Tereny Valfden > Dział Wypraw
Pod ostrzałem
DarkModders:
Jaszczur odszedł z targu i skierował się w strone gdzie siedział niejaki Erden, brat handlarza. Widząc że pali fajke przypomniała mu się tak którą upuścił podżegacz. Czyżby to był on? Mógł tylko tak gdybać. Wyciągnął fajke i przyglądał sie jej i tej, którą palił Erden
Canis:
Była dosyć podobna, w końcu niczym się ani tamta, ani ta nie wyróżniały, były zwykłe, pospolite, ogólnodostępne dla wszystkich mających dostęp do tytoniu i sklepu z fajami.
Przez myśl Szeklana przemknęło, ze znów robi się głodny, a przecież niedawno jadł, przypomniał sobie co kazał mu zrobić Georg Hertling na zadaniu oraz to co zostało zapisane na kartce którą znalazł w jaskini, po zabiciu podżegacza.
//Jeżeli wiesz co masz zrobić, to to zrób, jeżeli nie, no to cóż... Więcej ci już podpowiedzieć nie mogę.
DarkModders:
Wtedy przypomniało mu się coś ważnego. Krecia nora, tak to było to czego właśnie teraz szukał. Przesiadywali w Atusel tylko sam nie wiedział gdzie mógł ich poszukiwać. Coż, takie zrządzenie losu. Fajke schował za pas i szybkim krokiem skierował się w strone karczmy, w której niedawno był. Wszedł do karczmy i ruszył prosto do baru gdzie wcześniej rozmawiał z barmanem. Oparł się jak to miał w swoim zwyczaju i przywołał go machnięciem ręki.
- Gospodarzu, mam do ciebie ostatnie pytanie. Wiesz coś może o kreciej noże albo o szajce zajmującej się przemytem w Atusel? To jest ważne, nie lekceważ urzędnika państwowego.
Canis:
- Urzędnik? I myślisz, że się czegoś od kogokolwiek dowiesz chwaląc się posadą? Jeszcze powiedz, że pracujesz w jakiejś straży, a zapomnij, ze ktokolwiek powie ci o czymkolwiek. Trochę myśl jaszczurze co mówisz. Jak się pewnie domyślasz, nie wiem o czym do mnie mówisz. żegnam.
DarkModders:
Skurwiel przeszło mu przez myśl zaciskając przy tym pięść i robiąc gniewną mine. Widać sam musiał zabrać się za te sprawy. Wyszedł na miasto zamykając z hukiem drzwi w karczmie. Powziął plan przeszukania miasta na własną rękę. Szedł wypatrując szemranych typów i miejsc gdzie mogli przesiadywać w tym kanałów podmiejskich.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej