Tereny Valfden > Dział Wypraw
Zadanie szkoleniowe Egharoda
Egharod:
Ciepła posoka spłynęła na rękę niziołka, przez co się wzdrygnął. Szybko jednak nakierował myśli na inny tor, gdyż bestia postanowiła mu oddać! Niziołek nawet nie zdążył pomyśleć co zrobić, a jego nogi już się uginały, by odskoczyć w bok i nieco w tył, by następnie przeturlać się i stanąć na lekko ugiętych nogach.
// Ok, dziękować!
Patty:
Zdołałeś uniknąć ataku, wilk nie zdołał cię dosięgnąć, jednak szybko odnalazł się w sytuacji i ruszył do ataku, atakując wściekle kłami.
Egharod:
Działając bez chwili zwłoki, niziołek wystawił sztylet przed siebie, wyciągając jednocześnie drugi zza pasa. Miał zamiar się nimi bronić przed pazurami bestii, mając nadzieję, że okaleczy łapska bestii i będzie mógł przejść do kontrataku.
Patty:
//Zauważ, że napisałem, iż wilk atakuje kłami - czyli chce ugryźć. Możliwe, że nie wyraziłem tego dostatecznie jasno, ale na przyszłość uważaj na takie szczegóły.
Wilk nadział się na sztylet i zaskomlał z bólu. Uderzenie nie zabiło go, jednak boleśnie zraniło pysk zwierzęcia.
Egharod:
I o to chodziło. Roddy nie zwlekając, poczuł jak adrenalina wypełniła jego żyły do granic możliwości i od razu zaatakował oboma sztyletami, wbijając trzymany w lewej dłoni od dołu w gardło bestii, a drugi w bok szyi, by zakończyć cierpienia stworka.
// ÂŁomatkobosko, nie wiem czemu, ale odpisując w głowie miałem, że atakuje pazurami^^' napisane jest jak najbardziej klarownie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej