Tereny Valfden > Dział Wypraw

Zaginiony konwój

<< < (22/44) > >>

Canis:
//Szkoda ;) . Minęła wam okazja. Trzech szans nie daję.

Cleur odsunęła się na dwa kroki w tył by uniknąć walki.
- Palicie mosty, które Hertling, Trevant i Du'Monteau budowali miesiącami. Czy jest to dobre? - Powiedziała i zniknęła zmieniając się w nietoperza. co was zdziwiło, nietoperz był biały. Prędko jednak zniknął w czarnej toni nocy, w gęstwinie drzew.

Nietoperze zszokowane zajściem wzbiły się w powietrze rozdzielając na szereg małych grup i odleciaływ e własne strony.

Wampir kłusownik pozostały przy życiu myślał co zrobić... Minę miał, jakby ktoś mu zburzył cały porządek światopoglądowy, a wizja, którą go karmiono i wpajano była nieprawdą. Niemniej jednak nie zamierzał się poddać, zaatakował. Zamierzał zadać cios poziomy od boku z lewej na prawo w formie połowy okręgu zakreślonego ostrzem, w sam raz by podciąć wam podbrzusza

1x Wampir kłusownik (1 metr od Themo i Silvastera, 10 metrów od Thorana. zadaje cios poziomy od boku z lewej na prawo w formie połowy okręgu zakreślonego ostrzem, w sam raz by podciąć wam podbrzusza.

TheMo:
Biedny wampirek, było odlecieć razem z towarzyszami. Ale sam sobie wybrał taki los i przypieczętował go próbą ataku. Jakby nie widział, że w pojedynkę załatwiliśmy jego kompanów. A tutaj rzucał się sam na trzech. Cóż poradzić, Themo jedynie sparował atak chroniąc życie swoje i Silvastera. Dobrze, że nie schował miecza. Człowiek i wampir spojrzeli sobie w oczy. Bękart jedynie pokręcił głową oznajmiając przeciwnikowi złą decyzję. Z kontry przeszedł do ataku. Jego wróg zrobił odwrotnie. Sytuacje się odwróciła. Themo przerzucił ciężar ciała na jedną nogę, by drugą wymierzyć cios kolanem w podbrzusze wroga. Jego zbroja nieco zamortyzowała ten cios. Następny też. Trzeci raz tego nie powtarzał. Zwiększył dystans do pół metra i ponownie zaatakował. Od boku, tak jak został przywitany. Lecz wampir zablokował i ten atak. Ten uścisk nie trwał długo, gdyż oboje chcieli zaatakować. Lecz ich ostrza spotkały się raz jeszcze. Trwało by to w nieskończoność, gdyby nie pomoc...

1x wampir kłusownik (zajęty walką z Themo)
//A co tam, zostawię wam jednego do ubicia :P

Nawaar:
Gdyby nie pomoc dhampirka przyglądającego się całemu widowisku. Silva trzymając srebrną klingę doskoczył z boku do wampira i ciął z góry na dół trafiając na rękę nieszczęśnika. Srebrne ostrze przecięło materiał i dobrało się do skóry krwiopijcy wypalając, i odcinając dłoń, która trzymała miecz. Dłoń z mieczem upadła na ziemię, a na kikucie została rana jak od oparzenia gorącym płomieniem. Wampir zasyczał, a Silva dokończył dzieła robiąc obrót w lewą stronę sięgając ostrzem miecza, o tętnicę szyjną. Krwiopijca upadł a z szyi wyleciała szkarłatna ciecz w raz z dymem, który pojawił się w miejsce nacięcia srebrem. ÂŚmierć drania trwałaby jeszcze chwilę, ale Silvaster chciał to zakończyć jak najszybciej i ostatecznie przebił mu serce mieczem. Dziecię nocy zastygło bez ruchu, co zwiastowało jego śmiercią. Następnie podał towarzyszą, co powinni zrobić wszak miał już wcześniejsze doświadczenia z wampirami.
- Panowie. Trzeba obciąć im łby i spalić. Te cholery trudno zabić nawet, po śmierci.

Kończąc wytarł miecz o łachy wampira, potem podszedł po swój sztylet, który wyjął z nogi kolejnego przeciwnika. Na sam koniec spróbował wyjąć sześć kłów z uzębienia wampirów.

// Wiem, że nie ma ich zębów jako trofeów, ale chciałbym mieć naszyjnik z ich zębów. Taki fabularny przedmiot bym miał.

Thoran:
Walka rozstrzygnęła się w ułamku chwili. Trzy wampiry chyba jednak nie spodziewały się tego, że nasza dzielna kompania podejmie walkę (bez mojego udziału). W sumie została podjęta niejednogłośnie, ale cóż piwo nawarzone musi zostać wypite. Głównie jednak w mojej głowie pozostały słowa Cleur, która wspomniała coś o niszczeniu, paleniu mostów. Jak zwał, tak zwał, ale w sumie wychodzi na to, że szybkim machaniem mieczem, sztyletem i innymi urządzenia przeznaczonymi do pozbawiania życia różnego rodzaju istot, spowodowaliśmy zerwanie jakiegoś sojuszu. Jakiego ? Komisarz pewnie wie coś na ten temat bo jego nazwisko zostało tam użyte, wraz z innymi dwoma: Trevant i Du'Monteau. Bladego pojęcia nie mam o kogo chodzi i jaką sprawę dokładnie. Tak samo jak tajemnicze określenie "ligi cieni" ? Która wydaje się być jakiegoś rodzaju organizacją do której należy nasza "koleżanka" wampirzyca. Czym oni się zajmują sam Rasher raczy wiedzieć.
- No nic Themo, Silva widocznie sprawniej macha mieczem niż Ja - skomentowałem zabicie ostatniego z wampirów i założyłem ponownie kuszę na plecy, zszedłem z wozu i dołączyłem do kompanów.
- W sumie może zostawimy ich tak jak leżą, ich śmierć wydawała się niepotrzebna, więc może uda im się przywrócić do tego nędznego życia wysysaczy krwi. - powiedziałem trącając butem zwłoki jednego z nich.
- Albo weźmiemy jednego ze sobą, żeby rozmówić się z nim w późniejszym czasie. Tak przy okazji w jaki sposób oni mogą się zregenerować ? - zapytałem Silvy, który chyba jakieś pojęcie powinien mieć o tej rasie, a ja chętnie zwiększę swoją wiedzę na temat tych pomiotów.

Nawaar:
Silva rozpoczął tłumaczenie. - W obecnym stanie mogą zostać wskrzeszeni, przez nekromantę. No chyba, że zapobiegawczo utniemy im łby albo spalimy w obecnym stanie. Istnieje jeszcze jedna sytuacja, ale ona wymaga aby wampir nie pożywiał się krwią, przez dłuższy czas to wtedy wystarczy podać mu krwi i się obudzi. W sumie nic specjalnego. Słuchajcie przetrzepmy im kieszenie, może coś mają i jeszcze weźmy ich broń. Zawsze będzie, można to przetopić ewentualnie naprawić. Kończąc zabrał cały stalowy ekwipunek ze zwłok i położył wszystko na wóz.

// Zabieram :

3xRodzaj: szpon wampira kłusownika
Typ: jednoręczny
Ostrość: 23
Wytrzymałość: 30
Opis: Wykuty z 1,19kg stali Valfdeńskiej o zasięgu 0,3 metra.

3xNazwa broni: wardyna wampira kłusownika
Rodzaj: wardyna
Typ: oburęczny
Opis: Wykuta z 2,85kg stali Valfdeńskiej o zasięgu 2,2 metra.

3xNazwa broni: miecz wampira kłusownika
Rodzaj: miecz
Typ: jednoręczny
Opis: Wykuty z 1,28kg stali Valfdeńskiej o zasięgu 0,9 metra.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej