Tereny Valfden > Dział Wypraw
Szukając dowodów - Tańczący z krasnalem III
Canis:
Szybko zwinął kasę i schował, wskazując ci ręką drogę na górę.
Adaś:
Potulnie udałem się na górę, aby czym prędzej udać się spać. Szybkimi konkretnymi ruchami, zdjąłem z siebie swój napierśnik i położyłem go pod poduszką. Podobnie postąpiłem z dwoma pistoletami, które lepiej zawsze mieć pod ręką, nawet w cywilizowanym mieście. Natomiast miecz ułożyłem wzdłuż krawędzi łóżka, któremu swoją drogą wiele brakowało do powszechnego standardu. Ale nie w takich warunkach już się spało, a nawet mieszkało.
Wykonawszy wszystkie te czynności pogrążyłem się w latami wyćwiczonym, lekkim śnie,
Canis:
Mnóstwo ludzi wynajęło łóżko tej nocy. co chwile słyszałeś tuptających, schlanych jegomościów łażących po podłodze z okutym obuwiem. Z pewnością rozbudzali lekki sen. Lecz nikt nie zamierzał cię okraść.
//Sam decyduj o jakiej godzinie się budzisz, lub co się zbudziło... Tylko bez nadmiernej fantazji proszę ;) .
Adaś:
O dziwo nikt w nocy nie próbował mnie okraść. Co prawda sen mój został parokrotnie przerwany przez pijanych lokatorów, ale ogólnie było dobrze. Będąc mentalnie nastawionym na poranną pobudkę, ocknąłem się tuż po świcie. Głodu jak na razie nie czułem, a;e jak to mawiała moja babcia "w pysku miałem jak w trampku'. Cokolwiek znaczył ów trampek nie zbyt mnie obchodziło, najważniejsze było to, że powiedzenie to określało moją aktualną potrzebę. Tak więc wyciągnąłem swoją manierkę, z której zrobiłem dwa skromne łyczki. Po czym się wyposażyłem, oraz założyłem swój napierśnik i jakby nigdy nic opuściłem karczmę.
Opuściwszy karczmę, skierowałem się ku północnej bramie, gdzie poprzedniego dnia zostawiłem swojego konia, wraz ze swoim przybyciem do miasta.
--- Cytat: Salazar w 16 Czerwiec 2014, 22:20:40 ---//Tylko bez nadmiernej fantazji proszę ;) .
--- Koniec cytatu ---
//:WIESZ CO?! FAKTYCZNIE JESTEÂŚ WCIELENIEM ZUA! A JA JUÂŻ TU TAKIE SCENARIUSZE PISAÂŁEM!
Canis:
--- Cytat: Adaś w 17 Czerwiec 2014, 19:38:00 ---//:WIESZ CO?! FAKTYCZNIE JESTEÂŚ WCIELENIEM ZUA! A JA JUÂŻ TU TAKIE SCENARIUSZE PISAÂŁEM!
--- Koniec cytatu ---
//Tak? Skąd masz tego konia? Proszę o pokazanie dowodu nabycia, kupna lub wypożyczenia tego wierzchowca.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej