Ankieta

Twoj

Nordmar
132 (29.8%)
Myrtana
163 (36.8%)
Varant
148 (33.4%)

Głosów w sumie: 432

Autor Wątek: Ulubiona prowincja  (Przeczytany 60367 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Czaroxxx

• Magnat
  • Reputacja: -4
  • Wóda, dziwki i lasery
Odp: Ulubiona prowincja
« Odpowiedź #100 dnia: 30 Sierpień 2008, 00:36:34 »
Jeśli chodzi O gothic'a 3 który ogólnie mi się bardzo nie podoba muszę przyznać, że wykonanie terenów jest na naprawdę wysokim poziomie, nazwy miast i krajobrazy są piękne aż  chce się czasem zatrzymać i pooglądać niektóre miejsca, takie jak wodospady, pustynie czy chociaż wnętrze świątyni beliara która wygląda naprawdę okazale. Niestety miasta wielkością ani nie zachęcają ani nie powalają. Są małe, krępowate ogólnie nie dosmaczone. Powinny być wielkie, potężne przepełnione życiem, czy to orków, niewolników czy innych mieszkańców kontynentu bo nie wierze w to by żyło w cały świecie tak mało ludzi, no chyba, że 7/8 tego świata zginęła w wojnie.

Ale ja tu nie o tym. Wracając do mojej ulubionej prowincji jest nią Varant. Jest wiele powodów dla których jest nią ale wymienię tylko kilka bo nie chce mi się za bardzo rozpisywać, a wam zapewne nie będzie się chciało tego czytać, zatem zaczynamy.

Po pierwsze jest krainą prawie wolną od wojny, no poza koczownikami ale oni i tak mało działają w kierunku walki z Asasynami, po prostu się ich boją jak diabli i zapewne bez pomocy bezimiennego bohatera w życiu by nie odzyskali swojego terenu? (Bo nie wiem czy pierwotnie był ich ale nie ważne) Po drugie jest tam zawsze ciepło więc nie trzeba się martwić zimą i zimnem za czym idzie a ja bardzo nie lubię zimy. Dalej ogólnie Varant jest najbardziej bezpieczną prowincją ze wszystkich, co jeszcze bardziej mi pasuje bo jestem leniwy i chciałbym se odpocząć a nie na co dzień użerać się z jakimiś cholernymi potworami z lasów. Jak wcześniej wspominał Isentor jest to zarazem naprawdę spokojna kraina i jak się wyjdzie trochę dalej w pustynie z dala od cywilizacja słychać przyjemny szum wiatru i w oddali wycia kojotów.

Jednak owy spokój jest zabójczy dla osób które nie wiedzą jak przeżyć w zabójczych warunkach pustynnego słońca i braku wody, przez co Varant staje się krainą nie dla każdego ale tylko dla najtwardszych i wytrzymalszych ludzi i bestii. Asasyni zapewne są najlepiej wyszkolonymi wojownikami i czarownikami na całym kontynencie co widać przez brak wszech obecnie panujących orków w całej Myrtanie i niemal całym Nordmarze. Dlatego zdecydował bym się na Varant odizolowana kraina, spokojna i z doskonałą pogodą i zapewne pięknymi kobietami. (niestety PB nie zrobiło ich dobrze ale to drobny szczegół, od czego jest wyobraźnia)

><

« Ostatnia zmiana: 30 Sierpień 2008, 00:37:52 wysłana przez Kyras »

Offline robar 3

• Kret
  • *
  • Reputacja: 0
  • wybrańcze
« Odpowiedź #101 dnia: 09 Październik 2008, 11:53:35 »
mi tam podba się myrtana za to że sużo orków jest do zabilania podoba mi się buntowniczy klimat nigdy nie zapomńę jak oswobadzałem faring.
varant też morze byc klimat mi się podoba
ale nordmaru nielubie nawet dobry wojownik/mag musi ciągle uciekac przed potworami a jak jest śnieżyca to trzeba zapomniec o podróżowaniu ale jedną rzecz lubie w nordmarze klasztor za kaplice inosa i za bibloteke.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #101 dnia: 09 Październik 2008, 11:53:35 »

Offline Crayer

• Kret
  • *
« Odpowiedź #102 dnia: 14 Październik 2008, 10:22:22 »
Najbardziej spodobały mi się doliny i wzgórza Myrtany. Zielony teren urzeka spokojem i pięknem (szczególnie jak wyjdzie się z Ardei do Cape Dun o wschodzie słońca). W nocy panuję tam cisza i spokój. Niezapomniany klimat jak siedzisz przy ognisku i patrzysz w gwieździste niebo ;D.
« Ostatnia zmiana: 26 Październik 2008, 21:47:11 wysłana przez Crayer »

Offline L.E.N.I.N

• Kopacz
  • **
  • Reputacja: -2
« Odpowiedź #103 dnia: 14 Październik 2008, 15:37:48 »
U mnie jest Myrtana->Nordmar->varant

wole Myrtane bo to Europejski kraobraz i w ogole lubie lasy
Pozniej Nordmar bo tam tez jest fajnie w ogole i lubie snieg
I najmniej moja ulubiona prowincja-Varant ja go w ogole nie lubie jest okropnie niebezpieczny za akzdym krkiem natkniesz sie na pelzacza,ozywienca czy ognistego golema

Offline Orcrist

• Kret
  • *
« Odpowiedź #104 dnia: 01 Listopad 2008, 18:45:53 »
MI najbardziej do gustu przypadł Nordmar.... Góry, orkowie (do zabicia :P), grobowce i góry...
Najbardziej podobał mi się klan Młota i Ognia. Młocie byli wspaniali kowale, którzy potrafili wykuć każdą broń, z każdego minerału. W klanie Ognia znów silni wojownicy gotowi oddać życie za swojego Boga. 

Offline Azprime

• Magnat
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #105 dnia: 10 Listopad 2008, 12:52:57 »
Zdecydowanie Nordmar.
Miło jest wcielić się w role Wojownika walczącego w imię swojego boga przeciw Orkom.
Najbardziej przypadł mi do gustu Klan Ognia oraz Klan Młota.
W Nordmarze jest mnóstwo różnego rodzaju besti, Orków, oraz Wojowników. Miło tak sobie przywdziać zbroje Nordmarczyka i poczuć się jak Barbarzyńca. ;)
Klimat 10/10.

Offline Najemnik Bogów

• Kret
  • *
« Odpowiedź #106 dnia: 11 Listopad 2008, 01:23:44 »
varant.
jest tam ciepło i znajduje się tam moje ulubione miasto Istar z komnatą zubena.
Choć nie lubie za bardzo asasynów

Offline gumbas18

• Kret
  • *
  • Reputacja: -2
« Odpowiedź #107 dnia: 13 Listopad 2008, 19:37:48 »
Mi najbardziej podoba się Myrtana i Nordmar
W Nordmarze jest fajnie bo jest śnieg a ja lubię śnieg. Są tam mili ludzie którym lubię pomagać. Znajdują się tam fajne stworki które są bardzo silne i do których trzeba mieć duże doświadczenie. chociaż jest tam teren górzysty po którym nie lubię chodzić bo ciągle się gubiłem to i tak lubię tą prowincję
W Myrtanie też jest fajnie bo są fajne lasy w których można znaleźć buntowników. Lubię buntowników i lubię im pomagać ponieważ oni działają w słusznej sprawie za wolność ludu. Jest tam dużo miast w których są orkowie i nawet dobrze że oni tam się znajdują bo lubię zabijać orków i najemników. Jest tam duży tern do zwiedzania a ja lubię zwiedzać więc wybieram Myrtane. ;D

Offline bezimienny112

• Kret
  • *
« Odpowiedź #108 dnia: 02 Grudzień 2008, 19:12:56 »
Według mnie najfajniejszy jest Nordmar... Bardzo podobja mi się tamte tereny łowieckie... Widok stada włochatych bizonów (czy tam bawołów) biegnących obok ciebie jest ekstra... Tereny są także bardzo górzyste co osobiście wyjątkowo lubię. Za każdym rogiem oraz krzakiem może czaić się na ciebie szabloząb , rozpruwacz lub także niespodziewana przepaść... I to lubię najbardziej...

Oktawian August

• Gość
« Odpowiedź #109 dnia: 12 Grudzień 2008, 18:54:59 »
Moją ulubioną krainą jest Varant dlatego że:
-w tej krainie można dużo zarobić
-miasta Asasynów są szczególnie ciekawe ze względu na architekturę.

Jeżeli chodzi o miasta to:
Myrtana:
-Faring
-Montera
-Geldern
Varant:
-Mora Sul
-Ishtar
-Bakaresh
Nordmar:
-Klan Wilka
-Klan Ognia
-Klasztor
« Ostatnia zmiana: 25 Lipiec 2009, 18:41:10 wysłana przez Pabloo »

Offline Kanapka

• Kret
  • *
« Odpowiedź #110 dnia: 12 Grudzień 2008, 22:56:44 »
Ja najbardziej lubię Nordmar bo są tam fajne zadania i dużo zwierzyny. Lubię też pustynie Varant a szczególnie assasynów gdy mówia swój tekst np. "Synu Dezintegracji" lub "Syn głupca"

Offline Varek

• Kret
  • *
« Odpowiedź #111 dnia: 13 Grudzień 2008, 11:44:12 »
Ja lubie Varant bo są tam potwory z którymi można się patyczkować. Tam nawet w nocy jest dzień.
Orkowie dużo płacą za klucze a asasyni za koczowników. W ruinach można znaleść dodatkowe śmieci. Ja mam dość nordmaru bo zawsz w coś wdepne. Tam trzeba iść na samym końcu jak ma się przynajmniej panceż elita. Wsumie tylko tam można dostać El Bastardo. W myrtanie można jedynie zarobić. Są tam przecież zwierzęta łowne i myśliwi z pełnymi kieszeniami złowa.

Offline Ci@cho

• Myśliwy
« Odpowiedź #112 dnia: 13 Grudzień 2008, 11:45:23 »
Najlepszy jest nordmar bo wszedzie gdzie pojdziesz jest cholernie niebezbiecznie

Offline Magnus Dux Wolly

• Kret
  • *
  • Leży mi na sercu dobro tego forum.
« Odpowiedź #113 dnia: 13 Grudzień 2008, 13:40:41 »
Widzę że ankieta wyrównana.Zagłosowałem na Varant.Nie tylko dlatego że lubię Asasynów.Po prostu polubiłem ten kraj.

Offline Rathgar

• Kret
  • *
« Odpowiedź #114 dnia: 17 Grudzień 2008, 17:40:37 »
Najlepszy jest nordmar tam zawsze jest ten dreszczyk emocji który wprost kocham, nigdy nie wiesz co będzie działo się za rogiem, może jakaś przepaść, kupa orka lub cienioswór albo nawet troll ughhhh!!, jest też tam wiele fajnych ludzi jak np: Xsardas, Lee, Milten itp...

Potem w moim rankingu jest myrthana, niejest tam niebezpiacznie aczkolwiek fajna muza w niektórych lokacjach, wiele miast i potworów (nie tak silnych jak w nordmarze ale niejest żle)

Na końcu jest Varant, jest tam okropnie nudno (raz szukałem ponad godzine jokiś stworów) asasyni gupio sie ubierajo i czczo beliara.
Ale najgorsze jest tam ogromne pustkowie( na kilometr widzisz jakieś stworzenia, co jest całkowitym przeciwieństwem dla nordmaru w którym każda sekunda jest niebezpieczna) asasynów to widzisz tylko w miastach a poza miastami to trudno kogoś spotkać, w myrthanie lub w nordmarze jest pełno myśliwych, niewolników, regenatów

Offline Rathgar

• Kret
  • *
« Odpowiedź #115 dnia: 17 Grudzień 2008, 17:54:28 »
I jeszce coś ; lubie Nordmar również dlatego że są tam magowie ognia

Offline Oski1

• Kret
  • *
« Odpowiedź #116 dnia: 21 Grudzień 2008, 22:57:13 »
Ja bardzo polubiłem Nordmar bo nie ma tam miejsca gdzie coś cię nie zaatakuje i trzeba mieć broń pod rękom. Spodobała mi się też tamta ludność, twardzi barbarzyńcy wiecznie walczący o życie. Podoba mi się tamten zimny klimat i górzysty teren.          I wszystko jest w nim super. &lt;_&lt;
« Ostatnia zmiana: 21 Grudzień 2008, 23:00:10 wysłana przez Oski1 »

Offline Kaspian

• Kret
  • *
  • Fan Gothic 3
« Odpowiedź #117 dnia: 01 Styczeń 2009, 15:18:51 »
Jak dla mnie Nordmar numer 1.Większość graczy uwielbia Myrtane,ponieważ tam zaczyna się akcja gry i tam chyba [w głównym wątku fabularnym]spędzamy najwięcej czasu.Ale przjdżmy do sedna,lubie Nordmar ponieważ gdy gdzięś stoje chce wiedzieć co będzie za tamtą górą.Nordmar zachwicił mnie równierz Całą masą potworów,a niektóre takie jak np.Szabloząb,Bawół,lodowy wilk nie spotkam nigdzie indziej.Do tej grupy powinien także należeć goblin-szaman,ale ja spotkałem go  Myrtanie Między Silden,A Okarą.Na drugim u mnie miejscu jest Varant ze względu na klimat,muzyke i postaci.Myrtana również mi się podoba ale te dwie najbardziej przypadły mi do gustu.

Offline #Milten#

• Kret
  • *
« Odpowiedź #118 dnia: 02 Styczeń 2009, 13:20:28 »
Ja lubie wszystkie prowincje. Lecz najbardziej Varant i Nordmar. (Myrtana chociaż sądze jak Ziemuś jest w niej wiele lasów łąk sadów roślin zwierząt nie wybrałem jej ponieważ w innych częściach możemy już podziwiać naturą chociaż tu najbardziej, ale ja chciałem czegoś nowego jak tu na przykład śnieg, pustynia) Ja Varantu z początkowo nie lubiłem ale zobaczyłem jaki fajny tam klimat coś nowego sami wiecie (też z początkowo nie lubiłem położenia magów wody w pustynnym klimacie ale później polubiłem i uznałem to za świetny wybór). Lecz najbardziej spodobał mi się Nordmar nie tylko iż znajduję się tam klasztor ognia czy wieża Xardasa, ale również przez sam śnieg czy inne odmiany zwierząt na przykład wilka lub bizona co zobaczyć można w grze i na głównej stronie w tawernie klikając zakładkę potwory czyli tutaj http://portalgothic.xx.pl/.

Offline unreal

• Kret
  • *
« Odpowiedź #119 dnia: 22 Styczeń 2009, 20:49:26 »
Jak dla mnie to tylko Myrtana. Po prostu odpowiada mi jego klimat, zawsze lubię w niej przebywać, łatwo się w niej odnajduję. Później.. może Nordmar? Jest bardzo nieprzewidywalny i dziki. Varant mi nie pasuje, drażni mnie muzyka i ta pustynia... bez komentarza.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #119 dnia: 22 Styczeń 2009, 20:49:26 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18