Tereny Valfden > Dział Wypraw

Zadanie szkoleniowe Egharoda

<< < (3/4) > >>

Egharod:
Ciepła posoka spłynęła na rękę niziołka, przez co się wzdrygnął. Szybko jednak nakierował myśli na inny tor, gdyż bestia postanowiła mu oddać! Niziołek nawet nie zdążył pomyśleć co zrobić, a jego nogi już się uginały, by odskoczyć w bok i nieco w tył, by następnie przeturlać się i stanąć na lekko ugiętych nogach.

// Ok, dziękować!

Patty:
Zdołałeś uniknąć ataku, wilk nie zdołał cię dosięgnąć, jednak szybko odnalazł się w sytuacji i ruszył do ataku, atakując wściekle kłami.

Egharod:
Działając bez chwili zwłoki, niziołek wystawił sztylet przed siebie, wyciągając jednocześnie drugi zza pasa. Miał zamiar się nimi bronić przed pazurami bestii, mając nadzieję, że okaleczy łapska bestii i będzie mógł przejść do kontrataku.

Patty:
//Zauważ, że napisałem, iż wilk atakuje kłami - czyli chce ugryźć. Możliwe, że nie wyraziłem tego dostatecznie jasno, ale na przyszłość uważaj na takie szczegóły.

Wilk nadział się na sztylet i zaskomlał z bólu. Uderzenie nie zabiło go, jednak boleśnie zraniło pysk zwierzęcia.

Egharod:
I o to chodziło. Roddy nie zwlekając, poczuł jak adrenalina wypełniła jego żyły do granic możliwości i od razu zaatakował oboma sztyletami, wbijając trzymany w lewej dłoni od dołu w gardło bestii, a drugi w bok szyi, by zakończyć cierpienia stworka.

// ÂŁomatkobosko, nie wiem czemu, ale odpisując w głowie miałem, że atakuje pazurami^^' napisane jest jak najbardziej klarownie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej