Tereny Valfden > Dział Wypraw

Na drodze ku zrozumieniu - Kenshin

<< < (8/40) > >>

Progan:
Krasnal, niziołek, elf i ludzie wsiedli na wóz. Ty też wsiadłeś. Tajemnicze Ja odpowiedziało
- Jestem gnomem.
- Najlepszy nos na świecie. Trufle z kilometra wyczuje, albo i lepiej! Hehe - zarechotał krasnal.
Ruszyliście. Konie ciągnęły całkiem mocno, wóz jechał szybko, w oddali zauważyłeś las.

Kenshin:
- Gnom pierwsze słyszę o was. Gdzie do tej pory przebywaliście, że nic o was nie wiedziałem?. Zapytał będąc całkowicie zaskoczony, ale jednak w miarę szybkiego tępa jazdy dało się już dostrzec początki lasu, czyli przystanek orka. Dlatego chciał dowiedzieć się, jak najwięcej o tych całych gnomach.

Progan:
- ÂŻyjemy daleko od wszej cywilizacji. Mamy swoje osady w lasach i górach - powiedział i nie dodawał nic więcej. Kompania gaworzyła sobie o różnych mniej lub bardziej istotnych rzeczach. Słońce mocniej zaczęło przygrzewać. Za połaciami pól i łąk był wielki skraj ziemi niczyjej. Niezaludnionej, nie uprawianej, dziewiczej. Rosły tam drzewa co jakiś czas, krzaki, trochę kamieni. Kiedy minęliście prastary wielki pionowy kamień, wręcz słup, gnom i elf wymamrotali coś pod nosem. Krasnolud splunął, a ludzie pokręcili głowami. Zaczął się las. Ledwo co wjechaliście, wóz zatrzymał się. Kompania spojrzała na Ciebie, ale odezwał się tylko elf
- Las. Tobie chyba już w drogę, tedy nie zatrzymujemy...

Kenshin:
Takie były przypuszczenia, że mieszkają gdzieś z dala od cywilizacji. Teraz już minęli osadę, kilka pól, pierwsze pojedyncze drzewa, oraz zwyczajnie kamienie. Kiedy nagle wszyscy wydawali się tacy  jakby inni i cholera wie, co się stało gdy ujrzeli wielki głaz. Ork skacząc z miejsca transportu zapytał za nim wszyscy pojechali. - Co to za głaz?.

Progan:
- Granica - opowiedział gnom i wyjąwszy z kieszeni kamyk na rzemyku związał go sobie na szyi.
- Hyemi - dodał elf - Brama. Na Ciebie już czas, pognaj konie, Elgar - dodał, gnom strzelił konie po zadach i wóz potoczył się dalej leśną ścieżką zostawiając Cię za sobą.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej