Autor Wątek: Gnoić leszczy  (Przeczytany 19621 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dragosani

• Moderator
  • Reputacja: 11794
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

Odp: Gnoić leszczy
« Odpowiedź #140 dnia: 11 Październik 2014, 14:45:55 »
Drago przestał obserwować ulicę i zerknął przez ramię na Eve. Trzymała coś w dłoni. No i mówiła, że coś znalazła, więc trzeba było to sprawdzić. Odszedł więc od okna i podszedł do dziewczyny. Zerknął na kartkę, a później na fiolkę. Nie miał pojęcia czym jest jej zawartość.
- Jakaś trucizna pewnie - stwierdził. W sumie było to dość oczywiście. Przecież wynajęty zbir nie trzymał by dla niego soczku we fiolce. - I to pewnie nie byle jaka, bo tak łatwo nie da się mnie otruć. Dobrze, że to znalazłaś. Chyba powinniśmy przeszukać resztę pomieszczenia. Kto wie co tu jeszcze może być.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
  • Reputacja: 8788
  • Im więcej wiem, tym więcej wiem, że nic nie wiem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #141 dnia: 11 Październik 2014, 15:06:10 »
Kenshin nie zmieścił się w ciuchy. Był wielkim, czarnym orkiem. Spodnie nie pasowały, koszula nie pasowała, tunika mogłaby robić mu za ścierkę, albo chusteczkę. No takie życie, co poradzisz... Za to drzwi otworzyły się już za drugim razem.

//Jest wcześnie rano, chociaż dokładnej godziny nie możesz określić.
//Zdecyduj, czy idziesz w swoich łachmanach, czy jednak starasz się jakimś cudem nałożyć na siebie to, co wcześniej leżało na strażniku.

//U was dobija powoli 22.00.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #141 dnia: 11 Październik 2014, 15:06:10 »

Offline Dragosani

• Moderator
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #142 dnia: 11 Październik 2014, 15:11:58 »
Drago nie czekając zaczął przeszukiwać pomieszczenie. Jeśli były tutaj jeszcze jakieś niespodzianki w stylu trucizny, wolał je odnaleźć. ÂŚrednio podobała mu się perspektywa zostania otrutym przez jakiegoś zamaskowanego bandytę. W sumie to średnio podobała mu się perspektywa zostania otrutym przez kogokolwiek. Szczególna uwagę wampira zwróciła duża skrzynia, która ustawiona była pod ścianą. Właściwie to byłą nawet bardziej wielka, niż duża. Tak więc podszedł do niej i spróbował ją otworzyć.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #143 dnia: 11 Październik 2014, 15:19:41 »
Wieko uniosło się ze skrzypnięciem. W środku były jakieś szpargały w postaci luźnych niezapisanych kartek, zestaw piór, kałamarz i mnóstwo atramentu. Do tego nic wartego uwagi. ÂŻadnych kosztowności, bo nawet ten mieszek ze stoma grzywnami to przecież drobne.

Offline Kenshin

• Konkordat puszczy i kniei
  • Reputacja: 1763
    • Karta postaci

« Odpowiedź #144 dnia: 11 Październik 2014, 15:32:03 »
Ork przymierzając ubranie strażnika stwierdził, że ubierają ich w stroje dla dzieci. Wkurzył się i cisnął szmatami w kąt i zdecydował, że pójdzie w swoich ciuchach. Za pierwszym razem próba otwarcia drzwi spełzła na niczym, więc ponowił próbę ale tym razem zadziałało. Zamek się przekręcił, a ork powoli naciskając klamkę zajrzał tam jednym okiem, aby sprawdzić jaka sytuacja panuje w środku następnego pomieszczenia.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #145 dnia: 11 Październik 2014, 15:47:48 »
Był to długi korytarz, w którym było wcale jasno. Z prawej i lewej strony znajdowało się po cztery pary drzwi, a samo przejście kończyło się wyjściem na wielką jasną plamę, czyli najwidoczniej światło dzienne.

Offline Kenshin

• Karta postaci

« Odpowiedź #146 dnia: 11 Październik 2014, 16:40:53 »
Czyżby, to była jego upragniona wolność tego na razie nie wiedział. Ork nie miał czasu rozglądać się, po czterech pokojach, bo jeszcze wpadnie w gorsze gówno. Zostawiając uchylone drzwi wolnym krokiem ruszył, w stronę światła ku prawdopodobnej wolności z głosem w głowie. Wolnośććććććć.

Offline Evening Antarii

• Arystokrata
  • Reputacja: 4704
    • Karta postaci

« Odpowiedź #147 dnia: 11 Październik 2014, 18:31:57 »
-A worki? Może w workach coś jest...- stwierdziłam, bo skoro coś można ukryć w książce, to może w workach też. Karteczka i fiolka same w sobie niewiele powiedziały o tym, gdzie znaleźć Wasapa.  A w wielkiej skrzyni było tylko trochę "artykułów papierniczych" i grzywny. Odłożyłam na chwilę fiolkę, podeszłam do jednego z worów i szarpnięciem go otworzyłam.

Offline Dragosani

• Moderator
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #148 dnia: 11 Październik 2014, 18:38:38 »
Drago tymczasem przeliczył szybko grzywny. Szukanie wynajętego mordercy swoją drogą, a grabież swoją. Gdy upewnił się ile właściwie jest w sakiewce, odjął od całości pięćdziesiąt grzywien. Po namyśle dorzucił jeszcze jedną. Taki hojny! Po tym przekazał te pięćdziesiąt jeden grzywien Eve.
- Trzymaj, za znalezienie trucizny. Będziesz miała na waciki, czy co tam. - Pozostałe czterdzieści dziewięć grzywien wrzucił do swojej sakiewki. W końcu sam też mógł sobie chcieć kupić waciki, czy coś. Następnie, idąc za przykładem rycerzycy, otworzył drugi worek.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #149 dnia: 11 Październik 2014, 19:10:28 »
//Czysto informacyjnie pragnę przypomnieć, że pieniędzy jeszcze nie doliczamy, ja to zrobię w podsumowaniu wyprawy.

W workach nie było niestety nic, poza jakimś zbożem. Ale... na parterze coś skrzypnęło, jakby deska od podłogi.

Kenshin znalazł się na dziedzińcu. Naprzeciwko niego była furtka wyjściowa, niezamknięta na żaden klucz, tylko na zasuwę od wewnątrz. Z prawej strony, przy jakiejś beczce z wodą, stało dwóch strażników i paplało o ostatniej wizycie w burdelu.

Offline Kenshin

• Karta postaci

« Odpowiedź #150 dnia: 11 Październik 2014, 19:24:01 »
// Stoją do mnie tyłem?.

Offline Evening Antarii

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #151 dnia: 11 Październik 2014, 19:42:55 »
-Dzięki- rzuciłam wampirowi całkiem zadziorny uśmieszek. Wbrew pozorom waciki to spore lecz niezbędne kobiece wydatki.
W tej samej chwili usłyszeliśmy skrzypnięcie. Było na tyle wyraźne, że usłyszałam je nawet ja. Wymieniłam z wampirem porozumiewawcze spojrzenie. Na dole ktoś się szwendał, z pewnością starał się zachowywać ostrożnie, ale stare drewniane deski to do siebie mają, że skrzypią w najmniej odpowiednim momencie - na szczęście dla nas. Zgarnęłam szybko fiolkę, karteczkę i grzywny, schowałam wszystko dokładnie i ostrożnie ruszyłam schodami. Nie chciałam być tak nieostrożna, by coś skrzypnęła itp. gdy będę szła. W końcu przyspieszyłam bo przecież ten ktoś mógł sobie po prostu uciec.

Offline Dragosani

• Moderator
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #152 dnia: 11 Październik 2014, 19:47:51 »
Drago także usłyszał skrzypnięcie. Położył dłoń na pistolecie, który uprzednio schował do kabury. Chciał być gotów na wyciągnięcie broni. Po to w końcu wcześniej go załadował, aby móc szybko strzelić. Oczywiście był też gotów do wyciągnięcia bułatu, gdyby zaszła taka konieczność. W sumie to byłoby chyba bardziej rozsądne. Strzał mógł zwabić straż, a wampir nie chciał być zmuszony wyjaśniać im co się dzieje. No ale "się zobaczy". Ruszył ostrożnie w stronę schodów, chcąc sprawdzić kto jest na dole.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #153 dnia: 12 Październik 2014, 00:51:16 »
//Straże stoją tyłem. Wybacz, że tego nie ująłem od razu.

Przy drzwiach frontowych kręciła się dwójka ludzi. Jeden stał w progu i rozglądał się, czy nikt nie idzie z zewnątrz, a drugi, z workiem w ręku, zaczął przeszukiwać najbliższy regał. Przebierał wszystkie przedmioty i niektóre z nich wrzucał do wspomnianego wcześniej worka.

Offline Kenshin

• Karta postaci

« Odpowiedź #154 dnia: 12 Październik 2014, 11:20:17 »
// Jak daleko stoją ode mnie?.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #155 dnia: 12 Październik 2014, 12:05:04 »
//Nie możesz tych wszystkich pytań zadać od razu? :P

Straże stoją tyłem do Kenshina, przodem do beczki, beczka znajduje się w prawym górnym rogu placu przyjmując, że ork znajduje się na planie na samym dole, na środku. Plac ma 40x40 metrów, z lewej strony znajdują się manekiny ćwiczebne i wejście do magazynu. Z prawej są wejścia do części mieszkalnej, z tyłu, tam gdzie Kenshin się znajdował, jest areszt.

Offline Dragosani

• Moderator
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #156 dnia: 12 Październik 2014, 14:21:44 »
Rabusie? pomyślał Drago i zapewne o tym samym pomyślała Evening, więc nie musiał dzielić się z nią tymi domysłami. Podejrzewał, że jeśli tak nagle zejdą z góry, to tylko spłoszą nieznajomych, no ale wielkiego wyboru nie mieli. Dlatego też wampir wyminął dziewczynę i zszedł pierwszy. Starał się iść cicho, lecz nie był wyszkolony w skradaniu się, więc niekoniecznie musiało mu się to udać. Z drugiej strony jeden z ludzi zajęty był wyglądaniem na zewnątrz, a drugi wrzucaniem przedmiotów do worka, więc mogli nie zwrócić uwagi na nie aż takie głośne kroki w skórzanych butach. Drago zszedł ze schodów. Nie wyciągał jeszcze broni. Należało teraz wywołać jakąś reakcję ludzi.
- Kim jesteście? - zarzucił pierwszym pytaniem, które przyszło mu na myśl.

Offline Evening Antarii

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #157 dnia: 12 Październik 2014, 14:58:53 »
Zeszłam sobie za Dragiem. Dłoń trzymałam na rękojeści miecza, przyczepionego do pasa.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #158 dnia: 12 Październik 2014, 15:06:06 »
- Aaaaaaa!!! - To był krzyk tego, który stał w drzwiach. Nawet się nie obejrzał, tylko uciekł. A nawet nie uciekł, tylko spierdolił. Bo biegł tak szybko i tak zapamiętale, że nawet można by odnieść wrażenie, że go tam nie było. Ten z workiem niestety zaczepił się paskiem o jakiś wystający hak i nie zdążył uciec. A chciał, chciał bardzo mocno.
- Ja... Ja tylko... No tak tylko...

Offline Dragosani

• Moderator
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #159 dnia: 12 Październik 2014, 15:15:15 »
Wampir nawet nie zwracał uwagi na tego, który uciekł. Pewnie mógłby go dogonić, szczególnie w nocy, ale nie chciało mu się. Za to rabuś, który miał pecha i zaczepił się paskiem o hak, mógł się przydać. Drago nie chciał dać mu szansy na uwolnienie się z haka i ucieczkę. Błyskawicznie do niego dobiegł. No i złapał go za ramię, raczej uniemożliwiając mu ucieczkę. Bo ciężko było uciec, gdy zmutowany wampir trzyma cię stalowym uściskiem za ramię.
- Widzę, że dobrego masz kumpla. - Kiwnął głową w stronę drzwi, coby rabuś wiedział, że chodzi o uciekiniera.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #159 dnia: 12 Październik 2014, 15:15:15 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything