Tereny Valfden > Dział Wypraw

Chrzest "ÂŁowcy Burz"

<< < (6/13) > >>

Gordian Morii:
-Dziękuję Aragornie za propozycję. Ale wszystko w swoim czasie. Już niedługo o ile bogowie pozwolą powstanie na Valfden związek dalekomorski, działający podobnie do kompani handlowych Ilusmiru, a przynajmniej sprzed pojawienia się mgły. Wtedy na pewno będziemy ustalali kiedy i gdzie wynajmę Twoich ludzi. Na razie sam odpowiadam za statek, bo jest on tylko jeden.
-Witaj Nathanielu, ja też nie mogę już doczekać się wypłynięcia.

Hagmar:
- O. Ciekawy pomysł, opowiesz coś więcej?

Gordian Morii:
- Na razie nie. Nie mam póki co żadnych konkretów. Poczekamy na to co przyniosą oficjalne rozmowy z kupcami miejskimi. Jak również rzemieślnikami. Nie mniej, bądź pewny, że nie zapomnę o Tobie i o Pancernym Wiewiórze.

Hagmar:
- Ani ja o Tobie Gordianie. - uniósł kufel w geście toastu - Sam mam zamiar sprawić sobie okręt, też fregatę. Myślałem o brygu, ale to dobry okręt na spokojniejsze czasy.

Nawaar:
Elf sięgnął, po kufel z miodem wsłuchując się nadal rozmowę kapitana i Aragorna elf zauważył Draga postanowił z nim pogadać, bo właściwie nie zdołali dobrze wymienić zdania na wyprawie związanej z mgłą, więc Nathaniel podszedł do wampira. - Witaj Drago.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej