Tereny Valfden > Dział Wypraw
Morderstwo urzędnika
Canis:
na kartce zapisano:
"Nie warto było nas wydać. Hertling, razem z jaszczurką poniesiecie klęskę. Nie wygracie tej batalii."
Na dole nic nie wskazywało na obecność osób. wszyscy byli zafrasowani działaniami by ugasić pożar, a przynajmniej powstrzymać ewentualne rozprzestrzenianie się, co było dosyć trudne. Nagle usłyszałaś huk błyskawicy i usłyszałaś gęsto spadające krople deszczu uderzające w szyby domu. Zaczęło padać.
Talia:
Złożyłam kartkę i odłożyłam obok księgi. Szybko zbiegłam na dół i pobiegłam korytarzem do większego pokoju. Szybko podeszłam do okna chowając się za ścianą przy wybitym skrzydle okna. wyjrzałam delikatnie badając czy nikogo nie ma tuż za oknem.
Canis:
Ludzie byli po prawej stronie do okna ustawieni łukiem i przyglądali się płonącemu budynkowi. Cała społeczność wrzała, gaworzyła i darła się wołając pomocy i alarmując wszystkich dookoła. Nikt nie patrzył w twoją stronę, więc mogłaś spokojnie wyjść na zewnątrz.
Talia:
Wyskoczyłam przez okno u szybko doszłam do tłumu, za ich plecy, udawałam, ze wyglądam w kierunku pożaru, ale starałam się przemieszczać powolnie za ich plecami, za drugi budynek, na przeciwko, ten podpalony, by tyłem wymknąć się i wąskimi uliczkami przemknąć na główną drogę w centrum. Starałam się unikać spojrzeń i zainteresowania, chciałam wtopić się w tłum gapiów.
Canis:
Będąc w tłumie zauważyłaś małego niziołka, który sięgnął do kieszeni jednej z obywatelek wyciągając jej jakiś przedmiot. spojrzał an ciebie, gdy go zauważyłaś, szybko zaczął uciekać w kierunku, w którym szłaś powolnie z tłumu.
Jest w odległości 5 metrów od ciebie. biegnie równie szybko jak ty. jest to rasa niziołek więc biegnie podobnie szybko jak ty, znający kradzież kieszonkową. Pozostałe statystyki wyglądają jak bandyty.
1x Bandyta
//Pada deszcz, więc masz karę od opadów atmosferycznych: http://marantwiki.tawerna-gothic.pl/index.php/Atrybuty_i_kary#Opady_atmosferyczne
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej