Tereny Valfden > Dział Wypraw
Droga ku stabilności duszy
Devristus Morii:
Nazwa wyprawy: Droga ku stabilności duszy
Prowadzący wyprawę: Isentor
Wymagania do uczestnictwa w wyprawie: tytuł lisza
Uczestnicy wyprawy: Devristus
Siedząc w sali ideologicznej wraz ze swoim chowańcem i niewolnikiem Mare, Devristus oczekiwał na Isentora. Bardziej był zainteresowany jego słowami wyrytymi przy pomocy pióra na pergaminie. Westchnął i upił przy pomocy maurena niewielki łyk wina. Kogo przyjdzie mi odszukać i gdzie dane będzie mi zawędrować?
Myśli kłębiły się w głowie elfa, który patrzył z melancholijnym spojrzeniem przez okno w wieży paktu.
Isentor:
- Witaj Devristusie, poczęstujesz mnie winem?
Isentor zasiadł przy stoliku, z kieszeni wyciągnął pergamin, który położył na stole.
Devristus Morii:
Elf skinal glowa i dotknal kikutem niewolnika. Ten wstal i podszedl do stolu, wzial kielich i nalalwina. Nastepnie podal go Mistrzowi i uklonil sie.
Proszę. Jak u Ciebie ostatnie dni?
Isentor:
- Przygotowujemy się do wojny, mam wiele na głowie. Wydaje mi się, ze nie spałem od kilku dni. Może wino pomoże. Przypomnisz mi ile zdołałem Ci do tej pory wyjaśnić o rytuale?
Devristus Morii:
Czas trochę odpocząć Mistrzu. O rytuale wspominałeś tylko, że potrzebne do niego są bardzo silne dusze zawartych w istotach ludzkich, które reprezentują dany żywioł. Następnie moim zadaniem będzie wchłonąć i zaadsorbować je.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej