Tereny Valfden > Dział Wypraw
Duchy
Thoran:
Nazwa wyprawy: Duchy
Prowadzący wyprawę: Aragorn/Melkior
Wymagania do uczestnictwa w wyprawie: Musk (muskuł mózgu) dowolna broń na 50%/dowolny czar
Uczestnicy wyprawy: Thoran
- Słucham w takim razie. ÂŁowcy Nagród to brzmi ciekawie.
Melkior Tacticus:
- Zacznijmy od lekcji historii, co wiesz o ÂŁowcach Nagród inaczej zwanymi Samotnymi Kurwa... ÂŁowcami? Spytał krasnolud.
Thoran:
- Nie będę owijał w bawełnę i próbował tuszować braki w swej wiedzy pustymi wypowiedziami. Więc mówie wprost. Nic nie wiem na ich temat, więc chętnie uzupełnię braki. Jednak ostrzegam jeżeli znuży mnie twa opowieść mogę okazać widoczną dezaprobatę bądź też przysnąć. Właśnie jak masz opowiadać to podsuń no jakiś zydel.. - powiedziałem rozglądając się w poszukiwaniu czegoś na czym można usadzić swe cztery litery.
Melkior Tacticus:
Kanciapa krasnoluda miała kilka zydli i nawet stół. Trochu krzywy i pod jedną z nóg podłożone było kilka ksiąg. Znalazła się nawet butelka Pavulonu!
- Swego czasu byli to poważani najemnicy z kontynentu z własnym państwem. Straszne skurwysyny... nie będe tu pierdolił o geopolityce i o tym kto z kim i za ile. Ponoć upadli, ale zawsze mieli na pieńku z Tacticusami i Kruczym Bractwem. Ponoć widziano ich w Leamis. Znam imie jednego, Krios. Znajdź, wypytaj, i zabij chuja w razie konieczności.
Thoran:
- Ta, niby wszystko jasne i klarowne, ale czasem lubię zagłębić się w temacie. - powiedziałem kręcąc się po pokoiku i przypadkowo biorąc w swą dłoń buteleczkę z Pavulonem.
- To chyba się wstrzykuje ? - zapytałem odkładając butelczyne na miejsce i usiadłem na pobliskim zydlu wpatrując się w krasnoluda.
- Ale wracając do sprawy. Chcesz żebym się dowiedział co ich tutaj sprowadza i w razie czego dokonał "likwidacji" w ramach usunięcia konkurencji, że tak powiem. Może się mylę ?
- Powiedz mi jak wygląda ten Krios no chyba, że nic więcej o nim nie wiesz co może być całkiem zrozumiałe i cholera jasna gdzie jest ta mieścina Leamis. Z tego co się orientuje to chyba dość blisko Atusel.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej