Tereny Valfden > Dział Wypraw

Zaginiony konwój

(1/44) > >>

TheMo:
Nazwa wyprawy: Zaginiony konwój
Prowadzący wyprawę: Salazar
Wymagania do uczestnictwa w wyprawie: myślenie + walka bronią białą 75%
Uczestnicy wyprawy: TheMo, Silvaster, Thoran
Themo przywitał się z przybyłymi Bękartami. Był już z nimi na jednej wyprawie i dobrze znają swoje umiejętności. A taka znajomość przyda się przy współpracy. Skoro już wszyscy się zeszli nadszedł czas zapoznać się ze zleconym zadaniem.
-Więc o co chodzi. Zaginął konwój. Gdzie, co przewoził, jaką miał obstawę i wszystkie inne informacje. Mniemam też, że nie macie żadnych podejrzanych?

Canis:
- O ile dobrze sobie przypominam, był to konwój do kopalni żelaza. Nie wiem co przewoził, bo notatki zaginęły, ktoś nam się włamał do archiwów i ukradł dane z ostatnich 2 miesięcy, w tym także informacje o tym konwoju. Nie dostaliśmy potwierdzenia od zarządcy, więc najpewniej nie dotarł. Znajdźcie i przyprowadźcie. Jeżeli jesteście w stanie, znajdźcie winowajców i przywieście ich żywych lub martwych.

TheMo:
Themo wplótł palce w brodę i z uwagą słuchał wprowadzenia komisarza.
-Więc zacząłbym od przeczesania drogi z miasta do kopalni i przesłuchania mieszkańców przydrożnych wiosek. A wy co myślicie?
Wolał uzgodnić z towarzyszami jakiś plan działania, zanim wyjadą. I póki można się jeszcze o coś dopytać.

Nawaar:
Dhampir słuchał ze spokojem, co ma do powiedzenia Themo i to była najrozsądniejsza propozycja. - Zgadzam się. Ruszajmy!. Powiedział z zamiarem opuszczenia siedziby komisarza.

Thoran:
Bękarty znowu wyruszą do akcji tym razem jako ochotnicza straż górnicza. W sumie beznadziejna ta nazwa, ale cóż poradzić z czegoś żyć trzeba, a alkohol i ekwipunek kosztują oj kosztują.
- Jedyne słuszna propozycja Themo - odparłem. - Chociaż jeszcze warto byłby wiedzieć kto wchodził w skład zaginionej ekipy żeby sprawdzić czy nie mieli jakiegoś interesu w tym tajemniczym uprowadzeniu, ale skoro dane archiwalne się "ulotniły" to nic z tego. - westchnąłem i zwróciłem się do komisarza Georga.
- Panie komisarzu jak daleko stąd i w jakim kierunku znajduje się kopalnia żelaza ?- może i dziecinne było to pytanie jednak dla mojej osoby niezwykle istotne.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej