Tereny Valfden > Dział Wypraw
Echa Przeszłości II - "Miecz przeznaczenia ma dwa ostrza"
Kenshin:
- Ja wierzę w Ventepie całą swoją duszą. Progan wierzy we wszytko, znaczy we wszystkich bogów. Co reszty towarzystwa to nie wiem. Jednak ciekawi mnie twoje pytanie wampirze. Podobno wy wyrzekacie się ich, żeby zachować swoją nieśmiertelność, to czemu zadałeś takie pytanie?. Nie chciał tutaj nikogo obrazić, ale jedynie zagłębić pytanie wampira.
Hagmar:
- Nigdy nie przywiązywałem do tego zbytniej uwagi, do czasu aż pierwszy raz wylądowałem w kotle dusz. Więc raczej wierzę. Yarpen? Coś?
- Nic nie wiem więcej, dostałem te informacje i tabliczkę od Kriosa...
- Przecież to zwykła menda i przemytnik, po za tym co on tu robi do chuja?
- Interesy, ta tabliczka... jest druga. Ma ją kupiec w Sinliar. Chcecie wiedzieć jaki to ma związek z Filarami? Po mojemu to szef tej sekty chce przywołać czy coś któregoś z 13 boskich demonów. Mając drugą część tabliczki poznamy zapeewne imię skurwiela.
Progan:
Progan rzucił okiem na wampira, a potem wolno wymówił kilka słów odpowiadając na pytania Aragorna
- W trzecim roku drugiej ery bogowie się ujawnili... - a kiedy odzyskał pełnię władz umysłowych dodał - Pojawili się wcześniej, nie wiemy dokładnie kiedy.
Hagmar:
- Dziękuję Proganie. Demona boskiego nie da się... przyzwać bez łamania pieczęci Otchłani. Jednak ich ziemskie awatary można "ożywić". Upraszczam oczywiście. Cóż, i tak jedziemy do Ombros na spotkanie z Panią Jeziora
Gunses:
- Mało o nas wiesz. Z wiarą czy bez i tak żyjemy wiecznie. Sam przez lata nie wierzyłem w ich istnienie - powiedział. Zdanie to oznaczało, że zaczął wierzyć, dodał więc - Do czasu aż Ventepi uratowała mi życia - zmienił zaraz temat
- Obudzą 13 demona... Po co? Co on ma zrobić? Skoro nowi bogowie to według nich wymysł Meanaba, czyli oni nie istnieją. Co miałby dać im demon? Wybić wyznawców nowych bogów? Pomóc w przywróceniu starej chwały? Co do tego mają Filary Valfden? Uznają nas za swoich przeciwników czy sprzymierzeńców?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej