Tereny Valfden > Dział Wypraw

Pada śnieg, pada śnieg, sypie prezentami!

(1/11) > >>

Funeris Venatio:
Nazwa wyprawy fabularnej: Pada śnieg, pada śnieg, sypie prezentami!
Prowadzący wyprawę: Funeris Venatio
Wymagania do uczestnictwa: chęci i trochę hajsu by się przydało
Uczestnicy wyprawy: Aragorn Tacticus, Funeris Venatio, Butch (niewolnik Funerisa), Evening Antarii, Silvaster, Kermos

- Dobra, teleportuj się po pieniądze, ja zacznę organizować wszystko - powiedział Funeris, wysyłając Butcha na miasto, by porozmawiał z piekarzami, rzeźnikami i innymi ludziami, którzy robią jedzenie.

Hagmar:
Aragorn skinął tylko głową i znikł w czarno-czerwonej mgiełce. Będąc w domu udał się do sejfu skąd zabrał 2 tyś grzywien i wrócił z powrotem do domu Funerisa.
Mam.

Funeris Venatio:
- Dobra, to teraz tak... Mamy trzy tysiące grzywien. Posłałem Butcha żeby ogarnął jakichś rzeźników i piekarzy, trzeba zorganizować stołówkę. Załatw jakieś ławy i stoły, zapłać komu trzeba i zbierz to wszystko na rynku. Do wieczora zrobimy wszystkim taką wspólną kolację, że im szczęki opadną. Ja tymczasem rozejrzę się za jakimiś prezentami dla jakichś biednych maluchów z biednych rodzin. Gotowy?

//Przeznaczam do świątecznego budżetu 1000 grzywien, zostaje mi 9 386.
Budżet świąteczny wynosi 3000 grzywien na tę chwilę.

Hagmar:
- Popytam w "Obieżyświecie" najpierw. Dracon ponownie znikł w efektowny sposób by w równie efektownym stylu zjawić się w specjalnie wydzielonym do tego miejscu w karczmie. Podszedł do szynkwasu i rzekł:
- Witaj, nie masz jakichś wolnych stołów, ław i krzeseł? Organizujemy coś na rynku i by nam się przydało.

Funeris Venatio:
- Czy mam? Panie, od groma! Nie dość, że ostatnio wymieniałem wszystko na nowe, to te stare mi jeszcze zostały, to jeszcze stolarz pomylił zamówienie i mam dwa razy więcej niż chciałem! Ile pan jesteś gotów dać?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej