Tereny Valfden > Dział Wypraw

Nie ma takiego dobra, które powraca złem!

<< < (47/96) > >>

Isentor:
Piwnica była wysokim pomieszczeniem, dokładne wymiary skrywał mrok. ÂŚwiatło wytworzone przez Funerisa zdołało jednak oświetlić posturę postawionego na straży demonicznego behemota. Bestia sapnęła ociężale na widok wojownika Zartata.

Demoniczny behemot x1

//Przeciwnik znajduje się 1,5 metra od Ciebie. Na razie nie wykonuje żadnego ruchu.

Funeris Venatio:
Miej mnie w swojej opiece... Poeta poprawił uchwyt na tarczy, którą zaczął nakładać dosłownie chwilę wcześniej, gdy kula światła dopiero leciała na środek piwnicy. Wielkiej, potężnej piwnicy, bo miała ponad 6 metrów od posadzki do sklepienia. Kilka porozwalanych beczek, jakieś deski i strzępy materiału. No i demon. Gigantyczny, szpetny, o niesłychanie dużej sile. Chwycił mocno uchwyt tarczy, lecz nie ruszył naprzód. Cofnął się kilka kroków z kamiennych schodów, do wyjścia. Tam, gdzie stali wszyscy jego towarzysze.
- Eee... Mamy problem. Malutki.

//Jadę na spływ kajakowy, nie będę nic pisał aż do samego wieczora. Zajrzę pewnie z telefonu w międzyczasie, ale postował nie będę, bo komórka to nie narzędzie, by pisać "moje" posty.
Jak zdążycie go zabić, misiaczki, to się nie obrażę. Możecie pisać, że pomagam w walce.

Lucas Paladin:
Lucas sięgnął po broń. Spodziewał się, że skoro Funeris się tak szybko wycofał z piwnicy, musiało się tam dziać coś niepokojącego. Wyciągnął też swoją tarczę, ewentualna walka z demonem mogła się zakończyć utratą kilku poważniejszych kończyn, bez obrony. Czekał aż coś, czego przestraszył się Funeris, pojawi się na horyzoncie.

Gorn Valfranden:
Gorn też dobył swojego Gwyhyra. Nie miał ochoty wchodzić do piwnicy ponieważ pewnie miałby marne szanse z demonem. Stojąc obok Lucasa czekał aż stwór pojawi się w pomieszczeniu.

Funeris Venatio:
//Isu, poproszę dokładny opis miejsca. Wysokość, szerokość, długość, ewentualne przeszkody, jak wygląda teren wokół schodów w dół etc. etc. etc.
No i ten, nie przesadziłeś z wielkością kolesia? On ma 6 metrów wysokości, ta piwnica na pewno jest taka potężna?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej