Tereny Valfden > Dział Wypraw
Zadanie szkoleniowe Saeta
Saet:
Nazwa wyprawy: Zadanie szkoleniowe Saeta
Prowadzący wyprawę: Patricia de Drake
Wymagania do uczestnictwa w wyprawie: 50% znajomości technik walki dowolną bronią
Uczestnicy wyprawy: Saet
W odpowiedzi na pytanie z jakiej broni korzysta, odpowiedział że nie najgorzej strzela i ostrożnie wyjął świeżo zakupiony łuk z wiszącego przy pasie sajdaka. Miał nadzieję, że będzie mógł skorzystać ze swojej broni, z którą zdążył się już trochę oswoić. Nie było to wprawdzie arcydzieło elfiego rzemiosła, ale na tę chwilę mu wystarczało i gdyby kazali mu użyć całkiem obcego sprzętu na pewno wypadłby gorzej.
Patty:
- Baczność! Witam na podstawowym obywatelskim szkoleniu bojowym. Jestem Respev, ale tutaj mówi się do mnie Panie. Nauczę Cię jak wykorzystać posiadany potencjał bojowy, każdy go ma nawet mrówka. Masz broń? Na razie twoje zdanie polega na dotarciu na obszar tamtej zagrody. Ruszaj!
//Zagroda znajduje się 10 metrów od Ciebie.
//Jest późne popołudnie, mamy 18:00.
//Przerzuć łuk na inne miejsce w ekwipunku, nie możesz nosić go przy pasie. Tutaj masz rozpiskę, co gdzie i jak można nosić.
Saet:
Kiwnął twierdząco głową, obrócił się na pięcie i ruszył szybko w kierunku wskazanej zagrody. Daleko nie było, a że nogi miał długie a kroki robił spore dotarł na miejsce raz dwa.
//Przełożyłem łuk na plecy.
Patty:
Respev spokojnym krokiem poszedł za Saetem w stronę zagrody. Pomyślał w duchu. Nie wygląda mi na wojaka, ale powinien sobie poradzić ze zwykłym zwierzakiem.
- Młody, czeka Cię walka. Gotów żeś?
Tak opisujemy wydarzenia, narracje.
Tak opisujemy myśli.
--- Kod: ---[b]Tak opisujemy myśli.[/b]
--- Koniec kodu ---
- Tak opisujemy wypowiadane słowa, dialog.
--- Kod: ---[i]- Tak opisujemy wypowiadane słowa, dialog.[/i]
--- Koniec kodu ---
//Tak zwracamy się do MG, żeby dopytać o dane rzeczy w związku z wydarzeniami, jego opisem lub walkę.
--- Kod: ---[b]//Tak zwracamy się do MG, żeby dopytać o dane rzeczy w związku z wydarzeniami, jego opisem lub walkę.[/b]
--- Koniec kodu ---
Saet:
-Jak najbardziej.
Może i Saet nie stoczył do tej pory zbyt wielu pojedynków i nie brał udziału w żadnych poważniejszych potyczkach, ale zdarzało mu się czasem polować i dobrze wiedział jak pozbawić kogoś życia jedną celną strzałą. Miał szczerą nadzieję, że nadchodzące starcie okaże się nie za długie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej