Tereny Valfden > Dział Wypraw

Echa Przeszłości II - "Miecz przeznaczenia ma dwa ostrza"

<< < (4/55) > >>

Progan:
Progan przywitał go uśmiechem i skinieniem głowy.

Kenshin:
Ork kiwnął głową na przywitanie elfa.

Gordian Morii:
Przed stajniąą czekał on, były Marszałek, człowiek, który nad konne podróże zdecydowanie bardziej cenił te na chybotliwym pokładzie swojej fregaty, która w chwili obecnej z powodu pewnych problemów "odpoczywała" w stoczni przygotowując się do rychłego wyruszenia w morze. Szczerze powiedziawszy nie miał zamiaru ruszać się z dworu, acz pewne grupy nacisku wywarły na nim konieczność ruszenia dupy z ciepłego domku i ponownego przyodziewku pancerza, szabli i pistoletów.
Siedział teraz w siodle na swym ciemnym jak burzowa noc rumaku, który z powodu swej narowistości nerwowo grzebał kopytem w ziemi. Palił, co nie zdarzało mu się często wypuszczając spod naciągniętego na głowę kaptura siwe pierścienie dymu.
- Witaj Aragornie, jestem tak jak chciałeś. - przywitał się zwracając głowę w kierunku dracona.
- Czołem załogo. - powitał również pozostałych znanych mu ludzi.

Gunses:
Na płytach ulicy słychać było stukot kopyt. Do grupy zbliżał się czarny jeździec. Odziany w czarną dopasowaną do ciała skórzaną zbroję, siedział wyprostowany, dumny, jego ciało zdawało się być zamarłe. Głowę zasłaniał kaptur wiązany na twarzy rzemieniami. Kiedy podjechał stanął do nich bogiem. Widzieli na plecach łuk mistrzowskiego wykonania umieszczony w nosidle oraz miecz, wielki, potężny, dwuręczne mieczysko. Skinął on głową Aragornowi i Gordianowi.

Hagmar:
- Namaste... Znaczy się witaj Gordianie. - odpowiedział i udał się do swojego boxu po Kropkę, czarną jak noc klacz z małą białą kropką na czole. Zawołał też właściciela chcąc wynająć wóz.
- Ile? Mam własne konie. Spytał gdy tylko człek się pojawił.
- 10 grzywien za dzień panie, na ile dni?
- Nie wiem, zapłacę jak wrócimy. Zapisz na nazwisko Tacticus. - Powiedział i poszedł jeszcze po Gucia, brązowego ogiera którego zaprzęgł do podstawionego wozu.
- No, ładować się. Dracon skinął czarnemu jeźdźcowi i dosiadł Kropki.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej