Tereny Valfden > Dział Wypraw
Test kruka #11
Canis:
- To poważne oskarżenia i niegodne obywatela zachowanie. O co panu chodzi? Zachowuje się pan co najmniej dziwnie. Wszyscy uciekają od deszczu chowając się po domach a pan jako jedyny spaceruje po dzielnicy obywatelskiej. Nie sądzi pan że to dziwne? Podejrzewam, że nie jest pan tego świadom, ale być może jest pan chory. Zamierzam przypilnować byś pan sobie tu niczego złego nie narobił.
Nawaar:
O mój Boże!. Pomyślał. - Namówiliście mnie wracam, do domu. Do zobaczenia....Oby nie rychłego. Powiedział ostatnie zdanie ciszej niż, zwykle i wolnym krokiem, bardzo wolnym krokiem i dodatkowo rozglądając sie zmierzał w stronę dzielnicy biedoty.
Canis:
Szli dalej za tobą.
Nawaar:
Elf stracił cierpliwość, kiedy w końcu dotarł do swojego domku w dzielnicy biedoty. Zatrzymał się koło niego i spojrzał na strażników. - Widzę, że nie macie nic do roboty. Mgła opadła i zamiast pilnować, nowo przybyłych łazicie za mną jakbym był przestępcą. O co wam chodzi?.
Canis:
- Pan lepiej mi wyjaśni o co panu teraz chodzi. Przecież tylko idziemy, czy zrobiłem coś panu? Jest pan jakiś nienormalny. Powinien pan pić jakieś herbaty uspokajające albo coś. - Strażnik się poczuł urażony twoją wypowiedzią.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej