Tereny Valfden > Dział Wypraw

Jeden, by wszystkimi rządzić

<< < (2/78) > >>

Isentor:
- Wyprawa może okazać się dość niebezpieczna więc wyruszymy razem. Będę was ubezpieczał, gdyby coś poszło nie tak. Spodziewam się odnaleźć dracoński, magiczny kryształ.

Rakbar Nasard:
- Jeśli nic nie stoi na przeszkodzie, to możemy już ruszyć. Do poruszania się wykorzystuję ostatnio moje przyzwane istoty, to zdecydowanie bezpieczniejsze choć mniej wydajne, niż jazda koniem. Dżungla roi się od przeciwników, a im wyżej od niech się znajdujemy, tym więcej czasu na reakcje nam zostaje. - powiedział, rozkazując entowi podniesienie go i postawienie wysoko na jego barkach. - Do czego chcesz wykorzystać ten kryształ? Opowiesz nam nieco o nim?

Isentor:
- Weźmiesz mnie na darmową przewózkę? Taki kryształ to potężne źródło mocy magicznej. Jak dotąd jedyne napotkane przeze mnie kryształy były uszkodzone lub na tyle słabe, że nie pozwalały na zasilenie mocą magiczną dracońskich wynalazków. Jeden taki kryształ pozwoliłby nam zasilić teleport. Aktualnie używamy do tego 6 monolitów z czego po 3 na każdy portal, dlatego włączony jest on tylko raz dziennie. Monolity nie są na tyle potężne w zasoby magiczne, przynajmniej nie osobno. Niestety nie mamy zestawu 12 monolitów.

Rakbar Nasard:
- Ach, rozumiem. - dłoń enta delikatnie objęła Isentora, podniosła go i postawiła na prawym barku. Rakbar w tym czasie wdrapał się na głowę swojej istoty. Nie czekając aż Elrond wyrazi swoje zdanie, usadził i jego na stworzonej istocie. Takim sposobem cała trójka siedziała kilkanaście metrów nad ziemią. - Do czego ci kolejny komplet monolitów, Mistrzu Isentorze? Koryguj proszę kierunek marszu enta, byśmy nie błądzili. - odparł, kierując enta na zachód.

Isentor:
- Tylko teoretyzowałem. 6 monolitów pozwala mi na aktywacje teleportu z jednej strony, drugie tyle pozwoziłoby mi aktywować teleport powrotny. Niestety nie mam tyle monolitów, istnieje tylko 6 znanych naszej cywilizacji. Dlatego do aktywacji portalu do Mor Andor i z powrotem użyłem po 3 monolity na każdy z portali. Daje to o wiele mniej energii magicznej, dlatego każdy z portali aktywowany jest tylko raz dziennie o tej samej porze i funkcjonuje nie dłużej niż przez 15-30 minut po czym samoczynnie gaśnie. Gdybym z jednej strony portalu użył 6 monolitów, zaś z drugiej strony dracońskiego kryształu mocy mógłbym aktywować te teleporty na stałe. Pomijając przytoczone przykłady. Te teleporty nie są tak ważne, gdy zaczniemy rozmawiać o teleporcie prowadzącym na kontynent. Wiecznie aktywny, bilet w jedną stronę dla naszych armii.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej