Autor Wątek: Zwiad na Zuesh  (Przeczytany 18341 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Melkior Tacticus

• Król
  • Reputacja: -3620
    • Karta postaci

Odp: Zwiad na Zuesh
« Odpowiedź #180 dnia: 20 Grudzień 2014, 17:45:35 »
//Adaś.
Za barem stała śliczna kotka.

- Człowieki! Jak ja dawno Was nie widziałam. A masz czym zapłacić?

//Silva

- Coraz więcej mówi się o tym że to iż jeszcze istniejemy to zasługa paktu z demonami, nie dalej jak rok temu zaatakowały nas i jakoś dziwnie zniknęły. Zdarza się że czasami znikają ludzie którzy za bardzo się tym interesują...

Offline Nawaar

• Lord Elekt
  • Reputacja: 11037
    • Karta postaci

« Odpowiedź #181 dnia: 20 Grudzień 2014, 17:58:30 »
Dhampir gdyby miał teraz wodę w ustach, to by ją wypluł prosto na twarz dojrzałego kocura, ale zamiast tego zrobił taką minę :o.
- Co?!. Powiedział podniesionym tonem, by się uspokoić i wyciszyć.
- Zaciekawiłeś mnie i to bardzo, ale w jakich okolicznościach znikali albo wiesz, kto zaginął? Może było też tak, że po uprowadzeniu przewieźli ich gdzieś, w jakiś inny rejon wyspy. Słyszałeś, może coś takiego?
Chciał wiedzieć więcej na ten temat oczywiście i nie ukrywał tego.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #181 dnia: 20 Grudzień 2014, 17:58:30 »

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
  • Reputacja: 8788
  • Im więcej wiem, tym więcej wiem, że nic nie wiem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #182 dnia: 20 Grudzień 2014, 18:02:01 »
Funeris sięgnął po sól, ściągając uprzednio rękawicę.

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #183 dnia: 20 Grudzień 2014, 18:15:30 »
//Jest 13:00

Silva:
- Sąsiad szwagra znikł razem z rodziną gdy zaczął badać tę sprawę na przykład, i jeszcze kilka rodzin z portu a nawet centrum. W ciągu kilkunastu lat zniknęło sporo osób. Ja więcej nie wiem, nie chce zniknąć...

Funek i Melkior.

- No, teraz ufam wam odrobine bardziej. Jestem Szablastozębny, naczelny dowódca "armii" Zuesh. - kot podał każdemu z nas łapę - - A wy?
- Wicehrabia Kevan Melkior Tacticus, mój towarzysz to baron Kadev Funeris Venatio, anioł jak widać. Przybywamy z Valfden zwanego kiedyś Numenorem pod rządami Isentora I Aquila. - wyrecytował formułkę licząc że Funeris coś dopowie.

Offline DarkModders

• Weteran
  • Reputacja: 5662
    • Karta postaci

« Odpowiedź #184 dnia: 20 Grudzień 2014, 18:16:10 »
Jaszczur szedł dalej przystając po drodze i oglądając domki kotów. Dziwnie to brzmi ale cóż. Straż miejska wyglądała jak dobrze wyszkoleni rycerze. Przyjrzał się im kątem oka po czym poszedł dalej w poszukiwaniu karczmy. Jaszczur czuł się jakby był w zoo. Z każdej strony obserwowali go kotowaci mieszkańcy tego miasta.
« Ostatnia zmiana: 20 Grudzień 2014, 18:23:20 wysłana przez Szeklan z Tihios »

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #185 dnia: 20 Grudzień 2014, 18:19:17 »
//Szeklan. "Kątem" "Kątem"...

Znalazłeś.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #186 dnia: 20 Grudzień 2014, 18:22:07 »
Funeris dokładnie i niespiesznie zmierzył Szablastozębnego wzrokiem. Otaczała go aura poważania i potęgi. To ewidentnie osoba, z którą mogą rozpocząć poważne rozmowy. Uścisk też miał mocny, typowy wojak.
- Zaszczyt Cię poznać, generale Szablastozębny. Jako Marszałek Bractwa ÂŚwitu, zbrojnego ramienia Zartata na tym świecie - mówiąc to, delikatnie poruszył skrzydłami, żeby nabrać nieco szerokości - rad byłbym ruszyć z Tobą któregoś dnia do boju przeciwko pladze trawiącej waszą wyspę.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #187 dnia: 20 Grudzień 2014, 18:22:56 »
- Rozumiem, że to wszystko co wiesz. Te informacje na pewno się nam przydadzą. Słuchaj istnieje cień szansy, że mógłbym odwiedzić ich domek? Być, może zostawili w nim jakieś dokumenty albo informacje na temat zniknięć. Oczywiście z mojej strony, możesz być pewien że niczego nie wyśpiewam. Szanuję ludzi, którzy z chęcią dzielą się informacjami.
Starał się zapewnić Kunaninowi komfort w postaci milczenia na temat, aż po grób.

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #188 dnia: 20 Grudzień 2014, 18:25:56 »
Wszedł do środka. Przyjemny zapach pieczonego mięsa skusił go do podejścia bliżej baru. Oparł się o bar jak to miał w zwyczaju i zawołał na barmana:
- Witam. Jestem z ekspedycji, która właśnie zawineła do waszego portu. Co możesz mi zaoferować?

Offline Adaś

• Podskarbi Koronny
  • Reputacja: 8331
    • Karta postaci

« Odpowiedź #189 dnia: 20 Grudzień 2014, 18:57:49 »
-A to zależy jaką walutę przyjmujecie, ostatecznie mogę zapłacić w naturze...znaczy się odpracować w jakiś sposób.

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #190 dnia: 20 Grudzień 2014, 19:40:09 »
Funeris i Melkior.
- Ha! Takich nam tu trzeba. I obiecuje Wam że jeśli dojdziemy do porozumienia to staniemy ramię w ramię i zetniemy łeb ich ich generała. Chodźcie do mej kwatery w ratuszu, tu zbyt wiele uszu jest.

Silva
- Niestety nie.

Szeklan
- A witam, mamy mięso, ryby i alkohol. Krokodyli ogon na przykład.

Adaś
- Złoto, srebro. Cokolwiek co ma wartość.

Offline Adaś

• Podskarbi Koronny
    • Karta postaci

« Odpowiedź #191 dnia: 20 Grudzień 2014, 19:46:36 »
-Mam złote monety z wyspy na której mieszkam.-Mówiąc to zaczął się rozglądać po przybytku i zadał pytanie--Wszystkie pracownice należą do twojej rasy, czy inne też tu są?

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #192 dnia: 20 Grudzień 2014, 19:48:10 »
- Krokodyli ogon brzmi ciekawie. - powiedział do barmana i poprosił o podanie. Chcąc dowiedzieć sie wiecej na ich temat zapytał barmana.
- Jak sie wam tu żyje?

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #193 dnia: 20 Grudzień 2014, 19:51:18 »
Funeris skłonił głową na znak aprobaty i wskazał dłonią gospodarzowi, żeby prowadził. Jego wszystkie zmysły rejestrowały każdy najdrobniejszy detal otoczenia. Wszystkie najmniejsze szczegóły napływały do jego oczu i uszu. Musiał być gotowy na każdą ewentualność, dlatego niby żartem, ledwie zauważalnie, bawił się swoim srebrnym sztyletem za pomocą telekinezy. Ruszał go minimalnie to w prawo, to w lewo. Dla obserwatora mogło się zdawać, że rusza się on tak po prostu dlatego, że anioł rusza przeponą podczas oddychania, co wprawia w ruch cały pancerz. Ruszył więc za Szablastozębnym.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #194 dnia: 20 Grudzień 2014, 19:52:06 »
Dhampir nie dawał jeszcze za wygraną. Chciał zapytać o jeszcze kilka rzeczy.
- A, ten twój cały szwagier może, widział coś podejrzanego u tych sąsiadów? Zachowywali się dziwnie albo coś?

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #195 dnia: 20 Grudzień 2014, 20:06:43 »
Adaś
- Mogą być, tak. Wszystkie tutaj to kunanki. Może wyliże ci tak jak tylko my to potrafimy, hmm? - powiedziała puszczając ci oczko.

Szeklan
- Zaraz będzie. Ha, tu w górnym mieście? Osobiście czuję się jakby wojny nie było, owszem mamy wszystkiego mało ale.. mogło być gorzej.

F&M
Kocur zaprowadził was do swej komnaty, Funeris spostrzegł od razu pułapki na demony przy oknie i drzwiach. Szabla wyciągnął z kredensu flaszkę czegoś i trzy szklanki.
- Panowie se pierdo... znaczy proszę, siadajcie. Mamy tu dziwną sytuację, odkąd nasz wódz przełamał oblężenie demony nas nie atakują praktycznie... Ja jednak nie wierzę że siedzą w ruinach Bisory ze strachu. Demony go nie znają prawda?
- Prawda. Elf popił alkoholu, pożałował... - Khee khee... na bogów i wszystkie demony Otchłani... ile to ma... Mówił dysząc.
- Z 80%. W każdym razie myśle że coś jest nie tak. Jest za spokojnie. Bywa że znikają całe rodziny.

Silva

- No właśnie nie. I to jest najdziwniejsze.

Offline Adaś

• Podskarbi Koronny
    • Karta postaci

« Odpowiedź #196 dnia: 20 Grudzień 2014, 20:07:53 »
-A ile taka usługa?-Spytał wyraźnie zainteresowany taką niecodzienną propozycją.

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #197 dnia: 20 Grudzień 2014, 20:10:31 »
Adaś
- Daj sto waszych monet.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #198 dnia: 20 Grudzień 2014, 20:11:52 »
Dhampir zamyślił się i pytał dalej.
- Hymmmm.... Ciekawe. Powiedz mi zatem, czym ów porwani się zajmowali na codzień?

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #199 dnia: 20 Grudzień 2014, 20:13:19 »
Funeris miał mocniejsze ciało niż Melkior, zdecydowanie mocniejsze. Pijał też częściej chyba z jego ojcem, bo on skrzywił się tylko trochę i bardzo krótko. Szkolenie bojowe uodparnia również żołądek, co okazało się teraz nieocenioną pomocą. Odstawił szklankę na stół.
- Jak wyglądała struktura najazdów do czasu tej... "odwilży"? Jakaś regularność, konkretna taktyka? Jakimi siłami dysponowały demoniczne hordy i których jednostek używały? Który z nich dowodził atakami? Wybacz tę lawinę pytań, ale próbuję ułożyć sobie w głowie sytuację sprzed przełamania oblężenia. - Wyglądało to tak, jakby Funeris puścił mimochodem wzmiankę o znikaniu tubylców z miasta. Chciał jednak wszystko uporządkować chronologicznie w swojej głowie, by mieć pełen obraz sytuacji.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #199 dnia: 20 Grudzień 2014, 20:13:19 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18