Tereny Valfden > Dział Wypraw

Niebezpieczne góry

<< < (42/43) > >>

Canis:
Jaszczur widząc, jak ponownie zapomniano o swoim szczenięciu wziął je wszystkie na ręce i wyszedł z baraku. Podał je Rakbarowi, po cym również wlazł na drzewo.

Brama była otwarta, a noc wyglądała na spokojną. Gwiazdy na bezchmurnym niebie były pięknym widokiem.

- Do paktu proszę...

Rakbar Nasard:

- Och, zapomniałem. - powiedział, przyjmując zwierzaka na ręce. - Jeszcze nie zaakceptowałem jego jesteswa u mojego boku. Dziękuje. Do paktu mówisz? - Drzewiec od momentu usadowienia się ostatniego kompana na gałęzi, ruszył swoim monstrualnym i zdawałoby się, powolnym marszem. Długie nogi pokonywały za jednym razem ogromną odległość, co rekompensowało ich powolny chód.

Golem również podążał tym samym rytmem, utrzymując się 15 metrów przez Drzewcem. Tak aby nie zgubić skrzyni... i Elronda. Ruszyli traktem, jak porządni obywatele.

Canis:
- Tak, Sandro się pewnie niecierpliwi. Swoją drogą dziwny wampir... nienawidzi swych braci krwi. Może i nie dziwne, gdy zmieniony został siłą, większość napotkanych mi dotąd była zmienionych z własnej woli... Jak tam wrażenia z kopalni? W miarę ładna i zadbana...

Rakbar Nasard:
- Zapewne będziemy jedynymi, którzy będą o tym zdarzeniu wiedzieć. Szkoda, że tak to wyszło się potoczyło. My oczywiście zyskaliśmy. - wskazał głową na skrzynię. - Ale one? - uniósł małego Harsesisa na swoich rękach. - Nawet nie wiem jak się nim zająć. Ale to nie twoje zmartwienie. Patrz ile już przeszliśmy!

Canis:
- Kapłanki go dla ciebie wychowają. Z pewnością pomoże ci wiele razy przy wyprawach. To bardzo dobre zwierze bojowe, zwłaszcza z wojownikami, gdy ma szansę do nich dotrzeć. Zresztą sam widziałeś ile mieliśmy z nimi kłopotu. Nie chciał bym ich spotkać więcej. Patrz, już pakt! - Powiedział wskazując wierzę paktu, a w oddali rysował się coraz bardziej siedzący na daszku przy wejściu Sandro Viperion. czekał na was.

//Droga minęła bez problemów, jak zakładał scenariusz. Pcham to do przodu, bo już dość dni w plecy...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej