Tereny Valfden > Dział Wypraw

Test kruka #12

<< < (4/11) > >>

Canis:
Sięgnął ręką gdzieś obok drzwi. po chwili zobaczyłaś w jego dłoni pistolet skałkowy. Naładowany. Przycisnął drzwi blokując ci stopę, że nie byłaś w stanie jej wyciągnąć. skierował lufę w kierunku twojej stopy i przyłożył palec na spust.

- Niegrzecznie jest nadużywać cudzej cierpliwości. Nie możesz się rozejrzeć. Masz coś jeszcze do powiedzenia? Aż tak bardzo chcesz stracić stopę? - Zapytał i spojrzał ci w oczy lustrując twoją reakcję. Było to coś niecodziennego, ten wzrok lustrujący cię.

Evening Antarii:
W jej oczach najpierw pojawiło się zdziwienie, potem jakby strach, ale z całej siły próbowała go uniknąć. Ustąpiła więc powoli, by nie rozjuszyć go jeszcze bardziej. Wzięła wdech i spytała - Więc co mam zrobić, abyś mnie do niego zaprowadził?

Canis:
- A słyszałem, że jesteś ponoć "gotowa na wszystko". Na stratę stopy już nie? Możesz odejść.

Evening Antarii:
- Od kogo pan tak słyszał? Na razie planuję zachować wszystkie członki. I niech mi pan odpowie, panie Rolandzie, jak mogę dostać się do Sekstera. - w jej głosie można było usłyszeć zacięcie, choć była drobna, zabrzmiała dość groźnie.

Canis:
- Co i od kogo słyszę, to moja sprawa. Nijak nie możesz się do niego dostać. Zadanie dostałaś proste. Masz się u mnie zatrudnić. on w nocy, około 3 nad ranem zawsze przychodzi i korzysta z usług moich niewolnic. Jeżeli będziesz miała szczęście, skorzysta z twoich usług. Płacę 50 grzywien od obsłużonego gościa. Do 3 nad ranem są jeszcze niecałe 4 godziny, może zdążysz coś zarobić w międzyczasie...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej