Tereny Valfden > Dział Wypraw
Test kruka #14
Croy:
Pochodnie w kanałach świadczyły o tym, iż ścieki musiały być często używane przez ludzi. I inne rasy. Więc nie zdziwił go widok goblina, jak się domyślał.
-Witaj Rizzik. Ja jestem Croy -przywitał się należycie- Mam tylko jedno pytanie. Co dalej?
Anette Du'Monteau:
-Teraz tylko transport do siedziby. Tam będziesz mógł się dowiedzieć więcej, jeśli zechcesz. Od dzisiejszego dnia jesteś Krwawym Krukiem.
Croy:
-Czuję się wręcz zaszczycony. Więc, gdzie jest owa siedziba? Możesz powiedzieć mi coś więcej o Krwawych Krukach?
Anette Du'Monteau:
-Niedługo będę wysyłał chłopców żeby zdać raport. Kruki to nielegalna organizacja działająca na terenie wyspy. Więc z łaski swojej nie obnoś się z przynależnością. Nie mogą cię wsadzić za samo bycie Krukiem, ale ściągniesz wtedy na siebie niepotrzebne spojrzenia. Rozumiesz? Robisz dla kogo chcesz i co uważasz, ale w głębi masz być jak my. Reszty bzdetów o zabójcach i tym podobnych rzeczach dowiesz się w Gnieździe. Ja tu tylko wysadzam! - powiedział na koniec z usmiechem
Croy:
-Rozumiem Rizzik. Czyli jesteś odpowiedzialny za ładunki wybuchowe? No cóż, nie będę ci zabierał czasu. W takim razie gdzie znajdę gniazdo? Gdzie mam się udać?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej