Tereny Valfden > Dział Wypraw
Chrzest "ÂŁowcy Burz"
Hagmar:
- Fajna łajba Gordianie, czy też raczej wicehrabio Morri. Powiedział z uśmiechem Aragorn klepiąc kapitana po ramieniu.
Dragosani:
Dragosani obserwował cały czas wydarzenia. Było to całkiem ciekawie zaplanowanie, to musiał przyznać. Gdy część ceremonialna się zakończyła, wampir podobnie jak Aragorn, podszedł do Gordiana.
- Gratuluję, Gordianie - powiedział. - Kto by pomyślał kiedyś, że zwykły myśliwy z ÂŁowczych zostanie kapitanem fregaty. - Uśmiechnął się krzywo.
Gordian Morii:
-Dziękuję. Teraz tylko czekać aż reszta mojej załogi powróci i możemy wypływać w morze. Pierwszy prawdziwy chrzest bojowy, a miejsca u nas dostatek, więc zapraszam i Was.
Melkior Tacticus:
- A gdzież to masz zamiar wyruszyć Gordianie? Spytał Melkior podchodząc z kuflem piwa. - Kontynent? Doral?
Dragosani:
- Obawiam się, że ja będę musiał odmówić - odparł Drago. - Mogul mówił, że ma jakąś sprawę i przydałaby mu się pomóc - wyjaśnił. W sumie sam nie wiedział o co może chodzić, jednak podejrzewał. Spojrzał przez tłum, szukając kogoś.
- Ale teraz chyba pójdę pogadać z Gunsesem. Ostatnio jak o nim słyszałem, to nie był taki żwawy - powiedział, po czym oddalił się, aby poszukać wampira.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej