Autor Wątek: Zwiad na Zuesh  (Przeczytany 18748 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline DarkModders

• Weteran
  • Reputacja: 5662
    • Karta postaci

Odp: Zwiad na Zuesh
« Odpowiedź #120 dnia: 19 Grudzień 2014, 13:45:34 »
Jaszczur stał oparty o burte i wpatrywał sie w istoty stojącr w porcie. Nigdy ich nie widział. Najdziwniejsze było to że były to koty. Podropał sie po czole po czym stojąc dalej wygrzewał sie.

Offline Thoran

• Obywatel
  • Reputacja: 1034
    • Karta postaci

« Odpowiedź #121 dnia: 19 Grudzień 2014, 13:52:11 »
Chodzące i rzygające jaszczury, skrzydlaci ludzie, żaboludy...i na końcu chodzące koty sierściuchy. Już więcej nic mnie na zadziwi w tym świecie.
- Ciekawe w jakim języku można się z nimi dogadać. Mam nadzieję, że nie zmuszą nas to pomrukiwania i miauczenia...- sapnąłem pod nosem.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #121 dnia: 19 Grudzień 2014, 13:52:11 »

Offline Melkior Tacticus

• Król
  • Reputacja: -3620
    • Karta postaci

« Odpowiedź #122 dnia: 19 Grudzień 2014, 13:58:23 »
- Wspólnym? Wyspa leży tak blisko Ilusmiru że musieli mieć kontakty z ludźmi itd. Zresztą popatrz na okręty w porcie. - elf wskazał niszczejące kupieckie kogi.

//Przedłużymy to do wieczora/jutra. Tak więc gadamy wchodząc powoli do portu   ;)

Offline Nawaar

• Lord Elekt
  • Reputacja: 11037
    • Karta postaci

« Odpowiedź #123 dnia: 19 Grudzień 2014, 14:00:22 »
- Thoran dobre pytanie? Ja natomiast jestem Ciekaw, co nam przyszykują na powitanie. Mam tutaj nadzieję, że nie kocie łby albo inne rzeczy, co jadają sierściuchy. Choć taka skóra pasowałaby do pokoju zamiast dywanu albo wypchanie takiego i zrobienie sobie rzeźby i postawienie, jej przed kominkiem. Nawet sama głowa byłaby fajną ozdoba do powieszenia nad drzwiami, czy tam kominkiem. Powiedział od tak schodząc wolniutko ze statku.

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #124 dnia: 19 Grudzień 2014, 14:05:02 »
I wypadł za burtę! Bo statek nadal płynął a jakiś baran nie zabezpieczył otworu na trap.
-Dhampir za burtą!

//Wpadłeś do wody, ciężka zbroja ciągnie cię na dno.

Offline Thoran

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #125 dnia: 19 Grudzień 2014, 14:06:23 »
- Tylko ciekawe kiedy to było...swoją drogą nie wiemy jaka jest ich przeciętna długość życia, więc może się okazać, że ci co znali język wymarli albo "coś" ich zeżarło. W sumie muszą przecież posiadać własną kulturę, a więc może i też tylko im znany język. - odpowiedziałem Tacticusowi.
- Wiesz Silva...ja nie przejmowałbym się tym co nam dadzą jeść tylko tym czy zaraz się na nas nie rzucą...Mówisz, ze taka skóra pasowałaby do twojej bujnej fryzury, co ?- zapytałem uśmiechając się półgębkiem, a w tym momencie zamyślony Silva chlupnął do wody...
- Człowiek za burtą !- rozdarłem gębę (chuj z tym, że to dhampir...)

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #126 dnia: 19 Grudzień 2014, 14:07:18 »
- Ja pierdole - powiedział widząc tonącego dhampira w wodzie. - Dajcie jakąś line! - krzyknął na krzątających się po statku orków.

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #127 dnia: 19 Grudzień 2014, 14:10:54 »
Jeden z orków podał ci line.

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #128 dnia: 19 Grudzień 2014, 14:16:10 »
Jaszczur rozwinął dość spory kawałek liny i rzucił w strone tonącego Silvastera.
- ÂŁap!

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #129 dnia: 19 Grudzień 2014, 14:19:48 »
Dhampir zamyślony o nowej rasie nie zauważył gdzie dreptał. Wtedy właśnie postawił o jeden krok i zrobił wielki plusk. Serio nawet się nie zorientował, kiedy woda wlała się do jego pancerza. Na szczęście nie była zimna, ale to nie zmieniało faktu, że aktualnie się topił w ostatniej chwili wziął jeszcze głęboki oddech za nim pójdzie na dno. Teraz przypomniał sobie kurs żeglarski w mieście gdzie kobieta mówiła, o ludziach za burtą. Powiedziała, żeby nie panikować i nie robić nerwowych ruchów, ale się uspokoić i dryfować. Jednak kobieta nie wspomniała o przypadkach ludzi ze zbroją płytową na okręcie. Widocznie takich nie było na jego nieszczęście. Teraz Będąc w wodzie jeszcze dryfował nim zatonie w jej odmętach. Ze statku dobiegały krzyki załogi, która powinna ruszyć na ratunek, a przynajmniej rzucić linę. Tak się właśnie stało, kiedy jaszczur jako jedyny zareagował prawidłowo. dhampir bez wahania ją chwycił. Teraz należało wciągnąć niedoszłego topielca.

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #130 dnia: 19 Grudzień 2014, 14:22:48 »
Jaszczur zaparł się nogami o burte i zaczął energicznie ciągnąć line. Dhampir z wodą w pancerzu był cholernie ciężki a jaszczur nie miał aż tyle siły w nogach.
- Pomóżcie mi go wciągnąć! - krzyknął na załogę.

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #131 dnia: 19 Grudzień 2014, 14:27:31 »
Orkowie chwycili linę i wyciągnęli dhampira bujającego w obłokach, oczywiście rechotali ze śmiechu. A Szeklana znów wzięło na rzyganie.
- Bogowie... Silva, gdzie ty kurwa oczy masz?

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #132 dnia: 19 Grudzień 2014, 14:31:57 »
Podniósł Silvastera po czym poszedł na drugą strone statku puścić pawia do morza.

Offline Thoran

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #133 dnia: 19 Grudzień 2014, 14:34:09 »
- Na moje oko te futerka miał w głowie...już sobie myślał jak to będzie pięknie w nich wyglądał, a tu nagle rzeczywistość okazała się brutalna. W sumie nie wiem czy nie wart machnąć jakiegoś zakazu na pełną płytówkę na statku. Bo te dwie rzeczy się trochę gryzą, szczególnie jak się buja w obłokach..

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #134 dnia: 19 Grudzień 2014, 14:37:30 »
- Raczej tak. Ale ten, ty i Silva macie poskromić swe barbarzyńskie języki jak zejdziemy na ląd. Nie chce incydentu dyplomatycznego i masakry na samym początku.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #135 dnia: 19 Grudzień 2014, 16:09:23 »
Mokrego i pełnego wody Silvastera postawił do pionu jaszczur, który zaraz pobiegł oddając się procesowi wymiotnemu. Innymi słowy karmił teraz rybki, a dhampir zostałby ich konserwą gdyby nie pomoc załogi. Za nim zaczął rozmawiać ściągnął cały pancerz. Morska woda wypełniona planktonem zalała drewniany pokład. Teraz nie potrzebował już kąpieli, po chwili cały pancerz został ściągnięty i pozostawiony na suchej części okrętu. W takiej temperaturze momentalnie wyschnie, tak jak jego koszula wraz ze spodniami i butami ich oczywiście nie ściągnął. Jego blond włosy znów zdobiły jego plecy, które wiatr rozdmuchiwał. W ten sposób mógł teraz odpowiadać.
- Zamyśliłem się trochę i postawiłem stopy w nieodpowiednim miejscu, by po chwili stwierdzić że jestem po uszy w morskiej wodzie. Nawet nie wiecie, jakie to dziwne uczucie. Dobrze, że zareagowaliście w odpowiednim momencie, bo bym robił za konserwę dla ryb. Odpowiedział na pierwsze zapytanie elfa, po czym chwile postał i mówił dalej.
- Spoko wodza postaram się w swojej osobie być taktowny oraz trzymać się starej zasady poprawności politycznej. Choć tego nie lubię. Odpowiedział szczerze się uśmiechając już, któryś raz. Dobrze, że nie był teraz krasnoludem, bo pewnie miałby w dupie słowa elfika.

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #136 dnia: 19 Grudzień 2014, 16:30:53 »
- Nie mówie o poprawności politycznej a o byciu kulturalnym. Nawet Yarpen umiałby się zachować. Ciekawe dla mnie jest bardziej to czy ich kobiety łatwe...

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #137 dnia: 19 Grudzień 2014, 16:36:38 »
Jaszczur po chwili wrócił z drugiej strony statku wręcz prawie biały jak ściana. Szedł troche chwiejnym krokiem. W głowie kręciło mu sie jak w młynie. Podszedł bliżej kompanów siadając koło burty.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #138 dnia: 19 Grudzień 2014, 16:38:16 »
- Dobra powiedziałem, że będę się pilnować. Ty tak na poważnie? Zapytał robiąc wielkie oczy, aby po chwili uśmiać się mocno. Został ponownie rozbawiony.
- Dla naszego dobra takich rzeczy lepiej nie wiedzieć. Cholera wie jakie choróbska mają w sobie, może mają wszy albo inne pasożyty. Od takich istot lepiej trzymać się z daleka, bo nigdy nie wiadomo. Wyraził swoją opinie na ten temat.

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #139 dnia: 19 Grudzień 2014, 16:45:54 »
- Od każdej baby możesz syfa dostać jak się nie myje. A jak to mówi stare powiedzenie, "potwór nie potwór byleby był otwór"! Hahaha.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #139 dnia: 19 Grudzień 2014, 16:45:54 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything