze zapytać, czy również wino zostało wzięte na poczet zapasów?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej