Tereny Valfden > Dział Wypraw

Morderstwo urzędnika

<< < (3/10) > >>

Talia:
Upadłam na ziemię lądując tuż obok ostrzy, właściwie między nimi. Zwolniłam nadgarstki, dzięki czemu ostrza się schowały. Rozejrzałam się dookoła czy nikt nie patrzy. jeżeli nikogo nie było, to przeszukałam ciała.

Canis:
O tej porze nikt normalny nie siedział na ulicach, każdy balował w karczmach, jedynie straż miejska spacerowała, lecz z tej dzielnicy mieli inne zajęcie. Znalazłaś 15 grzywien przy każdym z nich. Razem 30 grzywien pozyskałaś z przeciwników.

Talia:
Zaczęłam dalej krążyć po uliczkach dzielnicy, szczególnie małych i wąskich skrywając się w cieniu, szukałam domku Sentina Erork. Szczególnie interesowała mnie obecność straży miejskiej.

Canis:
Idąc uliczkami dotarłaś do końca dzielnicy, wyjrzałaś z za węgła budynku i dojrzałaś wolno stojący budynek przy którym stało dwóch ochroniarzy. Nie było straży miejskiej.  Stali przed budynkiem ospali. budynek był piętrowy (parter i piętro). Ochroniarze stali przed budynkiem, przed frontowym wejściem.

Talia:
Wróciłam za winkiel i zaczęłam planować...

//Są zwróceni w moją stronę? znaczy wyglądając z rogu budynku stoją frontowo do mnie? czy są w ok jakiś odwróceni? szukam drogi by zajść od tyłu do domu.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej