Tereny Valfden > Dział Wypraw
Ostatnie dni Hemis
Mogul:
Nazwa wyprawy: Ostatnie dni Hemis
Prowadzący wyprawę: Dragosani
Wymagania do uczestnictwa w wyprawie: zgoda prowadzącego
Uczestnicy wyprawy: Mogul
-Kopę lat gnoju. Mogul przywitał się z Oczkiem, specyficznym orkiem który pomagał wiele razy bohaterowi.
Dragosani:
- Mogul! - odparł biały ork na widok przyjaciela, który to odwiedził go jego chatce w Atusel - Dawno cię nie widziałem. Gdzieś ty się podziewał?- Istotnie od jakiegoś czasu nie widział czerwonego orka. Jak też inne osoby.
Mogul:
- Przecież wiesz. Wzruszył ramionami.
- Ostatnimi czasy poświęcałem rozbijaniem grup demonów i osób które próbują konszachtować z nimi. Zamyślił się, a na jego twarzy rysowało się coś na podobieństwo smutku lub goryczy do świata.
- Jestem jedyną osobą, która widzi realne zagrożenie i to, jak ten świat ostatnimi czasy podupada gnijąc.
Dragosani:
- Eee... - odpowiedział Oczko i podrapał się po czole. Tak pomyślał, że Mopgul trochę przesadził z tą ślepotą społeczeństwa na gnicie świata. - Napijesz się czegoś? A w sumie co się pytam... - Zaprosił przyjaciela do środka, po czym pogrzebał gdzieś tam w szafce i rzucił mu butelkę mocnego piwa. Gościnność to ważna rzecz.
- Polowanie dobrze idzie? Nie dawałeś znaku życia, więc nie bardzo wiem. I chyba miałbym pewną sprawę. -
Mogul:
- Nie piję, dzięki. Polowanie doszło do martwego punktu. Trafiłem na przeciwników, których nie sposób zranić zwykłym ostrzem. Ani srebrem, ani czarną rudą. Jaką masz sprawę?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej