Tereny Valfden > Dział Wypraw
Pod ostrzałem
DarkModders:
Jaszczur przywędrował za elfem do miejsca gdzie zakopano metale. Zarosło trawami i innymi roślinami zmieniając to miejsce nie do poznania. Sam by nie skapnął sie że to tu było.
- Pamiętasz może ile było tych metali lub skrzyń? Musze to spisać do raportu - powiedział do elfa wpatrując się w miejsce gdzie zakopano metale z kopalni.
Canis:
- Nie wiem. ale skoro to był konwój tych strażników, to pewnie mają w swoich dokumentach. Ja nie obserwowałem tego tak dokładnie, raczej podsłuchiwałem.
DarkModders:
- Dobra, tyle powinno mi wystarczyć. - powiedział ruszając już w strone traktu. Zatrzymał się jednak i ostatni raz odwrócił się w strone elfa by spytać o ważną rzecz m.in o Traumate, którego wspomniał w karczmie przy stoliku.
- W zajedzie mówiłeś coś o Traumacie. Wiesz coś o nim więcej? Mówisz że podsłuchiwałeś.
Canis:
- No, powiedziałem ci już właściwie to chyba wszystko co wiem łuskowaty przyjacielu, miłośniku piwa.
DarkModders:
- Dzięki za wszystkie informacje przyjacielu. Czas mnie goni. Jakbyś potrzebował pomocy to pytaj o Szeklana w mieście, trzymaj sie - powiedział podając ręke na pożegnanie elfowi. Po tym wyszedł z terenu "Zatęchłej groty" ruszając na trakt do Atusel w poszukiwaniu niejakiego Traumaty i jego szajki rabusiów stacjonujących w tej okolicy.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej