Z racji tego, że na pewno część z Was słyszała o tej grze, a druga część dopiero się o niej dowie, chciałbym przedstawić wam grę MMO Neverwinter, w której już w realny sposób można będzie zmierzyć się z takimi przeciwnikami jak marantowy Goblin, Alluador (tutaj jest to po prostu Wyjec), Jaszczuroczłek czy Czerwony Smok.
Gdy już znudzi wam się Gothic, a w Marancie akurat nikt nie odpisuje odpalcie grę i przeniknijcie do świata, na którym opiera się nasz forumowy system RPG.
Gra ta da wam możliwość wcielenia się przedstawiciela jednej z kilku ras: człowiek, krasnolud, półork, elf, drow, niziołek czy diablę, którzy jako przedstawiciele jednej z pięciu (na razie) dostępnych klas mogą stawić czoła przeciwnością losu, na szczycie których stoi Valindra Shadowmantle czyli taki tutejszy Meaneb.
ÂŻeby nie było wam smutno, grać samemu, gra stwarza możliwość tworzenie Gildii, która nie dość, że ułatwia chodzenie na wspólne instancje, to jeszcze w ekspresowym tempie pozwala na "wybicie" się i stanie się prawdziwym bohaterem świata D&D.
Ja w tej grze wcieliłem się standardowo w postać Gordiana Tinuvela - elfiego maga, który za pomocą magii żywiołu lodu i błyskawic sieje śmierć wśród hord bestii nieumarłych i smoków, wśród których prym wiedzie Azharzel, który na swoje siedlisko wybrał podziemia zamczyska Never, niegdyś serca tej krainy.
Drugą postacią, którą kieruję, jest kleryk, a właściwie mówiąc Oddany Kapłan, w tym wypadku już człowiek o imieniu Nessa (tak wiem, okradłem Nudę, ale ona mnie lubi:* ), który wbrew pozorom jest postacią, która widziała niejedno i nie jeden raz ratowała z opresji towarzyszy.
Gildią, która tym razem jest moim punktem zaczepienia jest Brotherhood of the Flame, czyli Płomienne Bractwo, które po upadku mojej wcześniejszej gildii stało się miejscem, w którym mam znajomych, razem z którymi staramy się dobrze bawić i rozwijać.
Jestem ciekawy czy ktoś z was również miał do czynienia z tą grą, a może ktoś gra? Jeśli tak to zapraszam do dyskusji a ja już postaram się z wami skontaktować, bo może przykonam was do dołączenia do Płomiennych?