Tereny Valfden > Dział Wypraw
Test kruka #18
Armin:
Nazwa wyprawy: Test kruka #18
Prowadzący wyprawę: Anette Du'Monteau
Wymagania do uczestnictwa w wyprawie: Logiczne myślenie, chęć dołączenia
Uczestnicy wyprawy: Armin
-Jestem otwarta na każdą propozycję. W takim razie ruszam.
Armin oddaliła się od dziewczyny i skierowała się w stronę karczmy. Idąc zastanawiała się co będzie robić w życiu, jaką ścieżką podąży, co szykuje dla niej los, jak sobie poradzi w tej roli... Zapewne czekały ją nowe wyzwania, niebezpieczne acz ciekawe, wymagające od niej pewnych umiejętności. Tak więc szła sobie ciemną uliczką, aż w końcu dotarła do Obieżyświata. Wzrokiem szukała kogoś kto mógłby wyglądać jak Sathias Thaw.
Anette Du'Monteau:
Wyglądu nie musiałaś znać, gdyż już przy wejściu do karczmy powitał cię z daleka jakiś mężczyzna. Gestem zaprosił cię do stołu. Najwidoczniej informacje musiały rozchodzić się w dość szybkim tempie.
Armin:
Armin oczywiście podążyła za mężczyzną, usiadła z nim do stołu, zmierzyła go wzrokiem. Czekała aż on pierwszy przemówi. Widocznie musiał tutaj na nią czekać, chcąc aby maurenka "rozwiązała" jego sprawę.
Anette Du'Monteau:
-Rozumiem, że przychodzisz z rynku starego miasta. Mam w takim razie dla ciebie drobne zadanie. Będziesz musiała coś dla mnie zdobyć. Nie jest to do końca prawy sposób. Jeśli chcesz możesz się już wycofać i nie mieszać. Jednak wtedy ominie cię zarobek. A uprzedzam, że dobrze płacę.
Armin:
Armin wiedziała, że to co wpajała jej babcia od najmłodszych lat, jest sprzeczne z tym, co zaraz będzie musiała zrobić, aby wykonać to zadanie. Wiedziała jednak również to, że musi dostosować się do nowych warunków, aby poradzić sobie wśród nowych istot, na nowej ziemi. Wiedziała, że życie tutaj i w Isgharze jest trudne tylko po prostu w inny sposób.
-Zgadzam się. Na czym będzie polegać moje zadanie?-powiedziała w końcu czekając na szczegóły misji.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej