Tereny Valfden > Dział Wypraw

Morderstwo urzędnika

<< < (10/10)

Canis:
dotarłaś do Georga.

- Co jest ku*wa grane? co to za pożar?! To twoja sprawka?! Ja pierdziele, mów co się stało? - Mówił głośno, darł się, lecz na szczęście nikogo nie było w pobliżu, więc nie wyjawił cię.

//Zdaj pełen raport. wszystko oddaj. Zaraz zakończenie wyprawy po raporcie.

Talia:
- Nie tak głośno! - warknęłam na niego pukając ręką w głowę. - Była potrzebna dywersja, to nie ważne. Wdarłam się do domu przez okno, jest cały zdemolowany i zniszczony. Przeszukałam dom, włamałam się do nietkniętych pomieszczeń, zamkniętych i odnalazłam tam tę księgę. Ponadto widziałam ciało, było torturowane. kończyny połamane palce poucinane, w brzuchu normalnie wycięta dziura i wybebeszone flaki. Cierpiał niemiłosiernie na pewno. We flakach skryty był liścik a jego treść to: "Nie warto było nas wydać. Hertling, razem z jaszczurką poniesiecie klęskę. Nie wygracie tej batalii." Myślę, ze to niecne i ostre siły to zrobiły. Uważaj Komisarzu na siebie. Ten pożar to niestety przykry, ale jedyny możliwi sposób by odwrócić uwagę. Trzeba wiedzieć co jest ważniejsze, ja tak wybrałam.

Oddaję:

Nazwa: Pamiętnik Sentina Erork
Opis: Zamknięta księga na klucz z okuciami. Treść zawierała wszelkie tajniki prywatnych działań oraz służbowych.

oraz liścik z flaków.

Canis:
- Nie no to jest coś niepojętego... masz 50 grzywien... muszę pomyśleć. - Powiedział i poszedł zestresowany zostawiając cię w Atusel.

Wyprawa zakończona!!!
Podsumowanie: Zgodnie z poleceniem Georga Hertlinga gracz udał się na przeszukanie domu zamordowanego urzędnika Sentina Erork. Dom był miejscem zbrodni chronionym przez dwójkę ochroniarzy na posługach straży miejskiej. Gracz został zaatakowany przez zabójców, których skrzętnie zabił, następnie dokonał dywersji, poprzez podpalenie sąsiedniego budynku za pomocą runy ognia i włamał się do środka. w wyniku przeszukań zdobył mieszek z grzywnami, księgę oraz liścik, w domu zwłoki Sentina ożyły jako zombie i odbyła się walka. Gdy wziął wszystko co chciał i dokonał oględzin wydostał się z domu wtapiając w tłum gapiów. dojrzał bandytę kradnącego komuś coś z kieszeni. gracz zaatakował to i przejął łup. Niepostrzeżenie udał się do zleceniodawcy i zdał raport.

Nagrody:

Talia:
- 50 grzywien od Georga Hertlinga
- 30 grzywien z pokonanych przeciwników
- 50 grzywien ze skrzyni w domu Sentina Erork
Razem: 130 grzywien

Ponadto:
Nazwa: złoty pierścień
Wartość: 80 grzywien

Talenty:

Talia - Talia Anabeth
Aktywność: 1 złoty talent