Autor Wątek: Pod ostrzałem  (Przeczytany 13924 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline DarkModders

• Weteran
  • Reputacja: 5662
    • Karta postaci

Odp: Pod ostrzałem
« Odpowiedź #80 dnia: 29 Październik 2014, 06:16:43 »
Jaszczur porozglądał sie po pomieszczeniu po czym kontem oka dostrzegł pergamin leżący na stole. Podszedł o stolika po czym wziął pergamin i zaczął go czytać.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #81 dnia: 31 Październik 2014, 00:36:12 »
Transport został wysłany do Atusel. "Krecia nora" przyjęła transport. Liczę na prędką zapłatę.

Tak było napisane na notatce

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #81 dnia: 31 Październik 2014, 00:36:12 »

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #82 dnia: 31 Październik 2014, 06:22:38 »
-Cholera. Wysłali ten transport do Atusel. Musze sie spieszyć - powiedział po czym zwinął pergamin i schował go za pas. Wziął nową pochodnie z pomieszczenia po czym udał sie do wyjścia z groty. Musiał udać sie do Atusel by jak najszybciej odbić skradzione towary. Wyszedł szybkim krokiem z pomieszczenia ruszając w strone wyjścia.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #83 dnia: 03 Listopad 2014, 01:21:41 »
Wydostałeś się z groty bez problemu, stanąłeś na polanie wśród drzew nieopodal traktu.

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #84 dnia: 04 Listopad 2014, 06:26:30 »
Porozglądał sie uważnie po polanie po czym ruszył na trakt. Słońce jeszcze dość przygrzewało. Szedł szybkim krokiem w strone Atusel. Musiał jak najszybciej powstrzymać złodzieji.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #85 dnia: 09 Listopad 2014, 08:02:11 »
- A ty gdzie sie tak śpieszysz! Dalej nie przejdziesz chyba, ze zapłacisz!

Powiedział jeden z bandytów wyskakując i zagradzając ci drogę, gdy już mknąłeś traktem w kierunku Atusel. Pojawili się 10 metrów przed tobą wychodząc na drogę z gęstwin krzaków.

2x Bandyta

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #86 dnia: 09 Listopad 2014, 10:35:30 »
Jaszczur przystanął przemierzając wzrokiem bandyte stojącego przed nim.
- Nic ode mnie nie dostaniesz. A teraz zjeżdżaj mi z drogi bo nie ręcze za siebie. - powiedział poprawiając topór.

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
  • Reputacja: 27957
  • Zbyt pokręcony, by żyć. l zbyt rzadki, by umrzeć.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #87 dnia: 14 Listopad 2014, 21:08:38 »
Bandyta ustąpił Szeklanowi drogi, mógł on bezpiecznie powrócić do domu.

//Wątek został zakończony w tym konkretnym momencie. Kiedy prowadzący wyprawę będzie aktywny wyprawę będzie można wznowić od tego momentu.

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #88 dnia: 15 Marzec 2015, 10:06:15 »
Upłyneło chwile czasu od wydarzeń, które zaszły w tym miejscu. Powrócił na nie chcąc dokończyć to co zaczął. Teraz jednak jednoręki i po szyje uzbrojony w niepłytowy pancerz oraz lepszy topór niż wtedy miał, przynajmniej tak mu się wydawało. W zaciśniętej łapie trzymał ten sam list, który znalazł w grocie. Przeczytał go wcześniej uświadamiając sobie że te towary mogą już nie być w Atusel, mogli je w tym czasie odsprzedać innym ludzią za kosmiczne, bandyckie ceny. Mniej jednak nie miał zamiaru stać bezczynnie w jednym miejscu. Miał zamiar i chęć pozbycia się tej cholernej szajki, która rujnowała sprawy królestwa na tyle że dało się ich dość mocno odczuć. Jako podskarbi musi zadbać o porządek. List schował za pas idąc żwawym krokiem przez trakt prowadzący do Atusel przy okazji rozglądając się po okolicy.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #89 dnia: 15 Marzec 2015, 14:49:53 »
Idąc tym samym traktem, dotarłeś do minionej wymienionej gospody. Szyld falował na wietrze w majestatyczny sposób zachęcając cię do wejścia.

Zajazd "U Ignacego"

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #90 dnia: 15 Marzec 2015, 16:26:37 »
Jaszczur przystanął wpatrując sie w szyld. Wiatr przyjemnie wiał mu w twarz. Z karczmy jak za dawnych czasów czuć było woń pieczonego mięsa oraz słychać było gwar ludzi przebywających w niej. Wszedł na schody kierując się wprost do karczmy. Otwierając drzwi uderzyła wprost w niego mieszanka zapachów wybornych dań. ÂŚciągnął hełm z głowy ruszając pomiędzy stolikami i co jakiś czas wymijając pijaków obijających sie o stoły. Podszedł do szynkwasu stawiając na nim hełm po czym zwrócił sie do barmana.
- Daj mi flaszke piwa. - powiedział do niego zabierając sie za wygrzebywanie grzywien z sakiewki. - Wiesz może coś o szajce napadającej na konwoje? Zajmuje sie tą sprawą - powiedział podając mu grzywny.

890 - 2 = 888 grzywien
« Ostatnia zmiana: 15 Marzec 2015, 17:38:42 wysłana przez Szeklan z Tihios »

Canis

• Gość
« Odpowiedź #91 dnia: 15 Marzec 2015, 23:59:11 »
Barman nalał i podał ci piwo.
- Ja nic nie wiem o czymś takim, ale uważaj, bo jest ktoś, kto o ciebie pytał, niepozorny elf z kijaszkiem. siedzi w wychodku na zewnątrz, chwilę temu tam poszedł, dawałem mu klucz do kłódki. Kiedyś już tędy przechodziłeś, nie wiem czy mnie pamiętasz. Wniosłeś mi własne piwo zamiast zamówić ode mnie...

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #92 dnia: 16 Marzec 2015, 13:11:06 »
Jaszczur zaśmiał sie serdecznie:
- Tak, pamiętam. To było z dobry rok temu. - powiedział po czym napił sie piwa - Teraz ręki już nie mam. Złoże mu wizyte jak tylko sie pojawi.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #93 dnia: 16 Marzec 2015, 14:42:44 »
Do karczmy wszedł elf, widziany ci niegdyś.

Zauważył cię i zatrzymał się na chwilę, po czym jakby zignorował fakt. rzucił karczmarzowi klucz od wychodka i poszedł do swojego stolika.

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #94 dnia: 16 Marzec 2015, 16:10:59 »
Jaszczur pił w tym czasie, kiedy ten podszedł do karczmarza by oddać mu klucz. Przypatrzył mu się przez chwile odstawiając kufel na szynkwas i wycierając twarz łapą. Elf odszedł tego mógł się spodziewać. Wziął kufel do łapy i wstał od szynkwasu ruszając wprost do stolika niegdyś mu napotkanego i mało gadatliwego elfa. Wyglądał na aroganckiego i dziwnego elfa. Miał sprawe wagi państwowej do załatwienia. Konwoje nie mogą cały czas znikań a elf mógł być dobrze poinformowany w tej sprawie. Toteż nie patrząc na to czy elf go przyjmie do stolika czy też nie odsunął krzesło i usiadł na nim stawiając kufel na stoliku. Ręke wyłożył na stolik wpatrując się co chwila w inne miejsce w karczmie.
- Czego chcesz ode mnie? Słyszałem że mnie szukasz? - powiedział biorąc kufel do ręki i pociągając z niego dużego łyka.

//Mógłbym dostać list ten co znalazłem w grocie jako przedmiot fabularny?
« Ostatnia zmiana: 16 Marzec 2015, 16:13:05 wysłana przez Szeklan z Tihios »

Canis

• Gość
« Odpowiedź #95 dnia: 16 Marzec 2015, 20:18:05 »
//W jakim celu? Domyślnie na zakończenie zadania zdasz go Georgowi. A brak statystyk w tym momencie, nie zmienia faktu, że w czasie wyprawy możesz z niego korzystać.

- Mieszkam przy lesie, a ty wyglądasz mi na miastowego jaszczura, nie dzikiego. Dlatego martwiłem się, że nie wracałeś tym szlakiem. - Odpowiedział elf z uśmiechem na twarzy, ale czy szczerym? Kto ich tam wie...

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #96 dnia: 16 Marzec 2015, 20:53:06 »
Jaszczur zmierzył go wzrokiem. Sam umiał się dobrze bronić przecież był jednym z najemników.
- O takie rzeczy nie musisz się martwić kolego potrafię się dobrze bronić choć ręki nie mam - powiedział biorąc kolejny łyk piwa - Ostatnio jak cie mijałem to niezbyt chciałeś ze mną rozmawiać a wtedy i teraz też mam pewną sprawę do załatwienie. Mówisz że mieszkasz przy lesie więc chyba dobrze znasz tą okolice. Wiesz coś może o szajce z zatęchłej groty, czy jak ich tam zwał, która napada na konwoje z kopalni? Potrzebuje informacji o nich. - powiedział opierając się przy tym o krzesło i wpatrując się w elfa.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #97 dnia: 17 Marzec 2015, 14:48:07 »
- Mieszkam przy lesie, to może nie do końca poprawne stwierdzenie. Może raczej mieszkam w lesie w zgodzie z naturą, nie psując jej warunków, jedynie w symbiozie. No niestety, cały rok las nie chce mnie żywić. - Powiedział z zasmuconą miną. - Nie lubię rozmawiać z pijakami. - Powiedział wskazując twoje piwo. - Zwłaszcza, że chciałeś mnie namówić na jakieś, nie pijam takich świństw.

- Opowiedz coś o tej "Zatęchłej grocie"l, bo nie za bardzo znam to miejsce, ale bardzo dobrze znam las. - Powiedział uśmiechając się :)

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #98 dnia: 17 Marzec 2015, 16:03:18 »
jaszczur przękręcił kilka razy kufel ruszając za jego rączke wpatrując się w niego. Wreszcie spojrzał na elfa, uśmiechnął się wyczuwając że elf nie ma żadnych złych zamiarów.
- Rozumiem cie jeśli chodzi o piwo. - powiedział po czym odstawił na bok kufel - Czasem natura potrafi dać w dupe. Co do tej "Zatęchłej Groty" to urzędowali w niej bandyci napadający na konwoje z kopalni przejeżdżające do Efehidonu. Znalazłem ją nieopodal w niewielkim zagajniku. Nie umieć ci teraz tego określić w jakiej odległości to miejsce jest, byłem tam z dobry rok temu przyjacielu. Jedyne co po nich mi pozostało to ten list. - powiedział wyciągając zza pasa kawałek pergaminu z zapisanymi słowami bandyty, który nie podpisał się z imienia i nazwiska. List położył na stole i przysunął go do elfa.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #99 dnia: 17 Marzec 2015, 18:00:55 »
- Tyle drzew marnowane dla kawałków takiego papieru, to przykre. - Powiedział elf patrząc w kartkę, jakby bardziej do siebie, niż do ciebie.

- Napad na konwój, mówisz o sytuacji, gdzie 3 osoby strzelały do straży górniczej z wozem i końmi tak? To było przykre wydarzenie, tyle strachu, co wzbudziło to wśród ptaków i zwierzyny, na prawdę było to okrutne. A najgorsze było to, jak hańbili las zakopując metale pod drzewami. Okropieństwo. Pamiętam jak dziś ich szyderczy śmiech z tych wydarzeń. Jeden mówił, że żarty ze straży się udadzą i wyprowadzą ich w błędny zaułek, że jakiś Traumata, będzie zadowolony i że nigdy się nie zajarzą, że to stąd mają broń.

- A tak w ogóle poco ci to wiedzieć? Zginęli tam twoi znajomi? Serdeczne kondolencje jaszczurze. - Powiedział chyląc czoło.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #99 dnia: 17 Marzec 2015, 18:00:55 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18