Tereny Valfden > Dział Wypraw

W pogoni za szczurem

<< < (20/33) > >>

Aaria Kruczowłosa:
-Co do podziału to, aby wiedzieć jak mamy dzielić, wypadałoby najpierw wiedzieć co dzielimy. I mam jeszcze jedno pytanie. Kim do jasnej cholery jest Roland?

Anette Du'Monteau:
-To człowiek, którego spotkałyśmy w Atusel. Ronald von Lynx, główny doradca w Ombros. Był prawą ręką sir Zeyfara Navarre, szlachcica i wasala tych ziem. - wyjaśniła Anette. -Proponuje po jednej trzeciej dla każdego. Ronald i wy za to co zrobiliście, Sekster z swoją grupą również tyle i ja z Arią weźmiemy ostatnią część. Wydaje mi się, że uczciwie bo każdy coś tu zdziałał.

Canis:

- Ja, czterech moich, Roland, wy dwie i Sekster, tylu was żyje. Proponuje równo na każda osobę. wy dwie 2/9 Roland 1/9, Sekster 1/9, reszta zostaje tutaj.  - powiedział bardzo perswazyjnie, w końcu jako niziołek jest także urodzonym handlarzem. idealną osobą do przekonania do swoich racji.

Aaria Kruczowłosa:
-Możecie się zdecydować, czy gościu ma na imię Ronald, czy Roland? Bo trochę mieszacie. A co do podziału to jak dla mnie wydaje się on całkiem sprawiedliwy. Dziewięć osób i każdy dostanie po dziewiątej części łupu. Wiedziałam, że Anette zaproponowała nam korzystniejszy układ, ale trochę tak jakby bez sensu podzielony. Tutaj natomiast wszystko było jasne i przejrzyste.

Anette Du'Monteau:
-Niech ci będzie. Przyjmę takie warunki.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej