Tereny Valfden > Dział Wypraw

Szukając dowodów - Tańczący z krasnalem III

<< < (20/29) > >>

Canis:
- Coś, lub ktoś, to jest dobre sformułowanie. Podrzucono mu specyfik, który oddziaływał na jego psychikę. Kto tego dokonał to nie wiem. Wysłałem mały oddział gremlinów i trablinów do zbadania sprawy i przyniesienia i próbki tego specyfiku. Lecz straż górnicza uniemożliwiła im to zabijając je. Dlaczego wywołał... był niezadowolony z pracy ponadto zamanipulowano nim w iście mistrzowski sposób. Odpowiedziałem na twoje pytania jak potrafiłem. Możesz już iść.

Adaś:
Dobra, ale nim sobie pójdę to mam ostatnie pytanko. Powiedz mi tylko jaką mam pewność, że wszystko co mówisz nie jest całkowicie prawdą? W końcu nie mam całkowitej pewności, że mówisz mi tylko część prawdy chcąc odsunąć od siebie wszelkie podejrzenia. Co by nie było to jest bardzo wygodne, więc tylko pytam czy masz na to jakiś dowód, czy wrócę tylko z słownymi zapewnieniami?

Canis:
- Nie należę do osób, które ukrywają swoje istnienie, Nie należę do osób, które ukrywają swoje dzieła. Zawsze chętnie chwalę się tym co zwojuję. Nawet zabójstwo nadkomisarza, czego świadkiem był hrabia Tacticus, było celowe w tym czasie. Jeżeli koniecznie potrzebujesz dowodu, to mogę ci go... dać, ale za coś.

Adaś:
-Mhm.-Zamruczałem, dając tym samym znak trablinowi że zastanawiam się nad rozważeniem takiej propozycji. Odczekałem parę sekund w ciszy po czy powiedziałem:
-Wszystko zależy od tego co chcesz mi dać, oraz co najważniejsze co ja mam zrobić w zamian?

Canis:
- Dam ci raport ze śledztwa moich trablinow, w którym zamieszczę informacje na temat tego, że nie spowodowałem tego. własnoręcznym podpisem się podpiszę, i nawet swoją pieczęć odcisnę na laku, by nie było wątpliwości, że nikt inny poza Hertlingiem tego nie czytał. A co miał byś zrobić? Powiedz mi, co umiesz robić najlepiej.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej