Tereny Valfden > Dział Wypraw

Morderstwo urzędnika

<< < (4/10) > >>

Canis:
//Domek stoi w otoczeniu ulic. z każdej strony na przeciw ulic stoją identyczne domy.  Front domu jest w tym samym kierunku jak i ty, równolegle do ciebie. gdy wyjdziesz, będziesz szła do ściany domu, przy której nie ma drzwi frontowych. drzwi frontowe są na ścianie bocznej po twojej lewej stronie, które obstawione są przez ochroniarzy. Jeżeli to nie wystarcza, to narysuję ci to.

Talia:
//Dzięki, rozumiem.

Mając już plan działania szybko zaczęłam biec na drugą stronę ulicy. starałam się zachować cichy chód (umiejętność rasowa), aby nie zaalarmować ochroniarzy. Przeszłam na drugą stronę i zaczęłam okrążać budynek, by wyjść na tyły domu Sentina Erork i zbadać, czy są tam drzwi, może jakieś okna.

Canis:
Nie było żadnych drzwi, były jednak okna. wiedziałaś, ze wybicie okna spowoduje duży hałas, co zaalarmuje straże i ochroniarzy. okna były metr nad ziemią wysokie 1,5 metra. Była byś w stanie się przecisnąć. budynek był piętrowy, 3,5 metra nad ziemia były kolejne okna. Na całej długości boku domu (10 metrów) były 2 okna po  dwa skrzydła. kazde skrzydło miało 1,5 metra szerokości .

Talia:
/Oj ty lisie.

Sięgnęłam do pasa i wyciągnęłam runę ognia. Kurna dziewiczy raz, a jeszcze nigdy tego nie robiłam. pomyślałam mówiąc już nie tylko o runie. Pamiętałam co mówiła mi Anette, że magia się przydaje do przeprowadzenia dywersji. zastosowałam się do tego. Zbliżyłam się na bok domu i jak najbliżej sąsiedniego, tak na 5 metrów, szłam w kierunku frontu domu, ale tak by nie zauważyli mnie strażnicy.
- Heshar! - zawołałam jak najciszej by uruchomić runę z dłoni. trzymałam to w jednej dłoni a w drugiej pojawił się podmuch ognia, który uderzył w najbliższy dom. starałam się wykonać to cicho. W sensie wypowiedzenia tej formuły.

Canis:
Podmuch ognia ogarnął dom wykonany z drewna, przynajmniej dach. Zaczął płonąć, nie towarzyszył temu huk, lecz błyski i światło, ochroniarze zaczęli krzyczeć, kwestią czasu było, gdy tylko przybiegną i zaczną się gapiowie udzielać.

//Sytuacja jak w teście kruka. ciekawe.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej